Dobar covek

cinik jedino sto poseduje je cinizam, ovo je igra reci, jer svaki cinik za sebe misli da je najpametniji.
smeh je najcistija forma reakcije na tudju glupost kojoj je cinizam kako kaze flaj zacin.

dobar covek je izmisljeni junak usedelica, razvedenih, ili lose iskusnih. Dobar covek je san koga se plase da sanjaju jer znaju da je samo san.
Ko udje u glavu dobrog coveka nijedan horor mu vise nece biti strasan jer od njegove praznine je samo gore nistavilo onog koji ga uspesno glumi.

Sta je to "dobar covek"?
Da li dobar moze biti onaj ko misli dobro?
Da li dobar moze biti onaj ko ponekad ucini nesto dobro?
Da li je dobar onaj ko vecini ljudi cini dobro, ali na sopstvenu stetu?
Da li dobar covek cini i losa dela?
Da li dobar covek ima zle misli?
Da li je Isus bio dobar covek? Buda? Gandi? Svaki od njih je nekome naneo zlo.

Da li moze da postoji dobar covek? Kako bi izgledao, cime bi se bavio?
Da li je Kale Gospodar Svemira dobar covek?

Znamo li ista o dobroti? Da li je makar naslucujemo? Moze li odrastao covek da bude dobar?
Da li odrastanje znaci odbacivanje dobrote i prihvatanje uniforme okoline?

Mnogo pitanja za jedan post. Moze li neko, ko je makar nekada bio dobar, da mi odgovori?
Hvala.

Sampinjon
cist i beo kao sneg
ko ga ne zna moze da misli da je u njemu otrov
medjutim kad ga proba, narocito u kajmaku pozelece da ga kusa svaki dan
moze se naci na pijaci a vrlo cesto i u setnji po marketima
ukusan je i kad je malo stariji a i pozitivno djeluje na okolinu

:roll:

Samo deca govore istinu.

Ovo je upravo ono sto se misli za dobre ljude - da su nezreli i detinjasti. Dobar covek je prvenstveno zdrav i zadovoljan sobom, dete zdravog i uspesnog braka svojih roditelja - samim tim veseo, dobrocudan, neiskvaren i iskren, jer nema sta da krije... Zdrav kao takav ne poznaje bolest, ne razmislja o bolesti, ne ocekuje je i kad je dozivi od drugih, iznenadi se, bude sokiran postupcima. Samo su bolesni pronasli pakost. Mislim da je zdravlje najbitniji cinilac dobrote.

Ljudi okrenu plocu, jer je tako lakse ili su tako nauceni. Vecina ide linijom manjeg otpora. Kad se integritet izgubi, svi oni koji ga nisu izgubili pocinju da smetaju. Odbacuju se i pritiscu upravo napadima na integritet, da ga i oni izgube. Ovo drustvo sa takvim stavom, nazalost, urusava samo sebe, jer smatra da je posten naivni idiot kojeg treba iskoristiti, a lopov snalazljivi mudri car kojeg treba postovati. I onda isti taj narod potajno pljuje po vlasti u istom kontekstu koji u privatnom zivotu masovno primenjuje i postuje, uz opravdanje kako su naterani na to, a ustvari im to ni najmanje ne smeta. Cast izuzecima. Narod koji misli da moze doveka ziveti od raznoraznih prevara i ne placanja poreza, ne moze imati svetlu buducnost. Da je vise dobrih, vrednih, samostalnih i postenih, nijedna nepravda ne bi prosla.

O CINIZMU:
Uvek sam bio optuživan da sam cinik. Ja mislim da je cinizam kiselo grožđe. Mislim da je cinizam slabost. On kaže, ,,sve je pogrešno. SVE JE POGREŠNO!” Znaš? ,,Ovo nije dobro! Ono nije dobro!” Cinizam je slabost koja nas udaljava od prilagođavanja onome što nam trenutna situacija nalaže. Da, cinizam je definitivno slabost, baš kao što je to i optimizam. ,,Sunce sija, ptice pevaju, smejmo se.” To je sranje takođe. Istina leži negde između. Što je, to je. Pa ako nisi spreman da se s tim nosiš… j.ebiga. Bukowski

...

Buki... he knew stuff...

Poslednja izmena:

Back