Only Marko now
Ističe se
- Poruka
- 2.411
Е јако ми је драго што се прича о овако битној теми. Као прво и ја сам уплашена. Доживећемо ми те чипове јако брзо. Која је поента? Да будемо сви мале слатке послушне овчице са бројевима. Тако је уосталом и почело. Прво са животињама. Колико вас има пса са чипом? Без њега не може да пређе границу, нађу га ако се изгуби блаблабла. Све сами позитивни ефекти. Такође ко има додира са селом, зна да поштен сељак за свако грло крупне стоке мора имати број па лепо фино правда шта је урадио са сопственом кравом. Опет наравно због крављег лудила, контрола болести и квалитета меса блаблабла. Сад и живину броје. Наравно после следе људи (разликовање кримоса и терориста од финих). Летос сам вадила пасош и није ми било добро кад сам видела како људи 4 сата чаме чекајући за биометријску личну карту. Само сам замислила редове за чип. А негде у маси се чује "меее". А како су нам то представили? Првих 224 или колико већ биометријских пасоша за "почасне грађане". Па ти бре буде криво што ниси почастан грађанин ове земље. Или што би рекао Мићко у НПС 2 - Васпостављени плаћанин (метармофоза Запостављеног грађанина). Плашим се да смо постали превише материјалистичко друштво да би нас било брига за душу. Можда сада мислимо да нас баш брига и да нам не треба ни Темпо ни Макси али колико пута дневно помислимо да нам нешто треба? Превише. Никад доста. Таква је култура, медији, систем вредности, све. Све инстант, одмах и сада. Ја сам наравно против чипа. И драго ми је што имам истомишљенике. Притисак ће наравно бити велики. Вероватно ћемо прво време живети по гетоима а онда ће нас чиповати на силу. Али ја лично имам намеру да идем до тог крајњег стадијума. Покушаћу да извадим чип па ће ме сместити у лудару и биће ми феноменално до краја живота, ја и моји лекићи у хармонији. Што се тиче самог филма, јесте, има непотребних "доказа", звучних ефеката и слично, али суштина је застрашујућа. Кажем,, питање је времена само. Чип већ постоји, наводно је нешкодљив, не шета по телу блаблабла. Јесте, то је нешто као "Еквилибријум". Или онај филм са Сандром Булок кад пандури немају шта да раде него спречавају злочин пре него што се деси јер знају кад криминалац смишља исти и кад има намеру да га почини. Нећу да будем зомби!!!!!!!!!!
Svaka cast na misljenju. Samo gledaj nekako da potpuno izbegnes cipovanje da ne bi posle bio podvrgnut bolu vadjenja istog.