Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Јао, па како не можеш да се се сетиш! А тако нам је битно! :razz: 

Нарочито за ову тему!:?

Нарочито за ову тему!:?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

WithdrawnWater:Ej bre, ova zena se toliko....pa pokusala sam da se suzdrzim 5 strana ali sad moram da kazem - IZLUPETALA da je to za Bogu plakati! I to sve pod velom neke nazovi (kvazi) - vere, u Bozje ime i pozivajuci se na Boga (doduse i Krstaski ratovi su se vodili u ime Boga, i ljude su spaljivali na lomacama i glave padale - sve u ime Boga, i u pravu bese onaj ko rece da je "put do pakla poplocan dobrim namerama!" ).
Da covek ne poveruje tolikoj kolicini nekriticnosti, osionosti, gordosti i bahatosti (da se jos na Boga poziva pri svemu).
Svasta se cinilo i cinice se u Bozije ime, ali ova kolicina povrsne licemernosti je zastrasujuca....Te polu-nakaradne misli, besmislene opaske nekoga ko koristi delic sive mase velicine zrna maka - zaista tuga jedna......
Nemam volje ni da repliciram na takve idiotarije.
U tudje spavace sobe je nepristojnmo ulaziti, slazem se, ali kad neko svoju spavacu sobu iznese u javne medije svima na ocigled onda nije nevaspitanje to prokomentarisati (jer reci javno da ti se omaklo dete, a svi smo odrasli i znamo kako se 'omacinju' deca - sigurno ne slucajnim stajanjem na trag muskog stopala! - u 21. veku je tuzno i vulgarno u isti mah). I tuzna je drzava koja ne vodi o tome racuna - da deca ne treba da se omacinju, jer ljdi nisu zecevi pa da se kresu iskljucivo po nagonu. Slazem se da je bela kuga strasna stvar i zabrinjavajuca, ali ako neko zeli da mi kaze kako je ovo zapravo spasavanje srpstva i otadzbine (domovine, kako ko voli) onda ce morati mnogo da se pomucu da mi to objasni na smislen i razumljiv nacin; ja sam mislila da se deca radjaju iz ljubavi - da je seks nacin a ne razlog za radjanje.
No ima nekih - srecom ovde malobrojnih inace bih se stvarno zabrinula - koji jos nisu uspeli da shvate da je kontrola nagona ono sto razlikuje coveka od ostalih primata.
 . covek koji OVO ima u glavi, ovako kako jeste, nema blagog pojma, jer niti se njoj sta prelomilo preko glave, niti je ikad imala potrebu da pogleda unaokolo, da vidi kako Zivot izgleda.
. covek koji OVO ima u glavi, ovako kako jeste, nema blagog pojma, jer niti se njoj sta prelomilo preko glave, niti je ikad imala potrebu da pogleda unaokolo, da vidi kako Zivot izgleda. Niko ne kaze da ako ce deca da budu lekari, veterinari,tehnolozi,... ne treba da znaju nijedan drugi posao ili zanat.Radnim navikama mora da se uce od ranog detinjstva a kad odrastu vec je kasno.Drugo to im daje sigurnost da ce i u nekim okolnostima ako iz nekih razloga ne mogu da studiraju ili nemaju nikog da ih izdrzava, izdrzavati sami sebe.indigo:ako malko pazljivije pogledas konvenciju UN o pravima dece, videces u stavci 3 jedan mali problemcic....obavezno delanje roditelja u najboljem interesu deteta.
zaista mislis da je u detetovom najboljem interesu da pocne da radi od 15 godina? da se time..."prekali", sta li, bude bolji covek?
da je bolje da samim rodjenjem bude osudjen na to da se brine o mladjim sestrama i braci, koji samo nadolaze? to je NJEGOVA duznost?
mislis da mlad covek bude upropascen time sto ima gde da zivi, ima sta da jede, ne ide go i bos, i jos se skoluje (ne daj boze i daleko bilo) do svoje (mozda) 24-25 godine? je li to snobizam? bahatost?
i jos:
sta bi radila da imas troje lepe, pametne, dobre dece, koja su i dobri djaci, pa da jedno zeli da bude lekar, jedno veterinar, jedno tehnolog? a ti ni za jednog nemas para da ga iskolujes....cak ni da pomislis o tome. a to si znala jos kad su se rodili. i to je za tebe "vidovitost"?
da li bi, za tebe, njihove zelje bile... "pecene seve"? "svileni jastuci"?
Ja nisam nijednom rekla da je lepo kako ta deca zive ali danas u svetu vecina zivi tako ili malo gore i ne treba da ih bude sramota. Nije sramota biti siromasan, samo Srbi dizu nos a svi su siromasni nema pas zasta da ih ujede. Ko je malo promolio nos izvan Srbije moze tacno da zna na kom stepenu siromastva se Srbija nalazi.Petka:O tome i pricamo, ali su nam izgleda razliciti arsini kada su u pitanju prava deteta.
Da li je pravo deteta 2005. godine nesto vise od kore hleba?
I nije samo sexualno zlostavljanje, zlostavljanje. Postoje i druga. Da li je neka vrsta zlostavljanja zivot u kuci sa daskama na prozorima, bez hrane, bez grejanja?
Ako si od onih koji jos uvek zive pod maminim i tatinim krovom i jedes njihovu hranu nisi bas pravi sagovornik. Cuti i uzivaj dok mozes i moli se Bogu da ti roditelji budu sto duze zivi i zdravi.anakin:uzasam se roditelja poput tebe..
besnih na ko zna sta i nesposobnih da shvate sta je to sto njima licno u zivotu ne valja pa onda stave sliku dece u profil, nazovu se takodje imenima svoje dece i vredjaju ljude iskljucivo preko njihove dece...
ti bi trebala da se pozabavis malo sobom i svojim besom a decu da ostavis na miru, i svoju i tudju ...
Petka nije kupila Glas, citala je na netu.HeBePoBaTaH_:Previše emocija unostite, a radi se o najobičnijoj reportažici.
Vlasnik Glasa je Rodić, tip koji drži i štampariju u Vlajkovićevoj.
Sutra će, verovatno, izaćii 4. broj Stara, takođe u njegovom vlasništvu. Rodića juri Dinkić, zbpg poreza i koječega.
Novinar luta po selu, napije se u lokalnom bircuzu, naiđe na porodicu sa šestoro dece. Seti se, da se po zakonu, dečji dodatak prima samo za četvoro dece, a to je protiv Đinke, dakle na Rodićevoj liniji.
Petka kupi novine i postavi temu, na podforumu Dom i porodica pola žena se posvađa...zagori ručak, žene se svađaju sa muževima...

