DEPRESIJA

pa dobro, ako tako misliš da time rešavaš bilo šta, onda nastavi da piješ. taman da pogoršaš još više svoje stanje.
a što ne kreneš od malih stvari? nije glupost radovati se i suncu napolju da ti kažem.
nateraj sebe da ti iskreno bude drago što vidiš recimo nekoga do koga ti je stalo, pa probaj sa humorističkim serijama,
osmehni se sebi u ogledalu-to je dobar način da samog sebe makar malo oraspoložiš. i po mogućstvu nabavi kućnog ljubimca,
npr.nekog manjeg psa ili mačku ili šta god da ti je milo da vidiš, da uzmeš u ruke jer po nekim studijama, kućni ljubimci ublažavaju
simptome depresije, jer izazivaju zadovoljstvo u čoveku dok ih mazi.
i ako si preozbiljna osoba, probaj da se opustiš i slobodno lupetaš gluposti pred ljudima, da ne doživljavaš sve preozbiljno,
dozvoli sebi da se osetiš kao dete opet. i to je zabavno. i ne traži smisao u svemu, ok? samo pusti da se sve dešava.

pa dobro, ako tako misliš da time rešavaš bilo šta, onda nastavi da piješ. taman da pogoršaš još više svoje stanje.
a što ne kreneš od malih stvari? nije glupost radovati se i suncu napolju da ti kažem.
nateraj sebe da ti iskreno bude drago što vidiš recimo nekoga do koga ti je stalo, pa probaj sa humorističkim serijama,
osmehni se sebi u ogledalu-to je dobar način da samog sebe makar malo oraspoložiš. i po mogućstvu nabavi kućnog ljubimca,
npr.nekog manjeg psa ili mačku ili šta god da ti je milo da vidiš, da uzmeš u ruke jer po nekim studijama, kućni ljubimci ublažavaju
simptome depresije, jer izazivaju zadovoljstvo u čoveku dok ih mazi.
i ako si preozbiljna osoba, probaj da se opustiš i slobodno lupetaš gluposti pred ljudima, da ne doživljavaš sve preozbiljno,
dozvoli sebi da se osetiš kao dete opet. i to je zabavno. i ne traži smisao u svemu, ok? samo pusti da se sve dešava.

:ok: vidis, svakom normalnom je stalo i do tudje srece.Ovo su saveti koje vredi probati, ne bi trebalo da bude previse tesko.

Eh kamo srece da ja tako da mogu da promenim sebe,dobro si ti ovo sve napisala,hvala ti na savetima,ali bojim se da sam ovo ja da nema drugo ja u meni jerbo i kao mali bio sam isti ovakav,zar je moguce bas tako lako promeniti sebe,jedino kada sam pijan postajem neko drugi ali to naravno kratko traje,znam da alkohol nije resenje ali me drzi jedno vreme sam barem srecan,jos malo pa cu na kliniku jer ova kolicina lekova i alkohol ne idu zajedno,pa mozda mi tamo isperu mozak pa bude bolje.

labradori su psi za koje se smatra da mnogo utiču na čovekovu psihu pa se preporučuju ljudima sa depresijom.
e sad, obzirom da su to malo veći psi, zahtevniji, trebalo bi i pored osobe sa depresijom neko da ih čuva, jer zahtevaju
aktivnosti preko dana, ali što više psu daš (generalno za sve pse) - vratiće ti triput više.
inače @rockstena mogao bi da kreneš da tražiš malo dugotrajnije rešenje umesto što sebe zakopavaš još više u to stanje,
alkohol-trenutno rešenje, na duže staze samo šteti stanju, zato bi možda mogao malo da otvoriš um ma koliko ti bezveze delovalo, a ako ti smatraš
da je najpametnije nastaviti po starom, onda ja tu ništa tebi ne mogu. ni bilo ko. pronadji neku sitnicu koje ćeš da se držiš-drugo nema. umesto tebe niko drugi ne može.
i nije rešenje prihvatanje samog problema i držanje za činjenicu kako si oduvek bio takav. ako već možeš nešto da preduzmeš, zašto ne bi to uradio?
pa makar to bilo i da ti neko kaže 'iscrtaj sobu smajlićima koji se smeju'. ozbiljno, zar ne gubiš više ako ni ne pokušaš?

htedoh da otvorim novu temu al neka
zanima me, ko ima iskustva ili znanja
kolko depresija može da bude urođena tj. hronična
ok, sve se frljamo depresijom ovo-ono
međutim šta kada se primeti da je nekome to hronično stanje
kako se manifestuje i koliko treba da traje da se čovek zabrine
jeli zaista postoje pesimisti i optimisti po difoltu?

