Dete u nama...

Ima nas kako nema,evo ja sam malo svratila da vidim sta ima.
Danas sam dobila poruku jednu koja me jako dovela u neprijatnu situaciju, jer misle da sam neko drugi A JA SAM JACA,nezivim na N.B. a IGUANA je jedan kafic na VRACARU,a ja nezivim ni tamo samo radim u blizini i NEMAM NIKAVE SLICNOSTI SA NAVEDENO OSOBOM. ali nema veze idemo dalje!

DOBAR DAN MALA VELIKA DJECO...
I SVI VI KOJI TO NISTE...

@baba..:)najnovija,licna tehnika.....ne trudi se,nemoguce je desifrovati ;-) ...kiss od gospoje iz pustinje.... ;-)

Opijum...slika je divna,hvala :)
A pitanje... :? ..ne ljutim se,slobodno pitaj i pisi :) veliki pozdrav i kiss za Tebe...
Nedostaje Maha :)

*pustinjakinja:
DOBAR DAN MALA VELIKA DJECO...
I SVI VI KOJI TO NISTE...

@baba..:)najnovija,licna tehnika.....ne trudi se,nemoguce je desifrovati ;-) ...kiss od gospoje iz pustinje.... ;-)

Opijum...slika je divna,hvala :)
A pitanje... :? ..ne ljutim se,slobodno pitaj i pisi :) veliki pozdrav i kiss za Tebe...
Nedostaje Maha :)
o-klej :razz: ko pita -ne skita, tako se kaze :razz: pisi i ti, kaci slicice, odgovaraj :razz:
thumb_kima58.jpg
thumb_peisaj6__small_.jpg

ps. slika jeste predivna, ono tvoje jezero, gde si je nasla? :razz:

*pustinjakinja:
j-a-ca...pozdrav :)
Duso,zasto brines o nebitnim stvarima ? Ovdje svi imaju pravo da pisu i misle sta zele,
a da li je to ispravno,to je licno nahodjenje.
Nego,ne obracaj paznju malena ;),pisi ono sto volis i gdje volis,ili gdje si dobrodosla...:)
Pozdravljam Te...:)
PUNO HVALA NA OVIM LEPIM RECIMA,IMAM OSECAJ DA SI DIVNA DEVOJKA.
POZDRAV TEBI PUSTINJAKINJA.

*pustinjakinja:
listala photobuket...:)izbor je fantastican...nesto me zeza konekcija pa ne mogu
da svrljam po slikama..:)
da jezero je prelijepo...iz najljepsih snova....

Jeste, ne moras ti da svrljas mnogo, izaberes onu sliku.......ko iz najlepsih snova i okacis tu :-)
Evo jedne lepe, pustinje i oaze, kao iz snova je, i one mogu biti kao iz snova :smile:
wolski_oaza_800x600.jpg

Gde si pustinjakinjo? Nema ni tebe, trazis po photobucketu ili pises nesto , samo pretpostavljam, jer lepo pises o svemu :razz:
evo i jedne lepe slike iz photobucketa, nadam se da ce ti se dopasti :razz:
ps. imas pozdrav :razz:
4lgk18h.jpg
[/IMG]

Slika je divna...hvala Opijum...veliki kisss i pozdrav...

..........................................................................................................................................

Ovo dijete je vracalo neke slike iz proslosti,oprosticete mu sto nema osmjeh...
Pozdrav za sve Vas.

Dobro jutro!
Eh, mnogo lepo pises, divno, mogla bi i knjigu da napises........
Zapravo...Princeza je ispala bitanga,a on,
on je umro sa njenim imenom na usnama....
Zapravo...bitanga je postala Princeza,
otisla u saharu da trazi svoj san...a on
on je od Princa posta bitanga...uzeo je
od princeze zivot,nadu,vjeru...sve sto se uzeti moze...

zapravo...bezbroj prica znam....pisacu ih...nizati
kao kadrove filma...jer svaka ljubav je nesnimljen film,
neispisan roman...

Zapravo....ko zna...u zivotu je sve moguce...ali bas sve .

Eto, kazes , "ko zna", mozda stvarno napises knjigu, a slike si naucila da kacis!
jedna lepa ruza

Prilozi

• ruza.gif
    ruza.gif
    16,2 KB · Pregleda: 14
Dobar dan...mala i velika djeco

Hvala Opijum ..:)skrabam po malo..

Zapravo..slike mi ne idu ..zato cu da radim ono sto znam,da skrabam..;),a Vi kacite slicice i ravnoteza je tu.....

...............................................................................................................................................