Zasto si toliko ljuta na ovaj svet?sanja&darko:Ja nisam nijednom rekla da je lepo kako ta deca zive ali danas u svetu vecina zivi tako ili malo gore i ne treba da ih bude sramota. Nije sramota biti siromasan, samo Srbi dizu nos a svi su siromasni nema pas zasta da ih ujede. Ko je malo promolio nos izvan Srbije moze tacno da zna na kom stepenu siromastva se Srbija nalazi.
Prava deteta su dobra stvar ali su samo na papiru i u svetu jos uvek mali broj dece ima ispunjena sva ta prava. Daj Boze da jednog dana ta prava budu ispunjena svakom detetu na svetu. Po meni to se nece nikad desiti u ovom i ovakvom svetu.
Ja uopste nisam ljuta na svet , volim svaku njegovu travku, oblak, sumu, planinu i veci deo vremena provodim u Bozijoj prirodi. Bavim se postankom sveta i vasione a to mi je na neki nacin i struka i divim se Bozijem delu. Trenutno citam Milutina Milankovica " Kroz vasionu i vekove ".Covek je car. Citam i " Mir i radost u duhu svetom" od starca Tadeja Vitovnickog.Petka:Zasto si toliko ljuta na ovaj svet?
Za sebe mogu da kazem da zivim dobro, i mazili su me mama i tata. I zasto je to greh.
Za razliku od tebe ja to zelim svoj deci, i zato sto mi ih je zao (pogotovu kad ti mama kaze da te nije ubila samo zato sto nije imala para) sam postavila ovu temu.
I sad mozemo da udjemo u raspravu ko sam ja da kazem da mi ih je zao, mozda im je dobro. Ja mislim da nije.
sanja&darko:Ja uopste nisam ljuta na svet , volim svaku njegovu travku, oblak, sumu, planinu i veci deo vremena provodim u Bozijoj prirodi. Bavim se postankom sveta i vasione a to mi je na neki nacin i struka i divim se Bozijem delu. Trenutno citam Milutina Milankovica " Kroz vasionu i vekove ".Covek je car. Citam i " Mir i radost u duhu svetom" od starca Tadeja Vitovnickog.
Trudim se da volim sve ljude bez obzira na to kakvi su ali to je priznace te vrlo tesko, no ko trazi tome ce se i dati. Ja ne zelim da osudjujem ove ljude i samo zelim da im pomognem bez obzira na njihovu gresku.
Uzasnula sam se od ovolike kolicine gordosti i misljenja da su svi gresni samo mi nismo.
Takodje sam se i uplasila od tolike kolicine nemilosrdja. Ali to je sve valjda normalno kad se trudis da duhovno napredujes u ovom svetu.
Sva ova i ovakva misljenja su me samo naterala da vise razmisljam o onima kojima je teze nego meni i o nacinima da im konkretni pomognem tj. da vise cinim dobra dela jer mojoj dusi to prija. Hvala vam svima i sa ovim bi zavrsila ,odoh da cuvam svoju voljenu decicu i da citam i da cutim.............
Hellen:Али ако већ рађате децу СЕБИ, зарад СОПСТВЕНЕ ''ЉУБАВИ'' ПРЕМА ДЕЦИ,
Значи неко ''воли''децу, па их фабрикује...
Каква љубав је овде у питању??? Зар није управо ТО грех - подредити све свом телесном ужитку???
Petka:Petka nije kupila Glas, citala je na netu.
Mozda jos neki od ovih navoda nije tacan, kao sto ovaj nije.