Ma pokusa cu ja sve evo danas sam izasao u grad i keslo se glupostima,ali dosao kuci opet isto stanje, nista moracu izgleda toga labradora da nabavim ili on mene ili ja njega ko prezivi pricace,znas kolko mi znaci sto ima neko da piseo ovako kao ti,sta je npr nekoga briga za moju depru,tako sam negde na nekom forumu postavio temu o depri i znas kolko sam imao odgovora svega 4 a pregledalo je temu 500 ljudi ali sam zato uspostavio kontakt sa jednom osobom od te cetiri i bas se ispricali o depri,zato cenim to sto pises.

Pa sto se tice hronicne mislim da sam i ja jedan od tih bolesnika,u mene je cela rodbina sa majcine strane u depri i naravno da sam i ja povukao na njih,kada sve saberem nisam bre bio jedan dan srecan to ti je prijatelju hronicna imas je od rodjenja i malo pomalo postajes pravi depresivac,kada pogledam unazad deset godina vidim tacno faze iz god u god kako se stanje pogorsava.

Meni je moj pas puno pomogao da se izborim sa depresijom. Otkad znam za sebe bolujem od depre (skoro ceo zivot). Nasla sam stene na ulici, dovela ga kuci, evo ga sad ima 3 godine, ulepsava mi dan, izvodi me napolje, tera me da se krecem i brinem o nekom i necem drugom ne samo o svojoj depresiji i mnogo se bolje osecam zbog toga.

Kada zapadnem u beznađe pogledam ili se setim ovog dokumentarca. Pokušaj da ga nađeš u celosti na netu! Inače, pogledaj blog koji sam napisao pre neki dan o dnu duše!

Pozz!

Kada zapadnem u beznađe pogledam ili se setim ovog dokumentarca. Pokušaj da ga nađeš u celosti na netu! Inače, pogledaj blog koji sam napisao pre neki dan o dnu duše!

Pozz!

OVO JE KLASICNA GLUPOST - NLP SEKTA (ne religijska)
NLP=neuro lingvisticko programiranje= mentalna sekta, i manipulisanje obmanjivanjem

Hvala na objašnjenju, imaći to u vidu kada analiziram njihove reči!

Ali misliti dobro je dobro, pa ma koja religija ili sekta govorila to!

Pozz!

Da generalno jeste tako ali opet oni koriste te dobre stvari i jos neke argumente koji dovode do logicke greske kako bi izmanipulisali obicne ljude i "navukli ih" na to, pritom vesto izbegavajuci da im kazu koje su negativne posledice....

Nekada se ljudi "toliko navuku i istripuju" da nisu daleko od shizofrenicara.....BAs znam jednu pricu da je nekom umrla majka a on primenjivao neke te mehanizme smeha i lepog osecanja i vedrog raspolozenja i na dan smrti SMEJAO SE KAO LUD UMESTO DA BUDE TUZAN I DA PLACE - ZNACI TOTALNO ISPROGRAMIRANO JEDNO OSECANJE ZAMENJUJE DRUGO PRIRODNO.....

On se osecao kao da nema gubitak bliske osobe i bio je srecniji nego ikada....Tako telo i um ne mogu da funkcionisu....Kada ga je to posle stiglo posle jedno pet godina ZAPAO JE U DUBOKU PSIHIJATRISJKU BOLEST I STAVLJEN JE U INSTITUCIJU I TEK JE TADA DOZIVEO ONO STO STO JE TREBAO DOZIVETI NA DAN SMRTI SVOJE MAJKE...

