Da li uopste postoji 'Prava Osoba'?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li verujete da za vas postoji ta jedna prava osoba, 'sudjena' vama i vi njoj, sa kojim cete provesti ceo zivot
ili se prosto skrasite sa nekom osobom koja je bila na pravom mestu i pravo vreme kada ste želeli stabilnost/porodicu?

Da li je verovanje u pravu osobu bajka?

Kako mi ide i koliko godina imam ne verujem vise u to.
Postajem sve veci namcor sto sam stariji.

Kad ste vratili ovaj deo?

Као верник.......верујем да МОЖЕ постојати "суђена" особа коју ти је Бог наменио. под условом да има такав план за тебе. Ево.....ја за десет дана узимам 52. и кажем људима да није било до мене то што се нисам оженио. Хтео сам, јбг......али изгледа да Бог не мисли да тако треба. Е......а сад оно друго......да постоји "суђена" особа коју сам ја испројектовао у својој глави до танчина, у то верујем у распону од 0,3 % па негде до 2 %. Дакле.....теоретски да, практично......не заноси се тиме. Увек се испостави да у вези једно друго надограђујемо......у некој мери.....у којој смо способни и вољни да "корепирамо" !

Da li verujete da za vas postoji ta jedna prava osoba, 'sudjena' vama i vi njoj, sa kojim cete provesti ceo zivot
ili se prosto skrasite sa nekom osobom koja je bila na pravom mestu i pravo vreme kada ste želeli stabilnost/porodicu?

Ne verujem da je prava osoba samo jedna i jedina, ni da je to apsolutna kategorija. Verujem da postoji čitav niz osoba koje su mi dovoljno slične da bi mogle biti prave za mene pod određenim okolnostima. Pod nekim drugim okolnostima možda se uopšte ne bismo uklopili. Iz mog iskustva, biti na pravom mestu i u pravo vreme je užasno bitno.

Logicno da postoji,i ta osoba je uvijek svakoj osobi cijelog zivota pred nosem,samo je ta osoba uvijek tu najvise da bude neki prijatelj max ili nije prijatelj ali u prolazu se gleda cesto ili je poznanik

To jasno u logicno dovodi do zakljucka da ljudi ne zele srodnu dusu niti pravu osobu za sebe

To sam uvidio milion puta gdje osobe koje su prosto slicne toliko da vidis 1 osobu su samo ono poznanici ili max prijatelji,a kada toj nekoj osobi spomenes vi biste bili idealan par,sa njim ili njom da budem axaxxaxaxaxaxaxaxa ma vazi,na nema sanse itd,ili jeste on ili ona ok ali nije to ono sto ja trazim, upravo je ta osoba sve sto je i ova druga.

Vecinom ljudi zele Pogresnu osobu i nikada ali nikada pravu osobu i onda je izgovor kao ne mogu naci pravu osobu.Ja ti garantujem da nema osobe makar npr na ovom forumu da cijeli ili dobar dio zivota kraj sebe nije imala tu pravu osobu, srodnu najvise su sa tom osobom prolaznici, mozda prijatelji ili ono a on je ok sto znam itd,i ta osoba im je previse obicna,previse ok,ali nije to to,a ono mastaju neku sliku osobe koje je nerealna niti je za njih.Posle ako napune 60 pa shvate da ta osoba koja im je tu cijeli zivot je rodjena za njih onda ta osoba vise nije ista,niti je blizu ili je u braku,sve je to posle drugacije.Sve se to odlicno zna kada neko ima 15 i 20 godina.Ne trazi se prava osoba sa 30,40 itd to je mit,svako sa 15 ili 20 vec ima pravu osobu za sebe pa to tada znaju nego glume nesto i fantaziraju

Poslednja izmena:

Ah, Aristofanova priča o dve polovine istog bića koje se traže po svetu... naravno da je bajka. :D

Ne postoji jedna predodređena "prava" osoba. Postoje osobe koje su više ili manje kompatibilne. Da li će im odnos biti takav da se osećaju kao da su našli srodnu dušu zavisi od mnogo toga - od pomenutog stepena kompatibilnosti, od spleta okolnosti, ... ali kako će to izgledati na duže staze i koliko će trajati zavisi pre svega od načina na koji oboje taj odnos grade.

Naravno, što je veći stepen kompatibilnosti, to se skup takvih kandidata više sužava. Zato je u najvećem broju slučajeva potrebno puno sreće da se visoko kompatibilne osobe nađu u pravo vreme i pod pravim okolnostima.

Svaka osoba sa kojom se osećaš lepo i voljeno, jeste prava za tebe, u tom momentu. A da li će tako ostati, da li će to biti za ceo život, ko će to znati. Ne možemo nekad ni sami sebe da predvidimo, a kamoli druge. Dok traje - traje.

Trudim se da ne poletim i da ne verujem u bajke što se toga tiče, da bih se što više zaštitila od eventualne razočaranosti.

Ne verujem. Mogu samo da pripišem nekome tu titulu u sebi, a da je ipak ne dodelim. Tako je bilo do sad. Negde je bilo manje, a negde više znakova da nismo jedno za drugo, ali sam slušala svoj osećaj i rezon i brzo dizala rampu između sebe i osoba koje su mi se učinile kao dovoljno prave.
Ukoliko i postoje prave osobe, pitanje je kako i koliko malo njih pronađu jedni druge u zavrzlamama života.
Iznimka je sa platonskim ljubavima... Mislim da su one sve prave. Ne prođe ni jedan jedni dan mog života da ne pomislim na svoju platonsku ljubav, i to tako mora da bude do kraja ma kako živeli, i ma koliko nespojivo i daleko.

Svaka osoba je prava u onom trenutku kada se desi. Neke osobe su nam lekcije. Da nismo to sa njima prošli, ne bi znali šta ne želimo. Samim tim dolazimo do toga šta želimo. I težimo ka tome. Neko uspe, neko odustane. Do karaktera je.

Ne znam da li je verovanje u pravu osobu bajka.
Dokle god ja držim olovku i pišem svoju bajku, to nije ni bitno. ;)

Back