Did we land on the Moon ?

Pa šta čak i da jeste kvalitet slike lošiji? NASA nije profesionalna fotografska agencija.

Kako određuješ udaljenost horizonta na površini na kojoj ne postoje nikakvi udaljeni objekti na osnovu čijih dimenzija bi moglo da se proceni na kojoj su udaljenosti? Na Zemlji je vrlo lako utvrditi da je horizont daleko jer postoji milion pomoćnih faktora, a na Mesecu?

Kopiraš nam tu neke Stevančevićeve gluposti, nije li te sramota barem malo?
Reci ti meni po cemu se razlikuje linija horizonta na Mjesecu, od one na Zemlji kad si u sred Sahare...ja cu ti reci, posto ocito ne znas- ni po cemu...ali probaj zamisliti kako ta linija izgleda kad cucnes, ili pak legnes na tlo...

Reci ti meni po cemu se razlikuje linija horizonta na Mjesecu, od one na Zemlji kad si u sred Sahare...ja cu ti reci, posto ocito ne znas- ni po cemu...ali probaj zamisliti kako ta linija izgleda kad cucnes, ili pak legnes na tlo...
Reci ti meni ono što sam te pitao, ne skreći s teme. Je li to toliko teško? Zašto je danas postalo norma ljudima to idiotsko "a da ja Vas pitam šta je s 500 miliona neprijavljenih Kineza"?

Reci ti meni ono što sam te pitao, ne skreći s teme. Je li to toliko teško? Zašto je danas postalo norma ljudima to idiotsko "a da ja Vas pitam šta je s 500 miliona neprijavljenih Kineza"?
Odgovorio sam ti na pitanje, ali problem je sto ti nemas pojma sta je horizont, a pametujes...horizont i perspektiva nije jedno te isto...

Ti si taj koji pametuje, ja perspektivu nisam ni spomenuo. Nisi ni na šta odgovorio, pitao sam kako određuješ udaljenost horizonta na Mesecu. Jednostavno reci "ne znam" pošto ne znaš.
Alo, bezobrazni, nema potrebe za odredjivanjem nikakve daljine, pa ni udaljenosti horizonta...radi se o LINIJI horizonta, liniji koja dijeli tlo od "neba"...nikakve veze s tim nema udaljenost, ali ima veze pod kojim uglom gledas tu liniju...toliko si bez obraza da vlastito neznanje poturas kao neko znanje i jos nadmeno nastupas...ima li sta gore u karakteru nekog covjeka....

Alo, bezobrazni, nema potrebe za odredjivanjem nikakve daljine, pa ni udaljenosti horizonta...radi se o LINIJI horizonta, liniji koja dijeli tlo od "neba"...nikakve veze s tim nema udaljenost, ali ima veze pod kojim uglom gledas tu liniju...toliko si bez obraza da vlastito neznanje poturas kao neko znanje i jos nadmeno nastupas...ima li sta gore u karakteru nekog covjeka....
Jedini si ti ovde bezobrazan, nema potrebe da projektuješ na mene, ne deluje.
Pošto ne razumeš ni šta te pitam i pored toga si bezobrazan kao nevaspitani klinac, završavamo prepisku ovim.

Kosmički zraci nemaju nikakve veze sa solarnim vetrom.
Kao što to, što nemaju veze sa solarnim vetrom, ne znači da nisu smrtonosni za ljude.
Dobro da ti nije primedba bila da sam stavio zapetu na pogrešnom mestu, a onda, naravno, to dokazuje da smrtonosno zračenje nije smrtonosno.
To je tvoj nivo primedbi.
Inače su kosmički zraci stalno prisutni u Svemiru (kao i sunčev vetar), jer ih emituju crne rupe.

