Demencija

Kod moje pokojne bake je dolazio ceo tim lekara kuci i med,sestra svaki dan da joj da terapiju,da je okupa,isece nokte i sve sto treba. Mi smo to dobili preko gerontoloskog zavoda i nista nismo placali,a dobijala je i tudju negu i pomoc (novac u iznosu od 50 evra u dinarima mesecno) Ali je ona bila 100% invalid jer je oslepela.

Vec si navela razlog...polomila kuk???
Ali mama nije nista polomila i smatraju je pokretnom:rumenko:
A to sto ne moze da zapamti ni osnovne stvari...
Drugo ima muza-tatu koji je gluv ko top i isto ulazi u neku senilnost.
Stvarno ne znam sta im je - e za to ih nije briga.
A sestra mi kaze da spremaju silne otpuste:eek:
I da nece imati ko da radi - ko mora cekace a ostali u privatne klinike:rtfm:
Sto se tice gerento centra:zper:sto neko rece otvorena torba i debela veza:roll:
Ali resili su i njih da prepolove:rtfm:Jer postoji i privatni gerento centar .
Pa ko ima .....

Kod nas na žalost nema gerontološkog centra, pa je centar za socijalni rad organizovao neke dosad nezaposlene ženice da obilaze stare i nepokretne. Nudili su i meni da obilaze mamu, ali zaista ne treba kad sam ja kod kuće a ima onih starih koji žive sasvim sami. One su više kao kućne pomoćnice, a kućno lečenje ide preko doma zdravlja, i to je baš samo lekarski pregled i uputi i recepti. Takođe možemo tražiti da laboranti dođu da uzmu krv, ali urin moramo odneti sami.
Kako god, mnogo znači kad ne moraš neko sasvim senilno stvorenje tegliti u dom zdravlja i organizovati dva čuvara da ne pobegne.
Kad smo zadnji put bili u Zemunu i čekali na red, mama nije mogla da izdrži i tražila je da legne, ali pošto nije bilo gde - počela je da udara glavom o zid i napravila totalni haos ispred ordinacije. Na kraju je to odlično ispalo jer smo baš išli po mišljenje za tuđu negu i pomoć ali ja se dan-danas pitam da li je to baba možda svesno izrežirala...:eek:

Poslednja izmena:
Vec si navela razlog...polomila kuk???
Ali mama nije nista polomila i smatraju je pokretnom:rumenko:
A to sto ne moze da zapamti ni osnovne stvari...
Drugo ima muza-tatu koji je gluv ko top i isto ulazi u neku senilnost.
Stvarno ne znam sta im je - e za to ih nije briga.
A sestra mi kaze da spremaju silne otpuste:eek:
I da nece imati ko da radi - ko mora cekace a ostali u privatne klinike:rtfm:
Sto se tice gerento centra:zper:sto neko rece otvorena torba i debela veza:roll:
Ali resili su i njih da prepolove:rtfm:Jer postoji i privatni gerento centar .
Pa ko ima .....

Ne,ta baka je oslepela dve godine pred smrt,ali je bila pokretna. A ova baka sada je operisala kuk,ali ga nije slomila,nego je reuma unistila zglob,i ona je pokretna.

Izvini pomesah babe:rumenko:
Ne znam sta da radim :dash:
Moja majka trazi da spavam sa njom u krevetu:eek:
Uzasno hrce i kad treba da mokri jedva"stigne"do vc-a.
Uglavnom pola zavrsi gde ne treba:rumenko:
A bojim se ako jednom popustim da posle necu imati mira:roll:

chitam temu s puno paznje...ne chudim se nichemu...sad vishe ne, osim shto su neki modeli ponashanja neverovatno slichni

