blizance
Ističe se
- Poruka
- 2.391
Da , upravu si..mnogo slicna situacija. I moja mama je imala I ranije tih psihickih problema..da su svi ljudi protiv nje , da svi zele da joj naude, velike paranoje da ce meni nesto da se desi..sve I svasta je povezivala. To je bilo strasno. I naravno da nikad nije htela kod psihijatra. Ee sad , ona je tada uvek bila svesna u smislu ko je , gde je..bila izuzetno pedantna..cista..isla po penziju , kupovala. Sve aktivnosti obavljala.. Osim sto nije verovala lekarima, nije htela O2 da koristi..od svake terapije bi joj bilo gore, infuzijom kaze da su hteli da je ubiju I slicno.. tako da je tim svojim psihickim stanjima pogorsala je fizicko. Al otkod se sve ovo izdesavalo..pojavila su se ta zaboravljanja, ne zna sta treba da uradi kad udje u kupatilo( sve mora da joj se kaze)..stalno isto pita..pa se izgubi u vremenu , ne prepoznaje nas. Al ima dana kad je potpuno svesna I to me zbunjuje?
Ee sad tim psihijatrijskim lekovima njoj jeste nestala ta paranoja, I sva je usporena..I jedva se krece. Al nisu se smanjila zaboravljanja I gubljenja.
To ti pricam,od da kazemo relativne normale do totalne konfuzije.Sa lekovima se nesto desava,nesto ide bolje,nesto gore.U svakom slucaju mozak je cudo.Mislim da ni lekari nisu dokucili svaki slucaj ponaosob jer je sve komplikovano i promenljivo.Da su se nasim majkama dogodile neke promene i oscilacije od normale to je sigurno.Ja se nekako trudim da se manje nerviram kao u pocetku kad je sve bilo mnogo gadno.Sad se nekako navikavam iz dana u dan na promenljivost toka bolesti iz dan u dan.Nekad konsultujem lekare a nekada korigujem terapije sama.U svakom slucaju,moramo biti oprezni i upuceni u svaki dan njihovog zivota kako bi im adekvatno pomogli.
Slucaj tvoje mame trenutno deluje kao prava demencija i nije bitno cime je izazvana i kako je do nje doslo i cemu je ona posledica.Na tebi je da budes u toku i da se edukujes koliko mozes i da budes spremna da ce biti velikih promena na bolje i losije,kako kad.Ponekad ces biti zbunjena kao sto si sad a nekad ce ti sve biti kristalno jasno.Moras da se prilagodjavas ti jer ona ce to sve teze moci i nemoj ocekivati da se ona bilo cemu prilagodjava osim na dobro podnosenje lekova ako je moguce.