Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 33.690
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ćoro, pssst!Mir tamo!
![]()
Престаните да спамујете тему!![]()

Ne odrekne se, nego se ne prihvati.Na ostavinskoj se podeli tj upišete se vas dvoje naslednika na imovinu. Možete pre toga da se dogovorite pa kod javnog beležnika se jedna osoba odrekne nasledstva. Samo odrekne nikako u korist druge osobe jer onda ide masan porez. A ovako se raskusurate međusobno. Ako ste normalni razume se većina poludi.
Pare, deonice moraju u dinar da se podele inače su nedeljivi.
Auto ne može da se deli ide na jednu osobu.
Pa ok, ali poenta je da neko nekog ne moze da natera ako on nece fizicki da se deli, ili prodaje, ili bilo sta od toga.
Na to ne moze da te natera sud.
Ako sam ja zapeo da cuvam svoju idealnu polovinu npr., to je to, ja sam zadrti deda, i niko mi nista ne moze.
Imas takvih primera po Srbiji koliko hoces medju rodbinom posle smrti nekog.
Dve osobe posle smrti roditelja kao jedini naslednici treba da podele imovinu...inace se dobro slazu i do sada je sve i bez zaostavstine teklo u redu...da li mislite da se treba deliti...kakav dogovor je moguc a da se nista ne prodaje...jel to ok da jedna strana trazi novcani iznos i jos sta sve tu biva...
Tako su to radili kod nas, pa dođeš u situaciju da 20 kvadrata prilaznog putića deli 47 vlasnika, a jedan od njih je šizofreničar i neće da se odrekne svog dela i zabetonira sve da niko ne može da prođe...
I niko mu ništa ne može jer ima idealni udeo
Tu postoje 2 resenja , jedno je pravo prolaza koji si do tada koristio i na način na koji si koristio . drugo na selu je farma .Tako su to radili kod nas, pa dođeš u situaciju da 20 kvadrata prilaznog putića deli 47 vlasnika, a jedan od njih je šizofreničar i neće da se odrekne svog dela i zabetonira sve da niko ne može da prođe...
I niko mu ništa ne može jer ima idealni udeo
Apsolutno netačno. Očigledno nikada nisi čuo za vanparnični postupak deobe (razvrgnuća). Jedan suvlasnik podnese predlog, sud donese rešenje, ili se podeli fizički, ako ne, onda civilno, prodajom cele nekretnine i podelom novca.Pa ok, ali poenta je da neko nekog ne moze da natera ako on nece fizicki da se deli, ili prodaje, ili bilo sta od toga.
Ako sam ja zapeo da cuvam svoju idealnu polovinu npr., to je to, ja sam zadrti deda, i niko mi nista ne moze.
Dve osobe posle smrti roditelja kao jedini naslednici treba da podele imovinu...inace se dobro slazu i do sada je sve i bez zaostavstine teklo u redu...da li mislite da se treba deliti...kakav dogovor je moguc a da se nista ne prodaje...jel to ok da jedna strana trazi novcani iznos i jos sta sve tu biva...
Pa ok, ali poenta je da neko nekog ne moze da natera ako on nece fizicki da se deli, ili prodaje, ili bilo sta od toga.
Sud ne moze da te natera da se odreknes svog idealnog dela, ili fizicki podelis nesto gde imas idealni deo, ako ti to neces.Apsolutno netačno. Očigledno nikada nisi čuo za vanparnični postupak deobe (razvrgnuća). Jedan suvlasnik podnese predlog, sud donese rešenje, ili se podeli fizički, ako ne, onda civilno, prodajom cele nekretnine i podelom novca.
Ima obavezni deo kod nasledjivanja, tako da ne moze bas tako prosto.Имасвакаквих примера.
Баба при деоби стана после смрти деде 'препише' цео стан ..'одрекне се....
Ћерка прода стан да би имала са зетом за путовања....
