Dmitrij Medvedev:Palestinska država s istočnim Jerusalemom kao prijestolnicom

Ако ниси знао, Хамас је имао јединице и у Босни.
Ако ниси знао било је православних Палестинских добровољаца на Српској страни. Муџосе је подржао финансијски и са оружјем јеврејско-фашистичка Америка која подржава геноцидну творевину Израел.
 
phalangist.supporters.jpg
 
Ne znam u cemu je ovde problem - sem u hronicnoj neobavestenosti prepoznatljivih forumasa .. z:lol:

1. Izael je priznao Palestini pravo na nezavisnost jos pre xy godina - problem su granice u prvom redu status Istocnog Jerusalima . Za nezavisnost Palestine su i Rusija i Amerika i Kina i Engleska i Francuska - a mnoge drzave su je vec priznale ( pre kratkog vremena nekoliko Juznoamerickih )

2. Problem statusa Istocnog Jerusalima ce se po mnogim misljenjima jos dugo resavati .. i zasto nas vise to da interesuje - ni dzep , ni iz dzepa ....
 
palestine.gif


Ovo je lijepa zemlja i Palestina je slatka zemlja koja ima sve uslove da bude medju razvijenim drzavama regiona tako da vjerujem da ce se Palestina osnovati i da ce istocni Jerusalem biti glavni grad.Inace istocni Jerusalem je stari grad Jerusalema i tu se nalaze svijeta mjesta za muslimane, Zidove i Krscane.Inace u Palestinskom narodu Krscani cine 2% a ostalo su muslimani tako da jedva cekam da se vrate svi izbjegli Palestinci koji bi naselili Palestinu i sa kojom bi bili zadovoljni.Izrael se mora povuci i to mora da je jasno Izraelu i Americi da ne mogu vise manipulistai situacijom nego da moraju primorati Izrael da se povuce sa Palestinskih teritorija.U Palestini postoje divni gradovi i to su sve stari gradovi kao sto su Hebron, Jerihon, Betlehem i ostali gradovi a na sjevru je Nablus koji je veoma lijep grad.Vjerujem da ce svijet podrzati Palestinsku drzavu i da ce ona imati mjesto u UNu.
Ајде не сери више... Све градове које си побројао су историјски јеврејски,а не арапски. Арапи су тамо дошли окупацијом, као и смрдљиви Шиптари са турским окупатором.

Од оснивања арапске државе нема ништа.
 
Muslimani imaju pravo na drzavu palestinu jer su oduvijek zivjeli na tim prostorima jer Arapi se nisu nedavno naselili u palestinu nego su tu zivjeli vjekovima i zato Palestincima pripada drzava i dio Jerusalema.izraelci se moraju povuci iz istocnog Jerusalema i pokazati tako dobiu volju jer inace cijeli svijet je za Palestinu i svima je jasno da se u palestini odvija genocid i okupacija od strane Izraela.
 
|To ne smiju dirati izraelci jer ta Dzamija je oduvijek bila tu i ona je opstajala i u vrijeme Isusa tako da je to Dzamija koju muslimani cuvaju jer nece dati da im se rusi svijeto mjesto gdje su se muslimani prvo klanjali u tom pravcu.Sad se muslimani klanjaju ka Mekki a ranije su se klanjali ka Jerusalemu Dzamiji Kub na Stijeni.

Isao li si u neku skolu? Kakav si ti musliman kada neznas da je islam nastao posle hriscanstva, a da je Muhamed, pre nego sto je stvorio islam bio hriscanski propovednik koga su ismejali. Znas li kada je ziveo Solomon i od kada je Solomonov hram? Nemas pojma, znao sam,
 
Isao li si u neku skolu? Kakav si ti musliman kada neznas da je islam nastao posle hriscanstva, a da je Muhamed, pre nego sto je stvorio islam bio hriscanski propovednik koga su ismejali. Znas li kada je ziveo Solomon i od kada je Solomonov hram? Nemas pojma, znao sam,

Ti stvarno nemaš pojma o religijama . Kako je vama Ilija svet kad je živio 9 vijekova prije Hrista ?
"Kao starozavjetni prorok Ilija ima vrlo važno mjesto u židovskoj, kršćanskoj i islamskoj predaji, o čemu svjedoče brojni spisi o njemu."

