Ja te razumem potpuno.
Moj otvori prozor noću i dere se da mu otvorimo, zapomaže, zove u pomoć jer ga držimo zaključanog, i cela ulica se ori. Onda strčim sa sprata, psi zamnom pa ga sklonim nekako i smirim. A izlaske noću u dvorište, gde on stoji skoro go pored kapije i nema pojma gde se nalazi, muž je sprečio stavljanjem rajbera sa spoljne strane vrata, iz hodnika, pa kad pođemo na spavanje zaključam. Ali je onda otvarao prozor

Umeo je i da sređuje po prizemlju noću pa ujutru kad ustanem ne znamo gde je šta. I ujutru prvo on, da se obuče, da mu dam doručak, lekove. Kasnije je to D radila ali svejedno, ja moram sve spremiti.
O prodaji i kupovini nekretnina, aviona, kamiona i ostalom da ne pričam. I o tome da ga na ulici čekaju oni iz fudbalskog kluba da idu na turneju. Bebe doduše nije hranio. Pretpostavljam da ta informacija nije postojala nikada u njegovom mozgu, ali su zato tu bile 4 žene, sakate. Svaka je sedela na vrhu noge od njegovog kreveta i unakrst pričale po svu noć iznad njega, te se on sa njima svađao, takođe po svu noć, psovao ih, vikao. I stalno ga je neko potkradao. A u slobodno vreme je krojio, seckao, kratio, ušivao, krpio majice, ćebad, košulje, pantalone, trenerke, krpe za sudove.....4-5 kompletnih presvlaka sam mu kupila a sve ono pobacala i naravno oduzela makaze, 2 komada, jedne manje a druge veće

Vidim da nestaje toalet papir nenormalnom brzinom. Kad imam šta da vidim. Moj je tatko seckao krugove od toalet papira i taj krug stavi u pikslu pa onda gasi cigaru na papir. Kaže, da se piksla ne isprlja

I svaki put kad mu dođe ta ideja, on je uzimao ceo kotur toalet papira koji je stajao u kupatilu. I to da se zubi peru iznad sudopere jer je zaboravio gde je kupatilo, pa se pokušava mokriti u mašinu za sudove, pa silni ljudi koji prolaze kroz dvorište a to su zapravo grmovi ruža...pa kad se komplet spremio za izlazak i popeo se usred noći na sprat kod nas. Taman po pošao rukom da otvori vrata spavaće sobe trudne nam čerke kad ga je moj muž video. Ajde polako niz stepenice i vrati ga u sobu, smiri i stavi u krevet.....ma milion stvari 24 sata svakog dana. To te razbije kao dete zvečku i niko u porodici ne može da se sastavi.
Umro je od nekog čuda u stomaku. Sumnjala sam odavno da čir koji je imao nije više tako bezazlen, ali njega, onako silnog, niko nije mogao naterati da ode kod lekara. Demencija je strašnom brzinom napredovala. Prvi udar je bio kada mu je kući pukao čir. U bolnoici je bio lud totalno, go i vezan za krevet. Svima sam gurala pod nos nalaze i mišljenja o Alchajmeru, ali...čim su mogli da ga otpuste, posle nekoliko dana, vratila sam ga kući da ga oporavimo. Mislim da je tada, u bolnici, demencija uništila njegov centar za bol

jer se nikada više nije žalio da ga nešto boli (osim jednom u domu kada je rekao sestri da ga malo boli stomak) a do tada je bio jako osetljiv i na najmanji bol. Brzo ga taj rak pojeo. Umro je u bolnici, pod negom, ali odmah mi je rečeno da ništa ne mogu učiniti. Potpuno dementan, praznog mozga, samo se ugasio. Umro je onako kako je želeo, brzo i bez bola, isto kao što je i živeo

Od demencije se ne umire brzo, ali od drugih boljki da.