) vec sa dvoje-troje dece.
 ) vec sa dvoje-troje dece.Fantina:U idealnim okolnostima, deca se inicijalno začinju ne ZARAD ljubavi prema deci, već IZ ljubavi izmedju roditelja, koja teško može da ostane na platoničarskoj ravni.
Decu fabrikuju oni koji ih projektuju, planiraju, planirano realizuju, prate efekte te realizacije i unose korektivne mere tamo gde se ukaže potreba, dakle sa potpunom menadžerskom odgovornošću prema porodici kao dobro kontrolisanoj jedinici društvenog sitema - ostali ih radjaju, manje ili više opušteno.
Na veliku sreću srednje klase, ima mnogo onih koji žive zadovoljavajući samo minimalne životne potrebe - o čemu bi se raspravljalo da nije tako?
Zaista, kako to neko ima privilegiju da živi neodgovorno bez koncepcije i kontracepcije, pri tom još i da voli plodove ljubavi svoje? Pa kako ta deca mogu uošte da prežive bez kupatila, kompjutera, morevanja, višeg školovanja... ?
sanja&darko:Ako si od onih koji jos uvek zive pod maminim i tatinim krovom i jedes njihovu hranu nisi bas pravi sagovornik. Cuti i uzivaj dok mozes i moli se Bogu da ti roditelji budu sto duze zivi i zdravi.
Izvinjavam se na pretpostavci, bilo je glupo. Nisam zelela da odgovaram na ono sto si napisala(napisao) jer nema ni trunka istine.anakin:odakle ti ta ideja uopste? ne, ne zivim sa roditeljima...nismo ni u istoj zemlji....

Naravno da nije sve u zacecu ima tu jos puno toga u Hriscanstvu, niko nije nikad rekao da je biti Hriscanin jednostavna stvar ima tu mnogo toga za proucavanje i nikad i niko sem samog Boga nije sve saznao i naucio. Cinjenica je da opstaje vec 2000 godina, a nesto tako ne bi se tako lako i povrsno smelo odbaciti sa " ne drzi vodu".Betty:aman zaman, pa NIJE sve u zaćeću, a Bog ako to neće da vidi, ko mu kriv - tako nas je stvorio!!! :shock:
a kamo ondaK pandemije ovoga i onoga - usput da se omaknu :?
Znači, seks SAMO radi začeća, naravno da nije tako, ali Bog to neće znati ako ne koristiš kondom....
Ma da je i jedna jedina žena dovoljna - opet je previše 6 dece
duh nek napreduje, a telo nek ide gladno da spava....nema to smisla nimalo.
Znam šta hoćeš da kažeš, sanja, ZNAM priču ali - ne drži vodu. Sorry.
Ja to ne bih zastupala.
sanja&darko:Betty, obicno ne odgovaram na ovakva pitanja ali ajde.
Bog je coveku dao mogucnost izbora izmedju dobra i zla, vrline i greha, vere u njega ili ne, i da li ce svojim zivotom njegova dusa otici u vecnu tamu ili ce prebivati u svetlosti tj. sto blize Bogu prema tome koliko je duhovno napredovao u ovom zivotu.
Prvi Hriscani nisu znali za kontracepciju kakvu je mi danas poznajemo. Ona je kao i sva druga otkrica olaksala ali i zakomplikovala coveciji zivot tj. stvorila je coveku iluziju da mu Bog vise nije potreban i da ce mu tehnika i tehnologija omoguciti sve pa i lek protiv starosti i smrti.
Tako je i sa kondomima, konkretno.
Mozes da ih koristis ali tu pokazujes da ne zelis zacece
a po Bogu zacece je jedini cilj telesnog odnosa izmedju bracnika, dok je uzivanje tu nebitno.
Naravno da je to tesko i to zaista danas malo ko moze da shvati.
Ali ako je nekome to problem a ne kako se zadrzati samo na jednoj( svojoj zeni), onda je taj duhovno vec napredovao jer je uspeo da se u odredjenoj meri osloboti telesnih okova a to je neophodno da bi se duhovno napredovalo.
Ovo po meni spada u opste obrazovanje o Hriscanstvu bez obzira da li si vernik ili ne.
Citaj malo ako te zanima.