Sve lekare obisli od Urgentnog, Svetog Save, Laze. lekovi dati od strane neuropsihijatra,ali i dalje slabo spava, Sto se doma tice grize me savest i plasim se kada ga smestim i posecujem kako ce mi nabijati osecaj krivice. nisam u mogucnosti da se o ocu brinem imam dvoje male dece, a majka je sa njim a ni ona vise ne moze.
Imam samo jedno dete od 3 godine i dementnog oca, veruj mi izuzetno je tesko brinuti o oboje, deda dok se kreteo moram sam stalno paziti na svasta, da li ce pasti, da li ce otici na wc i obaviti sve sto je potrebno, obratiti paznju da se nikakve hemikalije ne nalaze u kuputilo, cak ni samponi, jer nikad nisam sigurna kad ce pomisliti da je to voda ili sok, da li ce pustiti vodu posle nuzde ili ce gledati sadrzaj onog u wc.
Neka te grize savest zbog toga, ako imate mogucnosti sto pre u dom,ali obrati paznju na sve, imas ovde i tebu staracki domovi cini mi se pregledaj i to.
Jos nesto, nije toliko bitno, ali jeste vazno ako otac ostane sa vama budi svestan da ce vam se drustveni zivot svesti na minimum, niko nece hteti da vam dolazi niti ce te vi biti u mogucnosti da kod bilo koga odete, cak i da budete mogli jedno od vas ce uvek morati biti pored tvog oca.
Ako ste do sad isli zajedno kao porodica bilo gde zaboravi na to,jer ce to biti proslost.
Izvini ako delujem ostro, ali to je samo zato sto zelim da ti ukazem sta sve mozes da ocekujes ako otac ostane sa vama, bilo da imas sinove ili cerke,ili oboje budi svestan da se moze desiti i da ga vide golog i jos mnogo toga.
A ja sam sama nekad po ceo dan sa detetom i bolesnim ocem, kad je lepo vreme mi ne mozemo da odemo ni u dvoriste da se igra sa decom ako je muz ceo dan na poslu.
Pre nego sto osecaj krivice pocne da te izjeda razmisli o svemu tome, razmisli o trenutnoj situaciji koliko je teska, e pa bice jos gora i ovo nije da te uplasim,nazalost, ovo je realno.
Evo primer, muz mi se sprema da ide na svadbu dobrom drugu i rekao mi je da mu je tesko sto ne mozemo da idemo zajedno, jer oboje smo zasluzili da se malo odmorimo, mislim mogao bi da ostane kuci, ali zasto bi, neka se bar jedno od nas opusti, ja mogu sledece nedelje na kafu sa drugaricom, ali nije to poenta, poenta je u tome da ne mozemo zajedno kao porodica da odemo nigde.