Bjese to Bogami poodavno.Bila je mlada zena,pored svih nedaca,puna zivota
i vjere u covjeka.Put je odnio daleko od rodnog grada,u jedno malo
primorsko mjesto,a posao u jednu kucu u kojoj ima svega,a ljubavi malo...
Prvi radni dan,a ona kasni,mnogo kasni.Ulazi pomalo rezervisano i
uplaseno od novog,u prostorije doma za nezbrinutu djecu.Docekuje je
neobican muk,tjeskoba postaje veca."Zasto sam morala da kasnim?"-samokrekorno je
gundjala u sebi.Dok se osvrtala oko sebe,trazeci nacin da odnekud pocne,
tisinu je poremetio zvuk laganih koraka i jedana kustrava glavica se pojavila
iza drugih vrata.Odmah za njom,jos petnaestak raznih glavica pojavilo se
niotkud.Zena se osmjehnula i taj osmjeh je otopio hladnu tisinu punu
nepovjerenja.Glavice su se sjurile oko nje,gotovo da su je srusila,svako od
tih trogodisnjih malisana zeljelo je dodir,osmjeh,rijec.S olaksanjem je uzdahnula,
najbitniji stanovnici tog novog doma,su joj oprostili kasnjenje,a za direktora,hm,
vec ce ga nekako zaobici-razmisljala je mlada zena milujuci male glavice.
Nikad nije zaboravila taj prvi dan,to mjesto koje bi trebalo biti dom,a
daleko je od tog.
Za vrijeme provedeno na tom radnom mjestu,relativno kratko,pa opet predugo,
cesto je zaplakala djeleci brige i boli starijih sticenika,i pitala se da li ce beba
koja je tog dana dosla,ikada naci pravi dom.Mnogi od njih su joj ukrali djelic srca,
pruzajuci joj svoju toplinu i ljubav nesebicno,kao nijedan covjek na ovome svjetu.
Odbaceni(ne volim tu rijec,surovu,hladnu),tragajuci za toplinom,otvarali su
svoja mala srca sirom,upijajucii najmanji zraksvjetla sa tudjih lica.
Bezbroj je prica iz tog doba,i tuznih i manje tuznih,mada je zena svaku
u svom srcu dozivljavala kao tugu.
Zar nije tuzno vapiti za tako malo,a tako mnogo-za zrnom ljubavi ?

.................................................................................................................................................

VOLITE SVU DJECU SVIJETA KAO SVOJU SOPSTVENU

..........................................................................................................................................

Neki drugi put cu Vam ispricati neku od tih prica-
-iz doma u kojem ima svega,svega sem ljubavi.

" Nekad je dovoljan jedan tren da dijete u nama nestene.
Ne vejrujem u slučajnosti.
Ne vejrujem u ništa što čovjeka u trenu pretvori u mrak.
Nekad je dovoljno samo izvući stare albume i nestane sutra.
Nekad je dovoljno biti odrastao da uništimo sve.
Nekad ...
Koliko puta se umre ? Koliko puta rodi ?
I gdje je kraj ...
Kad sve postane materija, duša umre.
Umre li ili je ubiju(emo) ...na kraju nije ni važno.
Nekad je dovoljno biti na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Nekad besmisao proguta smisao.
Nekad ..."

"...olujno je tamo gore..."

Vraćamo se, da. Prisećamo se, da. Upravo je ovo dokaz da se rađamo kao duše koje Znaju, koje su već mnogo učile. I došle ponovo ovde da uzljube sebe do kraja. Da Sebe pronađu u Nebu, u zrakama sunca, u cvrkutu ptica, u mirisu cveća. Da Sebe osete! Da sebe Osveste!
Deca su naši učitelji, ko zna da ih čuje i primeti; obogaćuje svoj život Dubinama i netaknutom Mudrošću koja nije s ovoga sveta. Deci ne traba vaspitanje. Deci treba vođstvo, podrška i Ljubav. Oni su pravi mali ljudi, koji vide sve što smo mi Veliki zaboravili. Deca osećaju miris lipe, osećaju istinu, znaju ko je pravi Drug. Deca odlaze u ono Društvo gde ih se podržava.
Nažalost, Veliki i Pametni, zaboraviše sve važno što su znali dok su bili deca. Odrasli su otišli u neke nebuloze, misleći da je zaraditi život, da je juriti put i da Je kupiti Ljubav. Brige ih pojedoše. Bezvezne teme zarobiše. Ali, božemoj, oni su Odrasli, pametni, dobro su, znaju sve kako, sofisticirani su, moderni, poštovani u društvu, modno usklađeni, voze dzipove, mogu da imaju što požele.
I, dođu i prođu neke godine…oluje…i čovek se priseti onog Deteta u sebi. Svih njegovih želja i snova. Svih nadanja i čistog srca. Svih prelepih namera o divnom svetu u kome se svi vole. I čovek zaplače, pitajući se što je ostalo od tog divnog deteta kakav je bio.
Ako je hrabar i mudar; čovek se vraća k Sebi. Napušta iluziju u koju je upao godinama i vraća se vrednostima Deteta u sebi. Nikad nije kasno probuditi to Dete. Pitati ga kako je, što želi i zagrliti ga.
To Dete ste Pravi Vi. Dete u vama je vaše vođstvo, Vaše Više Ja. Sledite Ga. Slušajte Ga. Negujte ga. Volite ga.
Zagrlite dete u vama i pustite ga da govori, misli i oseća. Ono je nepogrešivo. Ono je direktvo povezano sa Suncem. Ono zna vaš put. Povežite se sa detetom u vama. Vratite se Kući.
Nemojte da život prođe a vi niste primetili Dete u vama tj Sebe. To je vaša svrha i Put; Slediti Dete u Sebi.
Vaše Dete živi u Vama negde u području oko stomaka; ima li vazduha, kako se oseća, je li zaboravljeno? Oslobodite ga! Dopustite mu da poraste u vaše sadašnje godine i ZAIGRAJTE SE!!!
ČOVEK NE STARI ZBOG GODINA KOJE IMA, NEGO ZBOG ZATVORENOG UMA I NEČISTOG SRCA!!!
Neka Ljubav bude ljubljena!
Put srca
jastuk-cb-srce[1].jpg

Back