Kraljevstvo Izrael i Kraljevstvo Juda, prikazani u vrijeme njihove najveće teritorijalne raširenosti i njihovi najbliži susjedi :
300px-Juda_i_Izrael.jpg
 
Hronologija događaja kroz historiju

3000. p.n.e. – Kanaanci su naseljavali Palestinu.
2500. p.n.e. – Kanaanci su u blizini Jerusalema. Jebusejci, jedno kanaansko pleme, osnovali su Jerusalem.
2000. p.n.e. – Poslanik Ibrahim/ Abraham, a.s., se seli u Palestinu/Jerusalem.
1842. p.n.e. – Prvi put se spominje ime Jerusalem u jednom egipatskom tekstu.
17000. – 1500. p.n.e. – Hiksi, vladari Egipta, zauzimaju Jerusalem.
1350. p.n.e. – Prvo spominjanje Jerusalema kao grada – države u jednom egipatsko pismu koje se naziva Tel Amarna pismo.
1250. p.n.e. – Poslanik Musa/ Mojsije, a.s., izvodi svoj narod iz Egipta.
1200. p.n.e. – Filistinci, narod iz Grčke, zauzimaju zemlju Kanaanaca (najvjerovatnije i Jerusalem) i vladaju područjem 40 godina.
1200. – 1020. p.n.e. – Jebusejci vladaju Jerusalemom.
1020. p.n.e. – Poslanik Davud/David, a.s., se bori protiv Filistejaca, pokorava ih i uspostavlja drevni Izrael.
965. p.n.e. – Poslanik Sulejman/Solomon, a.s., naslijeđuje Davuda kao kralja Izraela.
922. p.n.e. – Nakon smrti Sulejmana, a.s., Izralesko kraljevstvo se podijelilo. Na jugu se uspostavlja Judeja sa Jerusalemom kao glavnim gradom, a na sjeveru Izrael (kasnije nazvan Samarija).
926. p.n.e. – Egipatske snage okupiraju Jerusalem. Međutim, liniji Davidovih nasljednika je bilo dozvoljeno da napreduju pod egipatskom vladavinom.
701. p.n.e. – Asirci osvajaju Jerusalem i potčinjavaju čitavu Judeju.
587. p.n.e. – Babilonski kralj Nabukodonosor uništava Jerusalem, uključujući i Sulejmanov hram. Sve Jevreje je pobio, protjerao ili zarobio. Ovim se nakon 400 godina od osnivanja označava kraj Izraela.
538. p.n.e. – Perzijski kralj Kir preuzima grad od Babilonaca i dozvoljava Jevrejima da se vrate kao njegovi “građani“. Jevreji ponovo izgrađuju hram.
332. p.n.e. – Aleksandar Veliki osvaja Jerusalem.
301. p.n.e. – Kraj Aleksandrovog carstva. Egipatski Ptolomeji vladaju Palestinom.
200. p.n.e. – Grčki/sirijski Seleukidi osvajaju Jerusalem i vladaju njime.
169. p.n.e. – Seleukidski kralj Antioh zabranjuje prakticiranje judaizma.
167. p.n.e. – Makabejski (jevrejski) ustanak. Uspostavlja se dinastija Hasmonejaca i ponovo se gradi hram.
134. p.n.e. – Sirijci okupiraju Jerusalem.
63. p.n.e. – Starješina rimske vojske Pompej osvaja Jerusalem.
70. – Rimski general Tit razara hram. Jevreji su u potpunosti protjerani iz Jerusalema.
135. – Car Hadrijan osvaja Jerusalem, daje mu novo ime Elija Kapitolina i protjeruje preostale Jevreje.
326. – Rimski car Konstantin postaje kršćanin. Kršćanstvo postaje zvanična religija carstva, te na ovaj način počinje kršćanska era Jerusalema.
614. – Perzijanci pod vladavinom Kisre zauzimaju Jerusalem.
628. – Rimski car Heraklije ponovo zauzima Jerusalem.
638. – Veliki halifa Omer oslobađa Jerusalem.
1099. – Uz pomoć krstaških ratova kršćani okupiraju Jerusalem.
1187. – Salahuddin preuzima Jerusalem od križara.
1229. – Ugovorom se Jerusalem ustupa križarima na deset godina.
1239. – Muslimani ponovo preuzimaju kontrolu.
1243. – Mongoli zauzimaju Jerusalem.
1517. – Jerusalem dolazi pod vlast Osmanskog carstva.
09. 12. 1917. – Osmanlije se predaju Britancima. Britanija dobija mandat nad Jerusalemom i Palestinom.

