Did we land on the Moon ?

1707336665394.png

Međutim, 2009. godine NASA je lansirala Lunar Orbiter (LRO), koji je prenosio seriju slika rezolucije do 25 cm po pikselu. Ovo je verovatno preciznost sa kojom je lunarna prevara izvedena – maksimalno dozvoljena rezolucija na kojoj je još uvek nemoguće razotkriti. Na fotografijama se vide tragovi lunarnih rovera. Dvostruki trag (širine oko 2 m) je dat kao otisak rovera, a staza širine 30-40 cm se proglašava otiscima astronauta, uprkos činjenici da bi sa ovom rezolucijom otisci ljudskih stopala trebalo da izgledaju kao isprekidana linija ( rastojanje između otisaka cipela kada osoba hoda je više od 30 cm, kada se kreće „kengurovim” skokovima, što astronauti demonstriraju na video snimcima, više od metra, odnosno između svakog traga piksela treba da bude 1-4 piksela neometanog zemljište). Jasno je da će dalje povećanje rezolucije slika neizbežno razotkriti prevaru, jer će omogućiti da se direktno vidi oprema koja je ostavila ove tragove.

Ma, nije bila fotomontaža u pitanju, fotke su bile legitimne, samo su tvrdnje u vezi sa dvostrukim senkama (više izvora svetlosti) bile izmišljotina. 🙂
Ne, oprosti, nisam tu izbrisao. Bila je neka fotomontaža sa astronautom na mesecu, a ispred filmska klapna na kojoj je pisalo "Stenli Kjubrik".
To je ono što sam ja obrisao, za ostale slike ne znam ko je, neko drugi ili kolega mod. Znači, nećemo na ovoj temi da gubimo vreme na ša-la-la
duhovitosti za organ vida, samo dokazi, argumenti, prave slike i pisana reč. mersi boku..:hvala::cool:

Nije trebalo da mu obrišeš one slike s dvostrukim senkama
evo analiziraj nam dvostruki trag od bagija, kako je bledji od jednostrukog traga pesaka, "astronauta", i zasto je i njihova puna linija, ako su se kretali skakutanjem? kao da su vukli nesto tesko po pesku
Dvostruki trag (širine oko 2 m) je dat kao otisak rovera, a staza širine 30-40 cm se proglašava otiscima astronauta, uprkos činjenici da bi sa ovom rezolucijom otisci ljudskih stopala trebalo da izgledaju kao isprekidana linija ( rastojanje između otisaka cipela kada osoba hoda je više od 30 cm, kada se kreće „kengurovim” skokovima, što astronauti demonstriraju na video snimcima, više od metra, odnosno između svakog traga piksela treba da bude 1-4 piksela neometanog zemljište).

Back