Demencija

Kad je tako, ja bih tražila starateljstvo nad majkom. Manje će biti glavobolje!

U kom smislu starateljstvo, sudskum putem? Ako to postoji, kao nešto što će mi olakšati situaciju ja ću se raspitati, jer sam po tom pitajnu neinformisana.
Moram da napomenem, da mi se dešavalo da grdimi vičem na moju majku i da se mnogo iznerviram, naravno ona suprostavljanje ne podnosi i situacij bude da na kraju ona jako viče. Već se ona žalila, komšiluku i stvarno izmišljala neke priče da nema dovoljno pažnje, nege, nema lekova ( ja strogo poštujem šta su joj lekari prepisali ), da lekari nemaju pojma i da ona zna bolje od njih šta treba da pije.
Da ne bih došla u situaciju da vičem na nju, ja se zadnjih više od godinu dana sklanjam da ne dođe do konflikta i ne reagujem ( u sebi pucam ), u tom slučaju opet žalopoljke da je zapostavljena. Što bi se reklo nit' se tera nit' se vodi. Nisam pametna.:(

Osim što se tako ponaša, moja mama je počela i da priča kao malo dete.
Danas je pitam šta će da jede, kaže: "Ćupu-ćupu, sta bi dljugo!" (supu, šta bi drugo)
- Pa ima i druge hrane.
- "Nećem"
Kad je skoro sve pojela, ja kažem da počisti tanjir do kraja, a ona:
- "Ne mođem"

Ovako priča već nekoliko dana, na mahove normalno, ali ovo danas je bilo baš ekstremno.
Inače od kako se šlogirala kad govori izostavi prvi slog, a onda onaj ostatak reči ponovi par puta.
Da li i vaši tako pričaju?

Poslednja izmena:
Da moja mama kad je u nekoj fazi:think:
Obicno trazi dagadagu(cokoladu)
Inace joj ne pali to kmezavo zanovetanje:rumenko:
Jer joj nije uspelo - nisam mojoj deci dozvoljavala da tako pricaju pa ni njoj.
Imam neki stav - ne razumem i dok ne kaze lepo ne reagujem:mrgreen:
Pre neki dan se naljutila i pita me :"A sto nisi pitala dupe pre nego sto si me rodila!":eek:
Mrtva ozbiljna je ostala pri tom stavu da sam ja nju rodila.Posle se nicega nije secala.
Preksinoc dok sam cekala da se uspava ja kuckala ovde a ona prolazi pored prozora:besna:
Gde ces - Da se prosetam:dash:
Dobila je grdnju kao malo dete a tako se i ponasala:rida:
Bojim se da ce nekad kad budem zaspala otici.
I samo se sunja:sad2:

Moja baka je zadnjih dana prevazisla i sama sebe.
Odveli je moji u vikendicu,nije dugo bila,pa da vidi kako je.
Dosla joj komsinica na kafu sa kojom je skoro zivela i pricaju nesto o operaciji kuka i tako tome i moja draga baka najladnije izjavi kako ona nema kuk,kaze samo su joj onaj stari izvadili i nista joj nisu umesto njega stavili :dash: Inace baka hoda kao zmaj,bez stapa,staka,bez copanja :confused:

Moja baka je zadnjih dana prevazisla i sama sebe.
Odveli je moji u vikendicu,nije dugo bila,pa da vidi kako je.
Dosla joj komsinica na kafu sa kojom je skoro zivela i pricaju nesto o operaciji kuka i tako tome i moja draga baka najladnije izjavi kako ona nema kuk,kaze samo su joj onaj stari izvadili i nista joj nisu umesto njega stavili :dash: Inace baka hoda kao zmaj,bez stapa,staka,bez copanja :confused:

:hahaha::zcepanje::rotf:
I naša je tako hodala, sve dok se nije šlogirala.
Ali mi je i dalje zovemo ZMAJČEK
Ostao joj je takav karakter, a i iz njene sobe bazdi kao iz prave zmajevske jazbine:mrgreen:

:hahaha::zcepanje::rotf:
I naša je tako hodala, sve dok se nije šlogirala.
Ali mi je i dalje zovemo ZMAJČEK
Ostao joj je takav karakter, a i iz njene sobe bazdi kao iz prave zmajevske jazbine:mrgreen:
Joooj i ja imam taj problem svakog jutra:rumenko:
I svako jutro generalka po sobi.Usisavanje,ribanje ako je zeznula posteljinu onda i to,luftiranje po ceo dan.Valjda je to od lekova sta ja znam:eek:
A kuhinju sto zezne to je posebna prica(bar se ona ne oseca na bljak):rtfm:
Kupatilo kad ustanem ko javni vc.
Mozete misliti kad su me pitali sa cime sam ga izbelila:zper:
Samo svako jutro ribam :zcepanje:
Vec uveliko imam semu i ritual sta prvo ide po redu:think:

E sa njima nikad dosadno :mrgreen:

Nasa baka u ponedeljak ide u banju na mesec dana,tako da cemo dusu odmoriti,ali keva se vec plasi da ce je vratiti posle 3 dana :confused:
Vec nedelju dana se pakuje za banju,kao da se seli zauvek,a za vikend idem kod njih na veceru da se oprostimo :eek:

A to sto je ljubomorna na moju strinu koja je jadna operisala glavu,jer zaboga nije ona, katastrofa i kad moja mama krene kod strine u posetu,baka joj kao dete ispregleda torbu da vidi sta joj nosi :think:

Zove me telefonom 3x dnevno i sapuce,nista zivo je ne cujem,a ona se isprica onoliko :zcepanje:

Kada je onomad pala niz stepenice radili su joj uz i napisali da ima nekrozu na nadbubreznim zlezdama i uvecanu slezinu,ali ne smemo da joj kazemo dok se ne vrati iz banje jer nece hteti da ide :rtfm:

Moja je ljubomorna na moju decu.
A tek na unuku:eek:
Posto unuci pravim sokice u malim flasicama bez konzervansa.
Ladno pita a gde su njeni sokici i zasto Leni sve a njoj nista:zcepanje:
Morala sam da joj odvojim nekoliko da bi bila zadovoljna:zcepanje:
Obecala sam da cu jos da joj napravim:zper:

Bogami veselo, ja još uvek čekam da moju majku pozovu. Ovoj ženi sam objasnila da me obavesti o nekim bitnim stvarima i nadam se da će se držati dogovora. Juče je dolazio moj otac (koji inače ima svoj život, i neka) ušao je kod nje u sobu pet minuta i posle došao kod mene da mu skuvam kafu i dam neka dokumenta, žurio je.
Posle njegovog odlaska ona meni kaže....što joj nisam dozvolila da više priča sa njim, zašto je brzo otišao i da je to zbog mene. Žao mi je, kao da ga još uvek voli, a sam bog zna koliko je govorila da ga mrzi.

Zao mi je kad cujem da neko pati za nekim :sad2:
Izmedju ljubavi i mrznje kazu da je tanka nit:rumenko:
Verovatno da je usamljena.
Steta sto nije i ona nastavila svoj zivot i potrazila drugog partnera:eek:
E toga se JA bojim.Da necu imati sa kime starost da delim:roll:
Moja majka ce u cetvrtak u bolnicu,ako se ne predomisli:think:
Da joj odrede terapiju i ukljuce insulin:worth:
Nadam se da cu se malo odmoriti:rumenko:

Zao mi je kad cujem da neko pati za nekim :sad2:
Izmedju ljubavi i mrznje kazu da je tanka nit:rumenko:
Verovatno da je usamljena.
Steta sto nije i ona nastavila svoj zivot i potrazila drugog partnera:eek:
Moja majka ce u cetvrtak u bolnicu,ako se ne predomisli:think:
Da joj odrede terapiju i ukljuce insulin:worth:
Nadam se da cu se malo odmoriti:rumenko:

Hvala bogu da hoće u bolnicu, biće ti lakše kada joj odrede insulin. Moja majka je samo htela mog oca i nadala se njegovoj promeni četiri decenije, nije shvatala da promena leži u nama samima.