ali, molim te Florena izvini, jache je od mene...pa cu reci

chitam vas SVE od pochetka teme ...i verujem da je to tako u mnogim primerima, jer je sve sveze i rano pa se neki niste josh navikli...ali eto...iz sadashnjeg mozga ....jedino shto mogu da kazem...tako mozete izdrzati josh vrlo kratko vremena...a sve to moze trajati, Bog zna koliko, niko od nas ne zna...tako da...surovo zvuchi, ali ...sada ste neka vrsta osoblja koja se brine o specificnoj vrsti nemocne osobe...i nishta drugo...chije se stanje ne moze popraviti, ali vashe se moze pogorshati...jer za razliku o dotichne osobe , josh uvek ste razumno osetljivi i svessni realnih tegoba takve svakodnevice

...uchinite sve da joj olakshate stvarnost, sita, obuchena, chista...i to je to...savest je na preispitivanju kako ziveti i kako raditi i nikad nece biti umirena, jer su iskushenja prevelika i preispitivanja stalna

ali ...zena je bolesna...i BOLESNA i BOLESNA zaista bolesna...i kao takva ...treba joj omoguciti da vrshi fizioloshke potrebe , ako moze u kupatilo, ako ne smisliti neku alternativu, ako se refleksno navikne na to, ako ne...

kakve prostirke ZABORAVI...hrana u blizini, frizider,kuhinja, nikakve,, igrachke'' za otvaranje, prevrtanje...to ste trebali reshiti na vreme, da se izoluje iz kuhinje i slichnih prostorija koje su neiscrpan izvor zabave, a vi cete da kukate svaki Boziji dan, u chishcenju bez kraja...a josh ako pochne sa cirkusom u kupatilu, to ce biti zabava miliona...ko moze sve pod kljuch, taj se spasio

i ona se opire i ide sama na pijacu ...pa mogla se polomiti i pretvoriti u jezivotu tek tada...saradnja sa takvim bolesniko je , jeziva i samo da su u jednom komadu pa makar...i da ih ni dlaka na glavi ne boli

ona je bolesna...i BOLESNA ...a mozda i vasheg starog hvata slichna putanja...i to je REALNOST...emotivne ucene, igre , energetski vampirizam...logichno je da su dezorjentisano iskljucheni od svih izvora energije i mira...te totalno usmereni na isrpljivanje raspolozivih energetskih ,,pumpi'', a to ste vi, koji ste im pri ruci... onih koji su im najblizi...

kakvo ,,ne dam''neshto, spavanje u istom krevetu i glupiranje...vi ste autoritet koji oni nikad nece poslushati, ali tamo gde mozete primenite bar to zrno normalnosti u sebi, jer pretvoricete se u zombija, ne moze se normalan ostati u svakodnevnom pritisku...

surovo zvuchi i ne daj Boze nikom, ali uchini sve shto mozesh da joj olakshash prezivljavanje...i nishta vishe od toga ne mozesh uchiniti...

ako krenesh putanjom da i sam poludish...onda te niko nece shtedeti, vec ce bezati od tebe...nikome necesh moci pomoci...a sve to moze trajati neizvesno dugo...vrcenje oko tog problema , koji je centar sveta, dana, Vasione...ali nema izbora

nocne shetnje, opiranje, pricha non stop, prichanje s mrtvima, sa ljudima koji su bili neprijatelji, a u razgovorima ,,s njima'' provlachenje tema za koje ti padne na pamet pre da zovesh isterivacha demona, nego lekara, totalno neopisive navike, zelja za lutanjem, nocne shetnje, zaboravnost, gubljenje u prostoru, ponavljanje pitanja i postupaka , 24h neprekidnog drmanja sistema, nepredvidivim akcijama, problematika upotrebe wc odaja, manipulacija sa predmetima i zivim bicima itd itd...shta da se radi...to je BOLEST...prvi put se deshava i iznenadjeni ste, to je normalno...ali kako godine prolaze... vi ste radnik zaposlen na odrzavanju ljudskog Titanika...i nishta drugo...nishta nije chudno, nishta nelogichno ...ravna linija...rutina i sve shto otezava odrzavanje Titanika skloniti, eliminisati, urediti i striktno se pridrzavati ...u igri su mashine :servis mashine i pokvarena mashina...shta god ostavish ,,na trenutak'' misleci ,,nece sad'', znaj da hoce i to bash tad izvrnuti, pokvariti, itd itd..tako da striktno i svakodnevno rutina

