Digitalni Andjeo

Dobro, vidi brate ja nemam taj dozivljaj dobrog i losheg, meni je sve to shto jeste... e sad shvatam ja da tebi primer nema smisla, ali evo da pokusham ja tu neshto poblize da.... sunce li mu :)... Osnovna shkola je obavezna :arrow: ako tvoje dete ne ide u shkolu, ti idesh u tvorza... Shta je tu dobro i slobodno, druze moj? Sada, od stepena obrazovanja ti derektno zavise primanja i polozaj u drushtvu... Kontash mozda ce nekad i chipovi biti obavezni kao lichne karte, mozda ce ti tu biti diploma koju morash da imash da bi zaradljivao... E onda kada te klinac pita: Ali, tata, da li to ja sam slobodan znachi da necu imati shta da jedem? I da ce ove cike u plavom da me upucaju laserima? I da necu moci da kupujem u pekabeti v3.8. jer nemam pchi da prevuchem preko terminala?
Jesam li ti se priblizio malo... o tome se i radi, ti sada vidish shkolu kao dobru i normalnu stvar, i josh bi se i zalio da ti neku uskrati pravo da se obrazujesh... e tako ce i tvoje dete da misli o chipovima. Imaju li moje jeftine, zute rechi sada imalo smisla?
a sta je sa kucnim obrazovanjem ?
ona fora ti si ucitelj svom detetu pa stavis neku klupicu i tablu pored . :)

Pozdrav svim forumasima. Napravio sam ovu temu kako bih proverio koliko ima ljudi koji su svesni sta se radi u svetu i koji su voljni da ucine nesto.
Ovu temu bih postavio u Politici,ali se bojim da bi bila odbacena jer su tamo ljudi izrazito uskogrudi.
Naime,Digitalni Andjeo je mikrocip koji su napravili slobodni zidari iliti masoni. Sluzi za obelezavanje stanovnista i njihovo danonocno pracenje. Ali to je samo jedan vid upotrebe. Cilj je da se ljudi obelezavaju kao i domace zivotinje. Strpace nam cipove u telo kao dzukelama i terati nas da radimo sta ONI zele. Oni koji nemaju cipove nece moci da rade nista kao i ostali gradjani.Bice proglaseni odmetnicima ili jednostavno nece moci da ulaze u javne objekte,pa ni prodavnice da bi kupili sebi hleba.
Da li cete odabrati laksi ili pravi put,na vama je da odlucite.
A meni taman postalo dosadno. Najzad neka katastrofa :D

Tesko je uopste objasniti danasnjem coveku sta je zaista lose kod ugradjivanja cipova, jer neko u tome vidi samo dodatne povlastice, ali ne i uskracivanje slobode, a i ako vidi jednostavno mnogi ne vide vrednost te slobode.... No mogo bi ja ovako dugo, ali sta da se prica o tome u svetu gde vecinska populacija prihvata globalizam kao ideju o utopiji na zemlji, a ne kao robovlasnicki nastrojenu hijrarhiju dakle pravi problem je kako probuditi svest ljudi iz sve dubljeg sna.....
A sto se tice mene ne bih prihvatio cip niti bilo sta slicno pa makar zbog toga postao socialno mrtav........

Tesko je uopste objasniti danasnjem coveku sta je zaista lose kod ugradjivanja cipova, jer neko u tome vidi samo dodatne povlastice, ali ne i uskracivanje slobode, a i ako vidi jednostavno mnogi ne vide vrednost te slobode.... No mogo bi ja ovako dugo, ali sta da se prica o tome u svetu gde vecinska populacija prihvata globalizam kao ideju o utopiji na zemlji, a ne kao robovlasnicki nastrojenu hijrarhiju dakle pravi problem je kako probuditi svest ljudi iz sve dubljeg sna.....
A sto se tice mene ne bih prihvatio cip niti bilo sta slicno pa makar zbog toga postao socialno mrtav........

Drago mi je zbog tvog misljenja,tebra. Jos jedan forumas ubedjen u pravu svrhu Digitalnog Andjela. Rekao bih da ova tema ipak pokazuje svoje kvalitete. A i svrhu. Sad,kao sto rece ti. Kako cemo da probudimo svest kod ljudi kojima je glavni prioritet dana da stignu na vreme da odgledaju epizodu ''Seks i Grad''?

Na početku ove teme rekoh da sam uplašena... a kad sam malo bolje razmislila, nisam. Ne želim da budem.
Sa uplašenim čovekom je najlakše manipulisati...

Ne zaboravimo Božje reči kada kaže da će doći u onaj čas kad ga najmanje očekujemo... Niko neće znati kad je to. Samo On.

Zato, živimo živote normalno... ne u strahu. Od toga ništa dobro ne može da dođe ;)

Na početku ove teme rekoh da sam uplašena... a kad sam malo bolje razmislila, nisam. Ne želim da budem.