...а баба ...речено јој нека се сналази
„Šta se dešava u slučaju da vi želite da prodate svoj deo nekretnine, ali ostali suvlasnici to ne žele da urade? Da li vi i tada možete ostvariti svoje pravo da po sopstvenoj želji upravljate svojim delom nekretnine?Sud ne moze da te natera da se odreknes svog idealnog dela, ili fizicki podelis nesto gde imas idealni deo, ako ti to neces.
To bi inace bilo krsenje ustava.
Toliko je prosto.
Toliko je prosto, ali ti opet nemaš predstavu o čemu pričaš. Niko ne pominje bilo kakvo odricanje. Razvrgnuće imovinske zajednice je opšte poznata stvar u pravu. Naravno da sud može da te "natera", tj. odredi prodaju koja se sprovodi u izvršnom postupku. Nemoj o ustavu, molim te.Sud ne moze da te natera da se odreknes svog idealnog dela, ili fizicki podelis nesto gde imas idealni deo, ako ti to neces.
To bi inace bilo krsenje ustava.
Toliko je prosto.
Ne zanimaju me tvoje tehnicke besmislice, ti verovatno lupetas o namirenju nekih dugova.Toliko je prosto, ali ti opet nemaš predstavu o čemu pričaš. Niko ne pominje bilo kakvo odricanje. Razvrgnuće imovinske zajednice je opšte poznata stvar u pravu. Naravno da sud može da te "natera", tj. odredi prodaju koja se sprovodi u izvršnom postupku. Nemoj o ustavu, molim te.
Ja sam sa sestrom odlucio da ne prodajemo nista i super ide ,sve zavisi od osobe.Dve osobe posle smrti roditelja kao jedini naslednici treba da podele imovinu...inace se dobro slazu i do sada je sve i bez zaostavstine teklo u redu...da li mislite da se treba deliti...kakav dogovor je moguc a da se nista ne prodaje...jel to ok da jedna strana trazi novcani iznos i jos sta sve tu biva...
...inace se dobro slazu...
Da, moze.Dečko, saberi se. Sasvim slučajno se bavim advokaturom. Brkaš pojmove, nije ti dobro. Kakvi dugovi, kakvi bakrači. Uzmi blago meni Zakon o vanparničnom postupku, glava deseta, pročitaj i pitaj nekog pravnika da ti rastumači. Niti poznaješ ustav niti zakone, niti sudsku praksu. Ne kapiram ovaj nivo prepotentnosti jednog laika. Da li ti stvarno misliš da jedan suvlasnik može zauvek da koči prodaju nekretnine, da drži pat poziciju, niti želi da kupi, niti da proda, ništa. Zato lepo jedan suvlasnik predloži deobu, sud donese rešenje, nekretnina ide na prodaju. Učesnici se nadmeću, kada se nekretnina proda, svako dobije iznos srazmerno svom udelu i gotova stvar.
Da, moze.
Na to ima pravo.
To sto je nasa sudska praksa dno dna, i sto postoje masa pravnih normi koje su u nesaglasnosti sa visim pravnim aktima, i sa ustavnim pravima gradjana, to me bas ne zanima previse ovde.
Kao sto me posebno ne zanima nasa raspala advokatura i nasi raspali sudovi.
Po kom pravnom osnovu sud moze da meni oduzima prava svojine, bilo koji od elemenata prava svojine?Stvarno gresis.
Razumem da ti se to ne svidja, ali Ugljesa ti je napisao onako kako jeste (po zakonu) i na koji nacin se resavaju takvi slucajevi.
Po kom pravnom osnovu sud moze da meni oduzima prava svojine, bilo koji od elemenata prava svojine?
Koji je to pravni osnov, sta kazu sudije i advokati, kako nalaze opravdanje za tako nesto?
Pravni osnov 'moze se drzavi, gle kako to radimo u isto tako neustavnoj eksproprijaciji' nije pravni osnov, vec nasilje i fizicka oruzana sila.