mozesh plakati , zaliti do mile volje, do neba i dalje...ali NISHTA NECES PROMENITI

osecam koliko je teshko osobama na ovoj temi...bash...nemam prava nishta da vam kazem...kod mene je najveci teret na majci...a moj je jedino briga o svemu ostalom shto se tiche zivota, uloga domacina,da grebem kako znam i umem, borba, sve inicijative, pokretanja, preokretanja, snalazenja, kvarovi, smetnje, ale, jare, pare, cirkusi, da se ide napred, izmishljajnje chuda i nebesa , dubljenje na glavi da se preuzmu inicijative za svaki detalj, segment zivota i da ona ne prsne, isklizne mi iz ruku pod tim pritiskom, jer je bilo svega...a chuda sam izmislila, ne znam ni da pishem shta sve...iz blata da iskopam zivot, iskru zivota, da maltretiram, vojnichki treniram joj psihu, uchim svemu i svachemu, prevaspitavam, terorishem, jer ako propada jedno,da ne propadne i ono drugo...a to se tako lako desi pod pritiskom...i hvala Bogu sad smo svi dobro...mnogo je proshlo vremena...mnogo dozivljaja...on sad vec u mirnoj fazi, chekamo gospodju Smrt i razumemo sve i mnogo vishe nego ranije, ona je na konju, carica...moja misija na Planeti skoro zavrshena...hvala Bogu...mir

ali eto...vrlo chesto u zivotu, kad su mi zbog mnogih stvari neki teshki trenuci...pred ochima sam sebi pisala parolu ,,misli shta radish,o chemu mislish, ako ti prsnesh, propadash ti, a nikom vishe ne mozesh biti od koristi, niti pomoci, povlachish domine naslonjene na...kaskadnu reakciju...'' i to je kao alarm sistem koji treperi u glavi...onoliko koliko treba dok se mehanizmi samoodrzanja i borbe ne regenerishu i upale...ako treba i autoshamar sam sebi...biti svestan...jer tako je tanka linija ljudske izdrzljivosti pod bilo kojom vrstom pritiska...nije sreca ,,plashiti''sebe gorim, ali ako nema izbora

ja govorim mojim najmilijim ljudima da se chuvaju da bi duze trajali...a ono shto je propalo...ide svojim putem

uchini sve, ali ne propadni ti...jer kako god bilo I TO CE PROCI...

mi sad prichamo o ljudima...koji su nekad bili slatke bebice, ljubljena dechica, omladina, ljudi deo sistema...a sad prichamo o teretu, pritisku, chudnim osobinama , anomalijama ponashanja itd...surovost zivota na delu...o kome...

mozda je tako i uredjena putanja da chovek na kraju pre odlaska postane nesvestan kraja puta da bi lakshe preshao u onu, neku drugu dimenziju...jer celi zivot prozivimo nesvesni da je sve trenutak, a mi gledamo vreme, da shto pre dodje , da shto pre prodje...gledamo u ono shto nemamo, shto nikad ne mozemo imati ili moci, shto nikad vishe nikad , shto ikad, shto...shto...shto...sve do jednom...