Ne zaboravimo Božje reči kada kaže da će doći u onaj čas kad ga najmanje očekujemo... Niko neće znati kad je to. Samo On.

Zato, živimo živote normalno... ne u strahu. Od toga ništa dobro ne može da dođe ;)

vrlo dobro zapazanje:)

ako cemo o bogu..pa on/ona/ono..spasava samo one koji zele da se spasu

zivimo svoje zivote normalno je upravo zeljeni stav..kao nije nas briga ili sta vec..

ne govori se o strahu ovde vec o razumevanju situacije..nesvestan covek nije u stanju da uradi nista..jer nije ni svestan sta se oko njega dogadja..

svestan covek se udruzuje sa drugim svesnim ljudima..organizuju zajedno konkretnu akciju..da sprece zlo..pre nego sto nastane i uzme maha..to se zove preventivno delovanje..

bolje spreciti nego leciti

a zabadanje glave u pesak poput noja i cekanje na spasonosnu intervenciju boga je u najmanju ruku naivno..no offence

Da,tu si u pravu. nedavno sam gledao Ghost rider,film. Nikolas Cadge u filmu non-stop sebi govori ''You can't live in fear'' = ''Ne mozes ziveti u strahu''.
Naravno da ne mozes ziveti u strahu. Ali kao sto svi znamo,strah kod ljudi uvek proizilazi iz necega sto nam je nepoznato.
Katastrofa koja ce nas zadesiti je jos uvek nepotpuno istrazena,ali dosta stvari znamo. Znamo sta se desavalo u proslosti. I znamo,na osnovu toga sta ce se desiti i sad. Ljudi ce biti cipovani sirom sveta,osecanja i sloboda ce im biti oduzeti. Deo ljudi koji ne primi cip,zivece klosarski po ulicama gradova i prosice,tad,obelezene i ''normalne'' gradjane. od njih ce dobijati samo nogu u dupe. Drugi deo ljudi koji odbiju cip ce da pobegne u planine i zabacena prostranstva,daleko od civilizacije gde ce prezivljavati samo uspomoc pririode. Od svega toga sto znamo,mozemo da predpostavimo da ce se organizovati neki pokret otpora. Ali taj pokret otpora nece voditi spijunske igre jer nemaju od koga za izvuku informacije jer su svi neprijatelji cipovani i zombifikovani i odmah ce da prijave da se neko raspitivao o necemu. Znaci,pokret otpora ce se sastojati iz toga da se ruse svi energetski izvori. Znaci,nove epizode ''Otpisanih'',samo sto ovoga puta nema petokrake,poserem se na nju.

sumnjam da ce uskoro moci da kontrolisu ljude, bar ne onako kako to neki zamisljaju. ljudi su vec odavno ovelezeni na raznorazne nacine, a isto su tako su i kontrolisani (zakoni, pravila, licne karte, pasosi, maticne knjige, vojska, policija itd.). i kako bi onda taj cip bio nesto drugacije od onoga sto vec imamo danas?

da ocekujemo da u buducnosti da svi razmisljamo i radimo isto po necijem paternu je potpuno besmisleno... manipulacije su danas jake i velikoj meri ogranicavaju nase poglede i razvoj, ali cvrsto verujem da ce uvek biti onih koje ce biti iznad onoga sto se ocekuje, a u isto vreme nece zeleti da vladaju, vec ce zeleti da oplemenjuju.

sumnjam da ce uskoro moci da kontrolisu ljude, bar ne onako kako to neki zamisljaju. ljudi su vec odavno ovelezeni na raznorazne nacine, a isto su tako su i kontrolisani (zakoni, pravila, licne karte, pasosi, maticne knjige, vojska, policija itd.). i kako bi onda taj cip bio nesto drugacije od onoga sto vec imamo danas?

da ocekujemo da u buducnosti da svi razmisljamo i radimo isto po necijem paternu je potpuno besmisleno... manipulacije su danas jake i velikoj meri ogranicavaju nase poglede i razvoj, ali cvrsto verujem da ce uvek biti onih koje ce biti iznad onoga sto se ocekuje, a u isto vreme nece zeleti da vladaju, vec ce zeleti da oplemenjuju.

Pre nego shto si dobio ime, dobio si broj, prijatelju moj...
P.S. Drugar je jedan istetovirao jmbg na nozi :super::rotf::super:
Eto shta je otpor...

"Big Brother is watching you!"