MPoenta price je NIJE NORMALNO da covek u tuznim situacijama ne bude tuzan, da u konfliktnim situacijama NE REAGUJE AGRESIVNO i slicno.....Ne mozemo zavarati nas psihicki zivot - to se sve nabija u podsvest i zakljucava i tu je puni se kao pritisak u boci i kada jednog dana eksplodira to od psihickog zivota nista ne ostane vec se raznese u komade...

ZATO SE KAZE DA SU SVI OVAKVI SISTEMI SEKTA

Sketa je npr i ona knjiga Dzozef Marfi Moc Podsvesti.....E sada ovo je veeeoma kompleksna tema i zakonom nije utvrdjeno i regulisano ovo pa se ljudi ne mogu zastiti od starne drzave neg su prepusteni na milost i nemilost ovim prevarantima i sektasima, isperacima mozgova.....

Oni su veeeoma vesti i lukavi i imaju brojne PSEUDOargumente kojima se brane od mogucih napada drzave i strucnjaka, evo npr ovo je jedan pseudoargument koji si ti rekao....BAs i oni to rade tako...

Drugi argument je npr argumentum ad verecundiam ili argument autoriteta gde npr navode neke znmenite licnosti i uzimaju njihove citate da bi ih iskoristili za svoju pricu i potvrdu a te licnosti nemaju nikakve veze sa ovim programom

Meni je moj pas puno pomogao da se izborim sa depresijom. Otkad znam za sebe bolujem od depre (skoro ceo zivot). Nasla sam stene na ulici, dovela ga kuci, evo ga sad ima 3 godine, ulepsava mi dan, izvodi me napolje, tera me da se krecem i brinem o nekom i necem drugom ne samo o svojoj depresiji i mnogo se bolje osecam zbog toga.

moja majka je upala u stanje nalik depresiji koje je držalo baš dugo da se i ona sama (a i svi mi oko nje) uplašila da ne predje u kliničku depresiju.
utonula je jednostavno u taj osećaj tuge, žalila je za majkom. kad ni posle godinu dana nije bila u stanju da se izbori sa svim tim, rešila sam da
vidim nešto povodom toga da preduzmem, jer mi je stvarno bilo žao da nekad vedra žena ne upadne u depresiju, iz koje se teško ljudi izvlače, ako se uopšte izvuku.
tako sam i videla oglas jedna devojka je poklanjala štenad labradora i rešila sam, nek ide život, uzeću ga pa kako god. i stvarno, mami se poboljšalo stanje.
zbog kuce je morala češće da bude napolje, a ono bi je dočekalo svo srećno što je vidi. malo se trgla, pored svih problema i osećanja koje je nosila u sebi i
sama kaže da se mnogo bolje oseća od kad imamo psa, a to se i vidi na njoj. :)

Da generalno jeste tako ali opet oni koriste te dobre stvari i jos neke argumente koji dovode do logicke greske kako bi izmanipulisali obicne ljude i "navukli ih" na to, pritom vesto izbegavajuci da im kazu koje su negativne posledice....

Nekada se ljudi "toliko navuku i istripuju" da nisu daleko od shizofrenicara.....BAs znam jednu pricu da je nekom umrla majka a on primenjivao neke te mehanizme smeha i lepog osecanja i vedrog raspolozenja i na dan smrti SMEJAO SE KAO LUD UMESTO DA BUDE TUZAN I DA PLACE - ZNACI TOTALNO ISPROGRAMIRANO JEDNO OSECANJE ZAMENJUJE DRUGO PRIRODNO.....

On se osecao kao da nema gubitak bliske osobe i bio je srecniji nego ikada....Tako telo i um ne mogu da funkcionisu....Kada ga je to posle stiglo posle jedno pet godina ZAPAO JE U DUBOKU PSIHIJATRISJKU BOLEST I STAVLJEN JE U INSTITUCIJU I TEK JE TADA DOZIVEO ONO STO STO JE TREBAO DOZIVETI NA DAN SMRTI SVOJE MAJKE...