Poslednja izmena:
mozda je glupo sto se javljam ovde da dam svoje misljenje,iako nikakvih dodira sa ovom bolescu nemam,ali,pocela sam od pocetka da je pratim.
florenu sam skapirala da je potpuno svesna da je to bolest.i uspesno se za sada sama nosi sa tim problemom u kuci.
ono kako je ja jos shvatam,da pokusava i sa dozom humora,kako nam prezentuje ovde,da se nosi sa tim problemom,i sebi bar malo olaksa dusu.
zao mi je sto se neko od njenih malo ne angazuje da joj pomogne...

mozda je glupo sto se javljam ovde da dam svoje misljenje,iako nikakvih dodira sa ovom bolescu nemam,ali,pocela sam od pocetka da je pratim.
florenu sam skapirala da je potpuno svesna da je to bolest.i uspesno se za sada sama nosi sa tim problemom u kuci.
ono kako je ja jos shvatam,da pokusava i sa dozom humora,kako nam prezentuje ovde,da se nosi sa tim problemom,i sebi bar malo olaksa dusu.
zao mi je sto se neko od njenih malo ne angazuje da joj pomogne...

P.S. mozda je glupo shto se javljam, ali ako greshim onda cesh mi oprostiti

ako ovaj tvoj komentar ima ikakve veze sa mojim postom iznad njega, onda moram da ti napishem da zaista jeste glupo shto se javljash

jer ispada da sam florenu shvatila u nekom negativnom kontekstu, a ti je razumesh kako je jaku i duhovita i daje srcu odushka

ja sam sigurna da mene sama florena nije tako shvatila i da je u potpunosti shvatila shta hocu da joj kazem ...ako nije pojasnicu njoj, kad mi se obrati

jer , brinuti se o nekome kao deo posla, gde ti je svejedno da li ce da zivi, umre itd...mislim vezesh se onako i ovako, ali to je radno mesto...bez velikih emocija

i brinuti se o nekome ko ti je chlan porodice...bez obzira da li je bio dobar ili losh chlan porodice, upasti u buru preispitivanja, emotivnih ucena...zatim, ja osecam i na ovoj temi, to su neizbezna vracanja u proshlost, preispitivanje nekadashnjih odnosa u porodici, pricha , dogadjaja...znachi jedno sveopshte chishcenje svih naslaganih slojeva, kojima su izlozeni svi akteri jedne , takve , drame i nezavidne situacije...zatim bolesnici znaju ipak svoje negovatelje i koje su im slabe tachke, kao i sami procesh ,,konstantnog '' umiranja i pricha o patnji, o smrti, kao i u nashem - kucnom sluchaju taj veliki strah i suochavanje sa gubitkom fizichke snage i staroshcu, sa smrcu koja je neizbezna , doveo je delimichno do ove situacije da eskalira u raspad sistema...takodje ima i onih koji su skloni da povredjuju emotivno svoje najblize znajuci na koji nachin i ne prestaju u tome...narochito ako su za zivota bili nezgodni karakteri , pa se sve to u starosti samo podeblja i pojacha...kao da zele da ih potroshe shto vishe...a narochito relacije muz prema zeni...ili teshka majka prema u ovom sluchaju cerki, a nigde nikog da ponese teret svi se razbeze kao lastavice...
ja ne mogu da pustim sve

a to su tako lepe atmosfere dnevne, lepi dani, lepe priche, jupi...ma extra

... svi koji imaju dodira sa ovom temom, lako se razumeju, i sa dobrim i sa loshim objashnenjima , jer su ipak suocheni sa situacijom para normalnog zivota....
a iskreno, veruj mi nemash pojma koliko ljudi nemaju pojma, dok se prosipaju u svom neznanju, pa daju savete kako pomaze ovo i ono, pa treba ovako i onako, pa nije njoj/ njemu nishta bash dobro pricha, shto vi ne uradite ovo i ono...

