blizance
Ističe se
- Poruka
- 2.391
ajoj, blizance, ti uvek tako ratoborno... eeeeh, treba razumeti ljude u svakoj situaciji, nismo svi stvoreni za ovo što nas je snašlo, nikom nije dobro... a bedak je kad se tako kao oslanjaš na nekog, pa se razoračaraš, razumem ja i tebe, ali ne valja ni podbunjivati ljude...
ja sam eto imala (ne)sreću da mi nema ko paziti na dementnu majku, pa sam je smestila gde sam našla, nit sam se kome pravdala, niti jadala... šta se tu može -
ali u kućnim uslovima, kad je barem dvoje pored, dok bolest još nije alarmatno uznapredovala, dok se sa dementnom osobom može komunicirati, najbitnije je upravo to - tolerancija, smirenost...
opreznost se podrazumeva, samo bez panike -
Ja ratoborna?

Znam ja beket sta ti hoces da kazes ali isto tako vidim na ovo forumu nas porodicne pojedince da tako kazem.Sto znaci da je ovde mahom prisutno drustvo koje je prilicno usamljeno u borbi koju vodi.Sad,neki imaju manje,neki vise pomoc porodice ali vecina ima samo sebe.Mozda sam zvucala grubo u predhodnom postu ali mi se malo smucilo to <trpanje pod tepih>onih koji su nam bliski.Najlakse je staviti tamni povez na oci i praviti se kako je sve ok.Slazem se da je potrebna tolerancija i smirenost,nisam ni mislila da se preduzimaju radikalne promene unutar porodice koja jos uvek moze da funkcionise relativno normalno.Mozda je moj slucaj bio suvise dramatican kad je bolest kod moje mame kulminirala ali veruj mi da je moglo mozda da prodje i malo bezbolnije da su ljudi oko mene slusali i videli sta im govorim.Kapiras?Dakle,predlazem da se sto pre osveste svi zdravi clanovi porodice zarad bolje nege i brige oko bolesnih i na kraju,krajeva zarad lakeseg i kvalitetnijeg zajednickog zivota.<Guranje pod tepih>nikako nije resenje i ma koliko osoba bila smirena i tolerantna na kraju ce sigurno problem biti jos veci.Stalozeno,mirno,razumno i racionalno treba ukljuciti sve clanove porodice u zivot sa dementnim a ne da jedan vuce i bolesnog i sve zdrave u zajednici pa kad taj jedan pukene odose svi dodjavola...