bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Odkako je pod kontrolom Dr.Pavlovica(prihijatra),mama je stvarno mnogo bolje.U kombinaciji njegove terapije i ostalih lekova sve propratne bolesti su pod kontrolom.Uzrocno,posledicna veza izmedju kardioloskih,psihickih i ostalih zdravstvenih problema koji su rezultirali dijagnozom demencije je trenutno dovedena u relativni balans.Prava terapija u pravom momentu je cudo!!
Malo sam se opustila od proslogodisnjeg haosa koji je mama svojom tvrdoglavosti i zadrtosti dovela celu porodicu na ivicu ludila.Nadam se da ce ovo stanje potrajati.
Nisi ti kriva sto te tempo zivota tera na jurnjavu.Tako nam je svima koji smo navikli da najveci deo zivotnih obaveza obavljamo sami cak i kad ima ko da nam pomognePokusaj samo da se u toku dana prisetis kako je gadno pasti pa ce i tvoje noge nadam se usporiti hod ili trcanje.
Veruj mi da kicma sve pamti.Mnogo o tome ucim poslednjih godinu dana od kako vodim dete na terapije zbog skolioze i kifoze kod terapeuta.
Klimaks je neminovan i moze da bude dosadan kod nekih zena.Pokusaj da ga ignorises kao cinjenicu ali da se posvetis svom zdravlju kao da ti je dvadesetak godinica manjekako bi sebi duze potrajala zdrava a i svima onima koji te vole.
Bravo, Blizance!
Bas mi je drago da si se opustila malo. Mozda bi mogla tako i neki vikend ili bilo koji dan u nedelji da organizujes. Slazem se sa Beket da treba da pohvalis svoju mamu. Mozda bi bilo dobro i da kazes kako je ona to organizovala sama i drzala sve pod kontrolom. Ja to cesto cinim u komunikaciji sa mojom mamom. Nisam bila na godisnjem vec 10-tak godina. Sve slobodne dane koristim da obidjem mamu. Mada ne bih smela ni da joj pomenem da cu otici negde, ma ni da sam se dobro provela u nekom drustvu. Odmah skace besna sto je van toga. Devojke, pridruzujem se i ja prici o klimaksu. A i padovi mi nisu strani. Prosle zime sam overila oba kolena ispred kuce na ulici. Cela povrsina oba kolena je bila modro plava. Nego, da ne rasteramo muskarce sa ove teme pricom o klimaksu
Moja mama i njena cimerka su sinoc bile dobro raspolozene. Ma, malo je reci dobro. Pozvala sam maminu komsinicu, koja je obilazi i pomaze, na mobilni i slusale smo zajedno i smejale se razgovoru mame i cimerke o pokojnim muzevima. Vrhunac je bio kada su pocele da se hvale ko je imao lepseg muza, a onda je prica otisla u drugom pravcu
Smejale smo se do suza. Cini mi se da je jako dobro sto moja mama ima smisla za humor, kao i njena cimerka. To ih rastereti. Mada cesto nisu svesne da su smesne, a ponekad ciljano budu duhovite. Prosto se iznenadim njihovoh dovitljivosti u razmeni packi bez lose namere. Kada sam kod njih uvek gledam da napravim takvu atmosferu. Ako je moguce
Nadam se da ce ovo stanje potrajati.
Pokusaj samo da se u toku dana prisetis kako je gadno pasti pa ce i tvoje noge nadam se usporiti hod ili trcanje.
Veruj mi da kicma sve pamti.Mnogo o tome ucim poslednjih godinu dana od kako vodim dete na terapije zbog skolioze i kifoze kod terapeuta.
kako bi sebi duze potrajala zdrava a i svima onima koji te vole.
eto, i to je moguće -
:bataljuj ga ako nece on tebe!
pa da idemo negde dasss provedemo

I treba da se smejete. ta veselost je lek. Moj tatko je bio veseo. Doduše, on je veo vek bio veseo, tako da mu to ostalo živo i u demenciji.
......i to mu ostalo u demenciji, tako da sam bila bezbrižna, a ne kao beket zatrpana sitnicama
Tada mi je postalo jasno da se s njom nesto neobicno dogadja.Odjednom je obavestavala prijatelje kako zelim da je ubijem i kako kontrolisem svaki njen korak.Bila je ubedjena da sam najveci zlotvor na svetu.Uh,kad se setim...nepovratilo se...
Dovoljno sam daleko da mogu pisati o tome, mada je jako teško.
od