Sve da je astronaute pogodila neka doza opasnog zračenja, oni nisu na Mesecu boravili mesecima nego su bili par dana i vratili se. Svakako je bilo opasno i rizično ,ali bili su i vratili se, očigledno da su preživeli let, bez posledica po njihovo zdravlje.
Da, očigledno je da boravak u pustinji Arizone nije bio štetan po njihovo zdravlje.
Smešan argument kružnog zaključivanja.
Sa druge strane, ako ti tvrdiš da je zračenje takvo da oni ne bi mogli hodati po površini Meseca, morao bi sa svoje strane da izneseš sve potrebne podatke iz kojih bi se mogao dobiti dokaz za to što pričaju.
Imaš podatke o posledicama samo malog proboja tog zračenja.
Solarni vetar i solarne baklje su dve različite stvari. Sve si pobrkao i izlupetao se kao i uvek.
U pravu si, to su retke pojave:
"U proteklih 11 godina, solarna površina emitovala je 21 hiljadu baklji i 13 hiljada oblaka jonizovanog gasa (plazme). Ovi fenomeni, zajednički nazvani solarne oluje, posljedica su nemilosrdnog miješanja (konvekcije) plinova na Suncu. U nekim slučajevima postoje oluje na tlu - s važnom razlikom što magnetska polja spajaju solarnu plazmu, koja kontrolira njihov oblik i daje im energiju. Rakete su analogne lakim olujama. Oni postaju izvori visokoenergetskih čestica i intenzivnog zračenja rendgenskim zracima, do kojih dolazi uslijed promjena magnetskog polja na relativno malim (na solarnoj skali) mjerilima hiljada kilometara. Takozvana izbacivanja koronalne mase analozi su zemaljskih uragana; oni su gigantski magnetski mjehurići promjera oko milion kilometara koji bacaju milijarde tona oblaka plazme u svemir brzinom od nekoliko miliona kilometara na sat."

Otkud ovaj višak modula:
1704574798427.png

Ako znas sta je linija horizonta, onda znas da nije bitno da li se snima na povrsini Mjeseca ili pak Zemlje...radi se o cisto TEHNICKOJ stvari koja zavisi od UGLA iz koga se snima...valjda ljudi koji se bave profesionalno fotografijom, znaju uociti razliku izmedju kamere koja se drzi u visini glave i one koja se nalazi u visini grudi...
Kakve ima veze gde se nalazi kamera sa letom na Mesec i fotografijama koje su tamo snimljene? Koji su to navodni stručnjaci i šta oni tvrde?

Radi se o onom, koji ne bi trebalo da postoji, jer su Amerikanci sve module pokupili.
Šta radi višak - to bi trebalo stručno objasniti.
Objašnjeno je odavno i sve ima na internetu. Tebe da zanimaju takve stvari, odavno bi istražio i našao odgovor, a ne stalno da presipaš iz šupljeg u prazno ovde.
Apollo boilerplate capsule designated BP-1227 was one of a series of about thirty capsules that were designed to simulate the weight and external characteristics of the Apollo Command Module.
http://www.astronautix.com/n/nasaslostbotoryofbp-1227.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Boilerplate_(spaceflight)

Ma da, gledao sam dosta tih fotki sa Meseca i na većini se vidi da teren uopšte nije ravan, tako da je izvodjenje bilo kakvog zaključka oko položaja horizonta i Zemlje u odnosu na njega prilično nezahvalno.
Hvatanje za nepostojeće slamka bukvalno. Ignorisanje realnosti na nivou ravnomozgaša. I kao po pravilu, uvek neki bezobrazni klovnovi s uvrnutim idejama koji misle da su pametniji od miliona naučnika i inženjera i da jedino njih ne mogu da obmanu kao što obmanjuju ceo svet, poput ovog što je izvalio da je sila teže na Mesecu više nego dvostruko jača nego na Zemlji. Šta reći, a ne zaplakati?

da je sila teže na Mesecu više nego dvostruko jača nego na Zemlji. Šta reći, a ne zaplakati?
nemoj da si neposten, jer u prvoj apolo misiji, ili prvim nisu mogli da poskoce nego minimalno, a tek kasnije na mesecevoj olimpijadi su postizani svemirski rekordi :mrgreen:
i onaj bagi jurca arrizonom, poskakuje kao na mesecu, ako malo mastas

astro invalidi, ja da sam bio gore bar 3 meteri bih skocio znajuci koja je tamo gravitacija., ajde prestanite vise da se glupirate zezanje je bilo u arizoni

Kakve ima veze gde se nalazi kamera sa letom na Mesec i fotografijama koje su tamo snimljene? Koji su to navodni stručnjaci i šta oni tvrde?
Ljudi koji se bave profesionalno fotografijom u filmskoj industriji...tvrde da se linija horizonta koja se nalazi na fotografijama sa Mjeseca ne moze nalaziti u toj visini AKO su se kamere nalazile na GRUDIMA kosmonauta...mozes jednostavno sam provjeriti kakve veze ima GDJE se nalazi kamera...izadji negdje na otvoreno sa nesto daljim horizontom i zamisli da su tvoje oci kamera...onda se sa ISTOG MJESTA samo spusti u cucanj i gledaj sta se desava sa linijom horizonta - ona ce PROMIJENITI svoju visinu, ici ce vise u vis, odnos tla i "neba" ce se promijeniti...nije mi jasno kako vam je toliko tesko to razumjeti....

Back