"ne plasim se novih ideja, vec se plasim starih"

svako ko je citao Orvelov kultni roman "1984" je morao da se zamisli..

ideja o apsolutnoj vlasti nije nova..stara je barem koliko i organizovano ljudsko drustvo

u americkom kongresu vec drugi pokusaj uvodjenja kontrole protoka informacija na internetu nije prosao..jer postoji vec organizovani front slobodoumnih ljudi sirom sveta koji se okupljaju oko poslednjeg uporista..prava na privatnost

naime doticni zakon bi omogucavao sluzbama da nesmetano citaju svaciju elektronsku postu..takodje pod plastom preventive terorizma jer bi na taj nacin sluzbe mogle da preduprede svaki potencijalni teroristicki akt u samom njegovom nastajanju..tako sto bi presretali komunikaciju i sinhronizaciju delovanja..

medjutim sta se krije iza toga? apsolutisticke teznje vlasti

kako?

igrajuci na kartu straha od terorizma vlast uvodi mere represije a zbog straha izavanog medijskim manipulacijama ljudi postaju prijemcljivi na uvedjenje represivnih mera.

glavna poruka je ako ne prihvatite ogranicenje svojih sloboda neki terorista ce vas razneti bombom..i ljudi u iskrivljenoj predstavi izbora izmedju dva zla imaju teznju da odaberu manje

uvodjenjem "dobrovoljno prihvacenih" represivnih mera vlast ucvrscuje svoju poziciju

jedan od pilot projekata koji na mala vrata uvodi ideju o neprekidnom nadgledanju je show program "Big Brother" i predstavlja tzv "anker" sidro u ljudskim umovima kao nesto sto :nije lose: cak :zabavno: i na scenu stupa zakon konzistentnosti (sto je tema za drugi text) i ljudi vec postaju prijemcljivi na uvodjenje takvih mera..korak po korak naravno..

uz cipovanje ljudi koje omogucava pracenje kretanja ljudi i neprekindo nadgledanje u kombinaciji ostvaruju preduslov za efikasnu medijsku manipulaciju..jer ce biti u stanju da prikupe ogromnu kolicinu informacija o ljudima na osnovu kojih dalje mogu da usavrse sredstva kreiranja javnog mnjenja.

sve to i ne bi bilo toliko mracno da nije onog..

"ko ce cuvati cuvare?"

kako je jednom jedan inkvizitor svojevremeno izjavio

"dajte mi jednu recenicu iz bilo kog knjizevnog dela i ja cu u njoj naci dovoljno zla da pisca posaljem na lomacu"

zrtve inkvizicije su uglavnom bili slobodoumni ljudi..i mlade zgodne zene phe oko 70% da dodam;)

primer Djordana Bruna

usled cega se i ceo srednji vek naziva mracnim

naime u celoj prici svako od nas postaje potencijalni "terorista" (vestac,vestica,jeretik..da izvucem paralelu)

uz sredstva kreiranja javnog mnjenja i sredstva prikupljanja informacija vlast ubija dve muve jednim udarcem..kreiranjem javnog mnjenja ta vlast ostvaruje svoju apsolutnost jer ce ljudi verovati u nju i podrzavati je "svojom voljom" cime ce zadovoljiti i osnovni princip demokratije da gradjani biraju vlast "svojom slobodnom" voljom na izborima..a uz sredstva prikupljanja informacija vlast ce biti u stanju da identifikuje i procesira svako iskakanje iz kreiranog sablona

touche

Iskreno... u rl-u se sada polovichno vazim... znachi zaobilazim dosta zakona bez posledica... Imam dosije bash debeo i bash ozbiljnih dela u 29... i sada na Vracharu za gudru... a to je samo ono za shta sam pao... I uprkos tome nikada nisam video dana pravog zatvora, znachi mesec i tri dana pritvora se ne vaze... Uprkos tome nekako kontam da kada bih uradio neshto malo zajebanije, nashli bi me i zatvorili... kontam da josh uvek ne bih bio dovoljno sposoban da zivim bezeci i boreci se... A tako mnogo zelim da se ne vazim... Polako...

@Navar

ta cuvena prava na privatnost... ono sto ovde bar meni deluje ocigledno, je to sto tu nije toliko bitan pojedinac, vec grupe. nikoga nije briga sta ti ili ja mislimo o necemu, sve dok to nije misljenje vecine i sve dok ne budemo mogli da uticemo na misljenje vecine. pa neka nas pretresaju, preiluskuju, ceprkaju po nasim stvarima.. kao i do sada. istrazivanje i menjanje misljenja javnog menjena je bitno - pojedinca nebitno.

sem ako nisi ubio nekoga ili tako nesto...

Iskreno... u rl-u se sada polovichno vazim... znachi zaobilazim dosta zakona bez posledica... Imam dosije bash debeo i bash ozbiljnih dela u 29... i sada na Vracharu za gudru... a to je samo ono za shta sam pao... I uprkos tome nikada nisam video dana pravog zatvora, znachi mesec i tri dana pritvora se ne vaze... Uprkos tome nekako kontam da kada bih uradio neshto malo zajebanije, nashli bi me i zatvorili... kontam da josh uvek ne bih bio dovoljno sposoban da zivim bezeci i boreci se... A tako mnogo zelim da se ne vazim... Polako...

yebo te dosije.. jos si i ponosan na to!

koje besmislice danas... znas i ja sam tako dugo bila ponosna na svoju nesanicu, kao i mnogi kao ja..
a sada je se plasim i pred drugima je poricem

Poslednja izmena:

Back