Da, svako moje mozda je zapravo potvrdan odgovor. Tako mi i odzvanja u glavi. To je jedna kompleksna i konfuzna situacija. Moja majka je bila stub u kuci, a sada je dete koje misli da sam ja njegova majka. Ja nemam dece, ali prihvatam pozrtvovano ulogu majke. Moj otac je uvek trazio vise od mene, cak i kada sam bila vukovac, rekao je da nisam u recitatorskoj sekciji.

Pomoc ljudima je naglasena kod mene. Takva sam prema prijateljima, rodbini, suprugovoj porodici... a u svom problemu sam uvek sama.Prijatelji me saslusaju i posavetuju. I kad je otac bolovao i sada sa majkom. Niiigde nikoga, a svi su tu da zabiju noz i da se dive njegovoj drsci.

I svi peru ruke, dobronamerno se pozivajuci na Svevisnjeg-Neka vam je bog u pomoci.

Da majka bude kod mene jedino resenje bi bilo da napustim posao. Od cega bi smo zivele? Da li i meni treba penzija?

Pomisljala sam i na to, dok njena doktorica nije rekla da cu biti njen pacijent ukoliko to uradim.
Tetkama ne vredi pricati. Svaki pokusaj je bio uzaludan i svaki put sam obecavala sebi da necu vise da pokusavam. Dve nedelje nisu posecivale majku i to se odrazilo pozitivno. Sada je jedna posetila i opet naglaseni problemi.Agresivnost, potreba za dominacijom moje majke, ponasanje prema cimerki i ostalim starcima u domu kao da joj nisu potrebni.
Prekosutra moram da posetim majku da smirim situaciju, da razgovaram s doktorima. Tetke moraju da posecuju majku, a ja ne mogu da im naredim kako da se ponasaju. Njihov otac je umro u dvoristu pored njih cetiri cerke. Majka im je umrla za tri dana. Nikada ih nisu vodili kod lekara. Nikada nisu pili lekove... To sam im rekla, a mozda nije trebalo. Ali kada ste na ivici zivaca i samo vam fali neko da pravi jos veci problem, da podbunjuje moju majku protiv mene, da je dovodi u sumnju da li je vodim kod pravih lekara i da li su ti lekovi dobri...
Ko se nije nasao u ovom paklu ne moze da razume. Prisustvovale su sceni kada se ja borim da je urazumim... mislis da su mi pomogle? Neeee! Rekle su da nece da se mesaju

, da ja moram da nadjem resenje

, pa to je *tvoja majka*, *preterujes i ne umes s njom*, *ajd, sad pa se vidimo*, ...*zar u dom, pa to je nasa sestra, ne mozes ti kako hoces s njom*, *dodji po nju i nadji resenje, mi smo bolesne ne smemo da se stresiramo, tu treba pravi doktor*...
Da, idem u posetu majci u dom za vikend. Podrska koju sam dobila od tebe Beket i od ostalih mnogo mi znaci. Javicu vam se kada se vratim. Trudicu se da se ne stresiram i da uradim ono sto je najbolje za moju majku, a ne zaboravljajuci da treba i na sebe da mislim.
p.s. Moja majka ne pita vise kada cu doci. Samo brine da li su je pregledali i kakav je bio rucak i da li se cimerka ponasa onako kako moja majka misli da treba.