Uzgred Flory, ti mi se činiš kao vrlo samosvesna, obrazovana i kvalitetna osoba tako da ne sumnjam u to da ćeš naći nekoga kome ćeš pripadati i biti voljena, mislim da Bog nagradi takve duše i da ih ne zaboravlja.

:
I samoća ima svojih prednosti. Jednoga dana kad ostaneš zaista sama (bez mame), trebaće ti vremena da se sabereš, da sastaviš svoje razbijene deliće, da shvatiš kakav to život želiš lično ti - bez obaveza prema ikome, a onda ćeš lako naći nekoga ko će se uklapati u taj milje.

Jok more,rekla nam da joj se na oci ne pojavljujemo :roll:

Na.ebala nam se milosne majcice i rekla da idemo i ko smo mi da joj kazemo da ce njoj biti lepo u banju :eek:

Moja isto to govori sa vremena na vreme, a što ume da psuje, ali vrlo originalno da se i ja ljudski nasmejem i ako je meni upućeno.
Ali ona psuje žešće odvajkada, a rasla u oficirskoj porodici gde je sa ponosom isticala kako se kod njih nikada nije psovalo i da je to naučila od muža (kao i u svemu uživotu neko drugi je kriv).

A ovaj moj blenta (mm) pokusao da joj predoci lepotu i prednosti banje i sad je pao u bakinu nemilost :zcepanje:

Mrzi ga trenutno :zcepanje:

A lepo smo mu govorili da se ne kaci sa njom,ali ne,on bi na dupe progovorio. I danas zove moju majku i kaze pozdravi mi sve i onog majku li mu :lol:

A ovaj moj blenta (mm) pokusao da joj predoci lepotu i prednosti banje i sad je pao u bakinu nemilost :zcepanje:

A lepo smo mu govorili da se ne kaci sa njom,ali ne,on bi na dupe progovorio. I danas zove moju majku i kaze pozdravi mi sve i onog majku li mu :lol:

:zcepanje:
Pa sta joj fali u banji:eek:
Odmorite se dok ne dodje sa novim idejama za maltretiranje:zper:

:zcepanje:
Pa sta joj fali u banji:eek:
Odmorite se dok ne dodje sa novim idejama za maltretiranje:zper:

Ma sta moze da joj fali,ko zna sta je ona utuvila u svoju glavu :roll:
Jos je u Selters banji,najbolja za te stvari,a bas je lepo tamo.

Nego baka voli da bude mucenica i nikako da prizna da joj je negde lepo :dash:

Najpokretnija je u celoj banji i opet kuka,sad ne valja sto dobro hoda i sto joj je pritisak kao kod deteta :besna:

A vec je puna ideja,zove svaki dan po nekoliko puta dnevno i kuka :telefon:

:per:
:hahaha::rotf::zcepanje::hahaha:
Jao, baba je neverovatna, sad sam se do suza nasmejala!:lol:
I moja je slična, nizašta nisu sposobne, ali jezičina im je još uvek do kolena! :mrgreen:
Kad je ona rešila da hoće kući iz bolnice - do podneva me je zvala 5 puta ona i tri puta sestra. Baš tog dana je meni bio zadnji rok da nešto sredim sa advokatom i nisam mogla odmah da doletim, a i trebalo je naći taksi koji će biti dovoljno veliki da ona može leći ako ne bude mogla sedeti svo vreme... Takvu dreku je digla po bolnici (vikala, psovala, bacala stvari, besnela) da su svi lekari i pacijenti odahnuli kad je najzad otišla! :rumenko:
Užas!

Back