oni misle na bolest, a ni ne slute kakva je to specifichna bolest

pa , mene ljudi koji me znaju godinama, i dragi su mi i ja ne pricham o svemu ovome, retko, evo posle toliko godina ovo mi je prvi put pa sam valjda i ovako eksplodirala

znachi znaju okvirno stvari, ali ne znam da li su gluvi od svojih problema te ne chuju, ne slushaju, i po ko zna koji put me pitaju ,,kako ti je otac, jel' moze sam, a ? shto ne dodje mama nekad? (nepristojni smo bash, verujem)''...i ja sto puta kazem odgovore, ali opet malo, malo pa isto pitanje...ima 8-9 godina, ako je nemoguce ostaviti ga samog u kuci npr. na jednu noc

a floreni sam se obratila, zlobna ja samo zato shto mi je iz ove perspektive zao shto chovek ne moze od pochetka da bude jak, kao mi sada...vec se to mukotrpno uchi...

ove situacije razreshava samo Smrt, a chovek zivi od dana do dana...mozda je , kako dalje , shta raditi, plache i uzasava se faza razvoja...a ne zna da to moze da potraje i da nisu svi istog stepena izdrzljivosti

neko moze da zavrshi sve, poshalje u bolnicu i ne bi oni doziveli u nashim uslovima ni mesec dana i mirna Bachka, neko nema petlju za to, jednostavno ne moze...ili najcheshce nema uslove , novac

tako da mislim da je najpametnije od pochetka, pripremiti se dobro na sve shto moze da se desi, praktichno i realno

oni su ziveli u kucnim uslovima i pokushavaju odrzati iste navike , svi se u porodici polako kuvaju kao zabice na vatrici, jer teshko shvataju da to nece moci tako

a haos se dogadja, valja raditi samo na saniranju posledica njihovog nesnalazenja, a da ne prichamo o emotivnoj strani

a hvala Bogu ko moze da knjishki primeni znanja , kako da ih ne povredi, zabavi, ulepsha dan, ko ne moze neka se snalazi kako zna...samo nek prezivi

Poslednja izmena:
Gljiva,ja se u potpunosti slažem sa tvojim postovima iako sam sasvim nova u ovom poslu.Kao negovateljica sam sa vrlo malo informacija o ovoj i Alchajmer bolesti pristupila nezi jednog bolesnika. Na moju sreću našla sam dosta literature o Alchajmeru,pratila dokumentarne filmove i uglavnom shvatila kakva je to bolest.Njegovoj supruzi takođe pokušavam da pomognem da lakše podnosi suživot sa njime.Nekad to ide lakše a nekada i baka gubi živce.Najgore je da deda to oseti pa je nonstop provocira.Tada je i meni tesko smiriti situaciju i odvojiti ga od nje.Ćerke dođu samo u posetu na sat vremena i kidnu jer su veoma zauzete.Problem je i to što se samovoljno smanjuje terapija lekovima što se i vidi po njegovom ponašanju.Idu tu i priče "pametnih" a moj komentar da se moramo pridžavati terapije koju je prepisao specijalista ne uzima se u obzir. Da bi ubedila ćerke da shvate ozbiljnost ove bolesti ponudila sam moju literaturu ali rečeno mi je da one nemaju vremena da čitaju to.Tačno je to da odem svojoj kući ali sa tim živim i ja.Trudim se da moja porodica ne primeti na meni što kažete "energetsku iscrpljenost" ali to je nemoguće. Često puta mi se uveče premotava film i dosta često sam zabrinuta za baku,njegovu suprugu,kako će preživeti noć sa njime.Ne znam dokle ću moći tako.:sad2:

Gljivo hvala ti na savetima:heart:Kroz ovakve postove saznajem sta me ceka.:sad2:
Nemam razumevanja ni od koga.Jer niko nije sa njom24h.Medjutim svesna sam i to da nece ona dugo izdrzati.Pogotovo jer je dijabeticar a nece insulin.Secer joj je danas bio 23.3Na pomen lekara i bolnice ispade citava frka.Cak je i moja sestra dosla ali slaba vajda jer se ni ona nije potrudila da je ubedi.A tata koji po meni ide njenim stopama podrzava mamu:eek:
Nema mi nocas spavanja:roll:A svi su otisli cak je i tata legao da spava:mrgreen:
U pravu je i Greba kad kaze da sve okrecem na humor.(barem se tako trudim)inace ce me izludeti.Mislim da sam na kraju zivaca kojih nemam.U zivotu mi se toliko losih stvari desilo da ni sama ne znam odakle mi vise snaga.
Nikad necu razumeti :Zasto kad je vec resio Bog ne uzme ih na miran nacun .Nego em sto oni pate nego i svi oko njih:dash:
Upravu si za silne stete koje naprave po kuci.Odakle im samo inspiracija.Kao da ne vole kad im je nesto na mestu,kad je sve cisto,uredno,skuvano....Za sve imaju primedbu i tako vole da te emotivno ubodu da je to neverovatno.Ali mislim da sam oguglala na sve(barem tako mislim)da nekog tako prati losa sreca ne verujem da bi iko normalan izdrzao.
Sve vise razmisljam da mi fali neka daska u glavi .Ne nalazim vise vremena za sebe,decu,moju unuku...
U zadnje vreme samo razmisljam sta da skuvam,spremim,donesem,gde da je vodim...:besna:A ubi me i ova kisa ne mogu ni napolje po mojoj bastici

Poslednja izmena:
Sutra vodimo deku na komisiju.Pošto članovi komisije iz Subotice nisu kadri da dođu u naše mesto (70 km od Subotice),moramo mi voditi bolesnog čoveka.:besna:Kada sam čula da prevoz kolima hitne pomoći košta preko 5000,00 din šokirala sam se.:eek::besna::sad2:Odlučili smo da će nas odvesti taksi za 2000,00din.Na svu sreću deda je pokretan.:huh:Teško onom ko brine o nepokretnoj osobi.:sad2:

Sutra vodimo deku na komisiju.Pošto članovi komisije iz Subotice nisu kadri da dođu u naše mesto (70 km od Subotice),moramo mi voditi bolesnog čoveka.:besna:Kada sam čula da prevoz kolima hitne pomoći košta preko 5000,00 din šokirala sam se.:eek::besna::sad2:Odlučili smo da će nas odvesti taksi za 2000,00din.Na svu sreću deda je pokretan.:huh:Teško onom ko brine o nepokretnoj osobi.:sad2:

Srecno sa dekom:ok:
Javi kako je prosao put:bye:

Bio neki isečak di znanstvenici odgovaraju deci na pitanja i to onoj maloj predškolskoj i bio je Đikić taj.I pita jedan mali cca 4 godine dal može da se pronađe lek za Alcmajhera, da je to jako važno.Tako malo dete,a doživelo da vidi nekog ko od toga boluje i želi da se pronađe lek.Baš me dirnulo do suza.

Moja mama preko ove gospođe ( koja dolazi da mi pomogne u nezi ) napisala pismo kliničkom centru KG, da želi ispitivanje i lečenje, da su je predhodni lekari zapustili, a njena porodica ne vodi računa dovoljno o njoj. Jutros su pozvali i obećali joj prijem u bolnicu. Kada sam pitala ovu ženu šta je pisalo u pismu, ona kaže ma neke baljezgarije i iznenadila se da su je pozvali. Ceo bogovetni dan razmišljam šta li je to napisala, sa obzirom kako zna da ima pogan jezik. A ova žena mi nešto vrda, potpuno sam sluđena. Čula sam da ima 9 krugova pakla, koji li je ovaj?

