Divljačke cene voća u Srbiji 2025

Ti bi da ti seljak opere i da ti donese u prodavnicu i stavi u rafove a ako ti ne uspeš to da prodaš 10-20 puta skuplje onda seljak opet da dođe i to nosi nazad u njivu a tebi opet sveže da instalira? Posle se pitaj što su vas trgovce partizani prve streljali posle drugog sv rata :kafa:
Nisi ti proveo 10 dana rada sa srpskim seljakom kada tako pricas.

Posle treceg dana crncenja sa njima bi provalio sve, i koliko su ti levicarski narativi potpuna besmislica koja nema veze sa mozgom.

Posto si ti morao da se uvlacis seljacima ceo svoj radni vek, posto ti je posao zavisio od toga, mi ostali ne moramo.

Ja sam godinama radio sa tim tvojim divnim srpskim seljacima. Znam ih u celiju, sve njihove fore, sta misle, koga hebu i sta jedu.

Sebicniju grupu ljudi u zivotu ne upoznah, gleda te jedino i samo ili koliko para imas, ili na kojoj si socijalnoj lestvici.

Postuju samo pare i drustveni status, svake sekunde te gleda u stilu kakvu korist moze da ima od tebe, sad i ove sekunde.

Ako dodjes da ga zamolis za neku uslugu, u fazonu je 'E sta si dosao da me cimas sada???'.

Kada njemu treba nesto, potpuno drugacije ponasanje, prilazi ti kao da bi ti ga popusio.

Ono sto mu ucinis kao uslugu zaboravlja za 3 dana.

Takvih je 80% srpskih seljaka.

Sad, mozda je u tvom Banatu i Vojvodini drugacije, to priznajem, ali 80% moravskih seljaka ti je ovo sto sam ti opisao.
Оооо. Де си простак. Ја нисам морао да се увлачим никоме, заиста. И одкуд ти уопште знаш шта ја радим? О српском сељаку можеш да говориш само ако узмеш у обзир српске сељаке из целог девентанестог века, као и оне са почетка 20 века. Не само ово сад што је преостало. У суштини, ми Срби смо сељачки народ. Сви., ) или готово сви ) наши велики правници, историчари, научници, су у суштини са села. И МИхајло Пупин је са села, а ја ти добар стојм да несебичнију особу од њега не можеш да нађеш нигде. Но. ти гледаш овај тренутак. Кад многи у Београду седе у туђим становима и кућама и једу туђим есцајгом док се под плафонима тих кућа и станова вију сени оних које су њихове деде поуббијале, да би им се у куће уселили. Али, већ сам видео да ти нису у стању давидиш ишта осим садашњег тренутка, нит да осећаш ништа јаче од сопственог стомака. Српско село је уништено од 45. до данас. Земља је одузета од српских домажина и подељена пијандурама и битангама свих врста. Отето. Од ње нико нема користи.

Devastirano zbog lenjosti
Vredni su radili u fabrici( tu je greska, sto je seljacima omogucio da se zaposle) pa su popodne radili njive.
Trebalo je - ko ima vise od 5 hektara ima da radi zemlju
Ko nece da radi zemlju ona da mu se oduzme i da ode u zadruznu zemlju
Вреднима је земља отета. Размеш. Можеш да се рпавиш да то није уражено, али јесте. У исто време, кад су Србима одузели земљу, и направили земљишни максимум на 10 хетара, у Словенији су оставили 50 хектара. И погледај данас словеначко село.

Оооо. Де си простак. Ја нисам морао да се увлачим никоме, заиста. И одкуд ти уопште знаш шта ја радим? О српском сељаку можеш да говориш само ако узмеш у обзир српске сељаке из целог девентанестог века, као и оне са почетка 20 века. Не само ово сад што је преостало. У суштини, ми Срби смо сељачки народ. Сви., ) или готово сви ) наши велики правници, историчари, научници, су у суштини са села. И МИхајло Пупин је са села, а ја ти добар стојм да несебичнију особу од њега не можеш да нађеш нигде. Но. ти гледаш овај тренутак. Кад многи у Београду седе у туђим становима и кућама и једу туђим есцајгом док се под плафонима тих кућа и станова вију сени оних које су њихове деде поуббијале, да би им се у куће уселили. Али, већ сам видео да ти нису у стању давидиш ишта осим садашњег тренутка, нит да осећаш ништа јаче од сопственог стомака. Српско село је уништено од 45. до данас. Земља је одузета од српских домажина и подељена пијандурама и битангама свих врста. Отето. Од ње нико нема користи.