1948. – En-Nakba (katastrofa) dešava se Palestincima. Britanci napuštaju područje, a pridošle cionističke terorističke grupe uništavaju palestinska sela i osnivaju državu Izrael.

1948. – 1967. – Izrael kontroliše zapadni Jerusalem, a Jordan istočni Jerusalem.

1967. – Izrael okupira istočni Jerusalem i Zapadnu obalu.
 
Nije vazno kad je postojao Izrael jer to i nije vazno nakon svih dogadjaja koji su potom dosli a to je Rim pa zatim Bizantija i onda Islam koji je trajao najduze i iz ove mape se vidi da je tadasnji Izrael bio veoma mali.Inace Arapi su po svakoj tacki atrosjedioci Palestine jer oni su uzeli primat starosjedioca nakon osvojenja Palestine 638 godine n.e. i od tada Islam je prisustan u Palestini i vecina su bili muslimani koji su odmah pohrlili ka Islamu i zatim da ne racunamo koliko je Zidova i Krscana prijeslo u Islam.To ima svoj kontinuitet i zato Arapi su starosjedioci i Izraelski dosljaci su na ocigledan nacin zauzeli Palestinu kako bi osnovali Izrael na koga se pozivaju iz Biblije.Danasnji Izrael je veci od drevnog Izraela i zato Palestinci to znaju i zele samo da se sprovede plan o stvaranju drzave Palestine u kome bi istocni Jerusalem bio prijestolnica jer to je jedino rjesenje i to su zasluzili Palestinci u kojima su vecina muslimani.Nema nikakvog razgovora o tome da se rusi Al Aksaa Dzamija i da se trazi navodni Solomonov hram jer takvog hrama nema nego je to namjera Izraelaca da uniste sve sto je Islamsko kako bi zaokruzili svoj genocid prema Palestincima a narocito prema muslimanima.To svijet ne podrzava i cijeli svijet je za stvaranje Palestinske drzave i zato Izraelci moraju priznati relanost da se moraju povuci iz Palestine i iz istocnog Jerusalema jer samo takav postupak moze izvjeti dobre odnose izmedju muslimana i Zidova.
 
Ne znam u cemu je ovde problem - sem u hronicnoj neobavestenosti prepoznatljivih forumasa .. z:lol:

1. Izael je priznao Palestini pravo na nezavisnost jos pre xy godina - problem su granice u prvom redu status Istocnog Jerusalima . Za nezavisnost Palestine su i Rusija i Amerika i Kina i Engleska i Francuska - a mnoge drzave su je vec priznale ( pre kratkog vremena nekoliko Juznoamerickih )

2. Problem statusa Istocnog Jerusalima ce se po mnogim misljenjima jos dugo resavati .. i zasto nas vise to da interesuje - ni dzep , ni iz dzepa ....

Medju tim mnogim drzavama je i Srbija.

A to da je Izrael palestincima prizao pravo na nezavisnost jednostavno nije tacno. Mozda je deklarativno neko pominjao two state solution tu i tamo, u reali izrael davi i guta zapadnu obalu kao zmija zabu, ostavljajuci samo gazu za koju se nadaju da ce stanovnistvo da il pocrka il digne ruka pa ode u egipat
 

Back
Top