bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Dnevnih aktivnosti imaju mnogo. I stalno je vuku u grupu gde se nešto radi. Ali ona nije baš srećna zbog toga, kaže da se igraju kao u zabavištu i da je to vređa. Sada su joj povećali neke lekove za smirenje, tako jadno izgleda, baš mi je žao. I onda se pitam da li sam baš morala to da joj uradim...
A sta si joj to uradila? Sta si ti to njoj uradila? To je uradila bolest I zivot. Sta si mogla drugacije da uradis? Da zivi sama I da ugrozi svoj I zivot komsija? Da zivi s tobom I da ne smes da je ostavis samu u kuci...opet zbog opreza. Poznata ti je dijagnoza tvoje mame. Valjda ne ocekujes da ce da ozdravi I podmladi se? Valjda ti je jasno da moras da se boris sa njenom bolescu. Ti moras da zastitis tvoju mamu od opake bolesti koja je napala. Jedini nacin je da bude pod nadzorom strucnog osoblja. Znam da jadno izgledaju kada su pod sedativima. Ali nista ne pomaze da padamo u patetiku. Znam da ti je tesko. Kroz sve to prolazim vec dovoljno dugo I desava se I meni da se pitam,... ali se brzo trgnem I osvestim sebe.
Moja mama je 3,5 godine u Domu. Sada vec nije u toj meri svesna gde se nalazi, ali joj dodje I sada da se buni I hoce kuci. Pred tobom je neko vreme borbe. Kako ces se uhvatiti u kostac ako ne kazes sebi da radis ono sto je najbolje za tvoju mamu I da moras da imas spremne odgovore I spremne reci za sebe samu. Ako ona oseti da se ti kolebas I da osecas krivicu, jos zesce ce napadati. Zauzmi cvrst stav, pricaj s njom o svojoj deci, o okruzenju u kojem se nalazi, o svojim obavezama koje zavrsavas I zuris da se posvetis njoj...Da li ste se udaljilje jedna od druge od pocetka njene bolesti? Da li ste bile ikada dovoljno bliske, da mozete da se zagrlite I isplacete zajedno? I da zajedno dodjete do zakljucka da je mnogo tesko, da vas mnogo boli I da cete sve uciniti da tvojoj mami bude bolje. Ja nisam bila ranije u toj meri bliska sa mojom mamom I nisam naucena da se grlimo I mazimo. Sada smo to naucile I ona I ja. Opet se pozivaj na neku fizicku, fiziolosku bolest I strah od opasnosti koje nosi to oboljenje. Nemoj pominjati psihicko stanje, jer te nece slusati.