Srpski seljaci, ovi moravski posebno, su ljudi koji gledaju samo svoju guzicu, i to bukvalno samo ove sekunde.

Da, mnogi seljaci su pobegli iz svog sela, pre svega jer nisu mogli vise da trpe ljude u svom selu.

Posle kada su uspeli po gradovima, racionalizovali i lagali su da su pobegli zbog nemastine, a ne zbog seljaka, svojih komsija i porodice.

Dakle Sanovnice, SVI oni su pobegli zbog seljaka, ali su lagali da su pobegli iz sela zbog para. Pobegli su od svojih seljackih komsija, oceva, striceva, brace.

To ti je prica o srpskim seljacima; ali onako, bez foliranja.

Eto, @Zoran Ćirjaković je klasican primer osobe koja to ne razume.

Ljudi beze zbog drugih ljudi. Fizicka nemastina je tu sporedna. Posle prave umetnicka dela gde lupaju i svoju Zal za mladoscu racionalizuju u nekakve slike o divnom srpskom selu i divnim ljudima; gde je trava bila zelenija, a kravlja balega mirisala lepse.

Mozda trava i jeste bila lepsa. Ali ljudi su bili isti.

Zato su i pobegli sa sela.

Каква флоскула 'планска девастација'

Па погледај у целој ЕУ миграцију радне снаге у друге гране произвоње.. И тамо је 'плански девастирано'

Све остале гране продукције дотирају агрокултуру кешом

Учешће 'села' у БДПу сваке ЕУ земље... Што је земља са мањом сведеном куповном моћи односно ППП ( беднија)

већи је проценат агроучешћа у БДП'у

Упоредно је слика процента радне снаге која ради у 'агрокултури'

Види се из комбинације та два параметра колико је агрокултура непрофитабилна и како се 'шлепа' на осталим гранама индустрије

30483.jpeg
agricultural-employment-in-europe-v0-vkq09j54fmxc1.jpeg
Да ли ти знаш да је 88 посто Срба имало имовину у власнштву пре првог и другог светског рата. Па нас Србе је и Маркс мрзео због тога, као и Бољшевици, јер су сматрали да у таквом стању њихова усрана револуција није могућа. Прво то да рашчланимо. Зато је Србија и била велика препрека потпуној глобализаији, јер није било могуђе направити велике латифундије јужно од Авале. Хеби га,, 5 хектара, 9 власника. Па сад ти види. Ако почнеш са тим податцима, завршићеш на савим другом крају. Знаш да су Србима после раа одузимали земљу. Домаћинима, и вредом свету. Нешто узимали а нето делили безземљашима, појандурама и нерадницима.

Srpski seljaci, ovi moravski posebno, su ljudi koji gledaju samo svoju guzicu, i to bukvalno samo ove sekunde.

Da, mnogi seljaci su pobegli iz svog sela, pre svega jer nisu mogli vise da trpe ljude u svom selu.

Posle kada su uspeli po gradovima, racionalizovali i lagali su da su pobegli zbog nemastine, a ne zbog seljaka, svojih komsija i porodice.

Dakle Sanovnice, SVI oni su pobegli zbog seljaka, ali su lagali da su pobegli iz sela zbog para. Pobegli su od svojih seljackih komsija, oceva, striceva, brace.

To ti je prica o srpskim seljacima; ali onako, bez foliranja.

Eto, @Zoran Ćirjaković je klasican primer osobe koja to ne razume.

Ljudi beze zbog drugih ljudi. Fizicka nemastina je tu sporedna. Posle prave umetnicka dela gde lupaju i svoju Zal za mladoscu racionalizuju u nekakve slike o divnom srpskom selu i divnim ljudima; gde je trava bila zelenija, a kravlja balega mirisala lepse.

Mozda trava i jeste bila lepsa. Ali ljudi su bili isti.

