DEPRESIJA

Budi sada uz njega moras biti cim je odlucio da se leci to je samo po sebi napredak,probaj to stanje da istrpis dok ne pocnu lekovi da deluju to je obicno mesec dana pa videces onda kako se stanje razvija ali sada mu je potrebna osoba kojoj je stalo do njega.

Животиње углавном доносе бољитак људском понашању...
Читао сам то о делфинима, а раније сам читао да су и коњи изузетно корисни за људе који су у депресији...
А њих има код нас...

Meni npr. cak i moj hrcak moze da podigne raspolozenje kad se zezam sa njim. :D

Al' onda je to prosto osobina koja treba da se upotrebi svrsishodno, i postane vrlina.
Eto, recimo, kako je (sad lupam radi primera) endogeni depresivac Djordje Balasevic iskoristio svoj smor i cak unovcio simpaticno gundjanje na sveukupnu katastrofu postojanja.

Meni npr. cak i moj hrcak moze da podigne raspolozenje kad se zezam sa njim. :D

Верујем.
Савремени човек на Западу (Под Западом подразумевам целокупни културни миље који је развијен у Античкој Гркој, дакле и наш) је у великој мери одвојен од суживота са животињама и то је оно што доприноси повећању психичке нестабилности у самој средини, а и код појединаца...
Сад, овде може да се прича и о сурогатним односима који настају са животињама али то је само девијација у другом смеру...

Лично, ја никад нећу сматрати добрим човеком онога ко не зна да се игра са неком животињом. Или ко то не жели...

Но, да не дужим даље пошто ово представља дигресију у односу на тему.

Извињавам се тим поводом.

Al' onda je to prosto osobina koja treba da se upotrebi svrsishodno, i postane vrlina.
Eto, recimo, kako je (sad lupam radi primera) endogeni depresivac Djordje Balasevic iskoristio svoj smor i cak unovcio simpaticno gundjanje na sveukupnu katastrofu postojanja.

Јеси ли сигуран да свака особина може да се употреби на такав начин да постане врлина?

Што се тиче Балашевића, он није депресивац већ је меланхолик...
То нису исте категорије...
Лош си пример навео...

Јеси ли сигуран да свака особина може да се употреби на такав начин да постане врлина?

Apsolutno. Svaka osobina ima vreme kad je vrlina. Tako da je svaka osobina vrlina.

A za primer sam ionako rekao da lupam, tako da zakljucak da je Sunce zuto potpuno suvisan. Ako nemas apstraktnost razmisljanja u repertoaru, ne umem da ti objasnim (zapravo, necu jer je to suvise opsirno).

Apsolutno. Svaka osobina ima vreme kad je vrlina. Tako da je svaka osobina vrlina.

A za primer sam ionako rekao da lupam, tako da zakljucak da je Sunce zuto potpuno suvisan. Ako nemas apstraktnost razmisljanja u repertoaru, ne umem da ti objasnim (zapravo, necu jer je to suvise opsirno).
Кад претерана агресивност постаје врлина?

Ако си знао да лупаш, зашто си лупио?

Добро.
Ако не умеш, не умеш...
Но, немој убудуће недостатак свог умећа приписивати мојим недостацима...
Врло је вероватно да ниси у праву али ти је тако лакше.;)
Јер, ако знаш да ти је пример погрешан, зашто очекујеш да га било ко алегоријски тумачи?
(Заправо, не знаш али не можеш то да признаш. ;))

Zasto je zensko pitanje koje nema kraja postavljanju, ali kad si vec takav... trazio sam depresivnog ljubitelja Balasevica, a ti obicno idu u pakovanjima. :mrgreen:

Evo ti i primer: sruse se avionom Naucnik, Svestenik i Serijski Ubica. Sta mislis, ko ce ih braniti od neukrocene prirode i privesti je nameni tako da im sluzi svrsi?

I pravo stada ne znaci da vuk koji ih jede nije u pravu. :whistling:

Pa to je zato sto oni nisu nikakvo resenje, nego samo sklopka koja ti pomogne da prebrodis. (Da napomenem da je ovo samo moje razmisljanje, a ne neko strucno vidjenje.) Znaci, ti treba da zgutas lek i da onda priones na nesto, a da to nije prva flasa rakije koju dohvatis. Maltretiraj se nekim fizickim radom. Iscrpi poslednji atom snage iz sebe pa vidi jesi depresivan. Izbaci svu energiju voljnim momentom i pokazi sebi disciplinu u tome; sve ces vise smeskati sto duze bude trajalo.

A da počne da jede čokoladu, uopšte se ne šalim, zbog serotonina :ok:, da pije zeleni čaj, naravno uz terapiju koju bi trebalo da uzima.

Moze i cokolada naravno:), kao sto rekoh, sve sto dize a ne spusta je dobrodoslo.Bedak samo sto i to dosadi, ne mozes stalno da trpas u sebe cokoladu, niti velike kolicine niti iz dana u dan, bude ti muka. Kao sto ti bude muka i od lekova, jer se osetis kao matori deda dok ih pijes, ali sta da se radi. A da ne pricam sto su mi oci stalno sa rasirenim zenicama , ko da sam narkoman najgori...

pa citala sam bas dosta, ijasno mi je zasto se to desava. al ne mogu nigde da nadjem kako okolina treba da se ponasa, i kako ja mogu da mu da mu pomognem..kako da se ponasam? i koliko lecenje moze da traje....?

Vidi on moze npr da se nervira oko sitnica da te kritikuje za neke glupe stvari koje ti ne mogu pasti napamet ali ti gledaj da ostanes smirena jer to ide sve sa deprom,a okolina ko okolina ne znam da li zivite u maloj sredini ali ako je veca sredina onda ce biti lakse mozete promeniti drustvo koje vas ne razume ici u druge lokale ja zivim u maloj sredini pa je bauk biti u depri ali pokusavam idem u veca mesta pa bude bolje,a lecenje zavisi sve od osobe minimalno od jedne god pa ko zna ja se evo lecim vec pet god ali ja sam kombinovao alkohol i lekove pa se produljilo, ne mora nista da znaci nije problem koliko ce lecenje trajati vec da li ce lekovi delovati,a ako budu delovali onda lecenje sigurno nece dugo trajati.

Што се тиче Балашевића, он није депресивац већ је меланхолик...
То нису исте категорије...
Лош си пример навео...
Te dve kategorije su klizne i lako prelaze jedna u drugu.

Preterana agresivnost postaje vrlina-onda kad je postanes svjestan i imas zelju i volju da se promjenis!No to nije kraj,to je samo pocetak..........I uz Boziju pomoc ide to,jos kako;)

Back