MPoenta price je NIJE NORMALNO da covek u tuznim situacijama ne bude tuzan, da u konfliktnim situacijama NE REAGUJE AGRESIVNO i slicno.....Ne mozemo zavarati nas psihicki zivot - to se sve nabija u podsvest i zakljucava i tu je puni se kao pritisak u boci i kada jednog dana eksplodira to od psihickog zivota nista ne ostane vec se raznese u komade...

ZATO SE KAZE DA SU SVI OVAKVI SISTEMI SEKTA

Sketa je npr i ona knjiga Dzozef Marfi Moc Podsvesti.....E sada ovo je veeeoma kompleksna tema i zakonom nije utvrdjeno i regulisano ovo pa se ljudi ne mogu zastiti od starne drzave neg su prepusteni na milost i nemilost ovim prevarantima i sektasima, isperacima mozgova.....

Oni su veeeoma vesti i lukavi i imaju brojne PSEUDOargumente kojima se brane od mogucih napada drzave i strucnjaka, evo npr ovo je jedan pseudoargument koji si ti rekao....BAs i oni to rade tako...

Drugi argument je npr argumentum ad verecundiam ili argument autoriteta gde npr navode neke znmenite licnosti i uzimaju njihove citate da bi ih iskoristili za svoju pricu i potvrdu a te licnosti nemaju nikakve veze sa ovim programom

ovo boldovano je potpuno tačno.

imam jedno pitanjeeee, moj decko je pao u deprsiju, bio je dans kod psihologa dali su mu neke lekove... ide na kontrolu u petak. imate li neki savet kako da mu pomognem , totalno je ne zainteresovan za sve sto mu pricam, i imam neki osecaj da ga je na neki nacin stid... i koliko lecenje toga moze da traje?

pa probaj da na google nadješ što više podataka o depresiji, možda shvatiš zašto se tako ponaša.
drugo, imaš i ovu temu, ljudi mislim da su pisali o svojim iskustvima pa izvuci neke zaključke...

Psi su mnogima pomogli da se izvuku iz depresije.

Cuo sam cudan podatak da plivanje sa delfinima totalno vadi ljude iz depre. Ali to je nemoguce za nas.

Животиње углавном доносе бољитак људском понашању...
Читао сам то о делфинима, а раније сам читао да су и коњи изузетно корисни за људе који су у депресији...
А њих има код нас...

htedoh da otvorim novu temu al neka
zanima me, ko ima iskustva ili znanja
kolko depresija može da bude urođena tj. hronična
ok, sve se frljamo depresijom ovo-ono
međutim šta kada se primeti da je nekome to hronično stanje
kako se manifestuje i koliko treba da traje da se čovek zabrine
jeli zaista postoje pesimisti i optimisti po difoltu?
Čudi me da niko nije odgovorio.
Depresija može da bude i urođena, odnosno, sklonost ka depresiji.
Sve što ima genetske pedispozicije ne mora da se ispolji. Zavisi do koje mere je to dominantno.
Smrt drage osobe izaziva reaktivnu depresiju.
To je normalno i trebalo bi sami u procesu tugovanja da se adaptirate a depresija nestane.
Ukoliko traje duže mora se obratiti psihijatru. Reaktina depresija se lakše leči nego endogena.
Kod endogene depresije ne vidi se direktan uzrok.
Normalno je da se ne osećamo uvek dobro, ali ako je to svakodnevica to je već alarmantno.
Treba se što pre obratiti psihijatru jer odlaganje vodi u produženje trajanja lečenja.
Depresija vodi u suicid (samoubistvo). Čovek je sposoban mnoge muke da izdrži, a onda pretpostavite kakva je depresija muka kada želi sam sebi da oduzme život.
U zavisnosti od stepena depresije koji će psiholog utvrditi testom primeniće se i terapija.
Sa depresijom se ne treba igrati jer neće pomoći ni želja ni volja i mora se primeniti farmakoterapija jer se desio hemijski disbalans u mozgu koji dalje pogoršava depresiju.
Sada postoje prilično efikasni lekovi, ali je potreban i trud same osobe. Tako da saveti koji su ovde davani imaju smisla. Psi, mačke, šetnje, druženje. Ne zatvaranje i izolacija.

Back