Zato su i pobegli sa sela.
И ти си сигуран да су Срски сељаци били такви и пре сто година? Баш такви и баш пре сто, или двеста година?

Ajdara skuplja od banana, kajsija skuplja od... zlata! Samo nemoj da mi nešto khenjate, nije rodilo ovo ono, kruška u dvorištu rodila ko i svake godine sve se žuti.
Autorska tema.

Pogledajte prilog 1768837Pogledajte prilog 1768839

mraz je unistio veci deo roda voca u Srbiji ove godine

Zato su cene otisle u nebo

Sljiva za rakiju u otkupu bila prosle godine 25 din a sad je 70-80

Да ли ти знаш да је 88 посто Срба имало имовину у власнштву пре првог и другог светског рата. Па нас Србе је и Маркс мрзео због тога, као и Бољшевици, јер су сматрали да у таквом стању њихова усрана револуција није могућа. Прво то да рашчланимо. Зато је Србија и била велика препрека потпуној глобализаији, јер није било могуђе направити велике латифундије јужно од Авале. Хеби га,, 5 хектара, 9 власника. Па сад ти види. Ако почнеш са тим податцима, завршићеш на савим другом крају. Знаш да су Србима после раа одузимали земљу. Домаћинима, и вредом свету. Нешто узимали а нето делили безземљашима, појандурама и нерадницима.
Najveci diskriminatori srpskih SFRJ seljaka u doba SFRJ su bili srpski SFRJ gradjani.

U doba SFRJ, srpski gradjani su redovno prebijali seljake koji pokusaju da dodju uvece na korzo u srpskom SFRJ gradu. Srpski seljak nije smeo da ide na srpski korzo u srpskom gradu.

Srpska gradska deca u osnovnim skolama, kada u njih dodju srpska seljacka deca koja nisu imala osnovne skole u svom selu, su REDOVNO diksriminisala i zajebavala srpsku seljacku decu. Rugala su im se svakog dana, a cesto i fizicki napadala.

I opet, to nisu radili neki Siptari ili muslimani, vec srpska gradska deca u osnovnim skolama.

Ovo vazi za SVAKU srpsku skolu gde su seljacka deca isla u neku osnovnu skolu u srpskom gradu. Mozda eventualno kod vas u Vojvodini ne vazi bas za svaku skolu. Ali ispod Save i Dunava, vazi za SVAKU osnovnu skolu.

Najveci diskriminatori srpskih SFRJ seljaka u doba SFRJ su bili srpski SFRJ gradjani.

U doba SFRJ, srpski gradjani su redovno prebijali seljake koji pokusaju da dodju uvece na korzo u srpskom SFRJ gradu. Srpski seljak nije smeo da ide na srpski korzo u srpskom gradu.

Srpska gradska deca u osnovnim skolama, kada u njih dodju srpska seljacka deca koja nisu imala osnovne skole u svom selu, su REDOVNO diksriminisala i zajebavala srpsku seljacku decu. Rugala su im se svakog dana, a cesto i fizicki napadala.

I opet, to nisu radili neki Siptari ili muslimani, vec srpska gradska deca u osnovnim skolama.

Ovo vazi za SVAKU srpsku skolu gde su seljacka deca isla u neku osnovnu skolu u srpskom gradu. Mozda eventualno kod vas u Vojvodini ne vazi bas za svaku skolu. Ali ispod Save i Dunava, vazi za SVAKU osnovnu skolu.
Наравно. Знам ја то. И то само они који су дошлиу град нешто раније. Пошто су становници градова уништени, поубијани и набијени у мишије рупе. " Ослободиоци и њихова деца који су живели у туђим сгтановима, пребијаи су сељаке. Тад је почео да се гради нови народ. Југословени српског порекла, а хрватске провинијенције. ( Нећеш ваљда да ми кажеш да су Милош МИнић и Крцун били Срби).Из тог олоша израсли су Летинка, Константиновић, Дубравка, Борка, Кандићка, Бисерко и сличан малохрватски шљам. Дакле све си у рпаву, само је накарадно да тај народ називаш Србима. Они су врста конвертита. Додуше, од њихових уника је јеш увек могуће направити поново Србе, јер им је нестала држава.

Back