Moja mama preko ove gospođe ( koja dolazi da mi pomogne u nezi ) napisala pismo kliničkom centru KG, da želi ispitivanje i lečenje, da su je predhodni lekari zapustili, a njena porodica ne vodi računa dovoljno o njoj. Jutros su pozvali i obećali joj prijem u bolnicu. Kada sam pitala ovu ženu šta je pisalo u pismu, ona kaže ma neke baljezgarije i iznenadila se da su je pozvali. Ceo bogovetni dan razmišljam šta li je to napisala, sa obzirom kako zna da ima pogan jezik. A ova žena mi nešto vrda, potpuno sam sluđena. Čula sam da ima 9 krugova pakla, koji li je ovaj?
Kako je ta zena smela mimo tebe da posalje pismo:eek:
Ali ne brini :heart:neka je prime u bolnicu da se malo odmoris.
A oni ce tek videti sa kime imaju posla:zper:
Dace joj adekvatnu terapiju da je smire.
Moja je pre neki dan izjavila da nece vise po bolnicama ,insulin ne dolazi u obzir:rumenko:
I da hoce da umre u svojoj kuci.:roll:
I da je ni slucajno ne ostavimo u kapelu (nego u kuci)dok ne dodje vreme sahrane:eek:
Nisam pametna sta da radim.Ipak je ona osoba sa psihickim problemima.
Kako da je ne vodim da primi pomoc.I sta cu bez insulina jer lekovi vise ne pomazu:dash:

Poslednja izmena:
Moja je pre neki dan izjavila da nece vise po bolnicama ,insulin ne dolazi u obzir:rumenko:
I da je ni slucajno ne ostavimo u kapelu (nego u kuci)dok ne dodje vreme sahrane:eek:
Kako da je ne vodim da primi pomoc.I sta cu bez insulina jer lekovi vise ne pomazu:dash:

Nemam pojma, samo znam da se osećam glupo i loše sam volje. Majka mi je dosta sugestivna i zna da se presamiti kada je to potrebno.
A da li smeš ti majci da daješ insulin nekako na neku foru. Samo lekari da ne prebace krivicu na tebe što nisi iznašla način da joj ga daješ. Znam to iz iskustva, sve njene zahebancije koje pravi, lekari prekorevaju ponekad, ne uvek mene (ćerku).:(

Florena,ne dozvoli da ti ona prica sta zeli a sta ne. Nema necu. Mora da primi insulin i tacka.
Budi stroga kao sa detetom,grdi je ako treba,ne dozvoli da te zajebava.

Gotika,da sam na tvom mestu ja bih naribala i tu zenu sto ti pomaze,tacnije odmaze. Odakle joj ideja da uopste nosi pismo bez da ti znas,na sta to lici. Tvoja majka je bolesna i nije pri zdravoj pameti,moze svasta da napise,o gospode boze... Dogovori se sa tom zenom da vise nista ne radi bez tvog znanja.

Mi smo donekle resili problem sa mojom babom. Cvika od mene jer sam stroga i slusa me,kad misli da joj nesto fali mene zove da pita za savet. Kada ima problem sa lekovima opet mene zove. Moja majka nema nerava da se bori sa njom pa nam je bilo lakse da kazemo kako se ja razumem u svasta nesto i sad imam apsolutnu vlast. Ako nece da me poslusa ja je izgrdim kao dete i da vidis kako moze :evil:

Srecno sa dekom:ok:
Javi kako je prosao put:bye:
Hvala Bogu pregurasmo i jučerašnji dan.Polazak je bio problematičan iako sam dedu pripremala za put nedelju dana pre polaska.Jedva ga ugurasmo u auto:huh:.Uhvatio se za vrata i tako grčevito držao da je jedna osoba skidala njegove ruke sa vrata,druga ga je gurala a ja sa druge strane vukla na sedište.Jedva ga smestismo.Ja sela pored njega,a on uze moju ruku, stisno i ne pušta je.Samo što smo krenuli a on zaspi kao mala beba,do Subotice.Trenuo se iz sna kada je auto stao a tamo puno sveta i automobila.:confused:Izvući ga iz auta bila je nemoguća misija tako da je ćerka otišla da pozove komisiju.Dođoše dva lekara i onako u autu kucnuše ga po kolenima i po laktovima,pitaše ga kako se zove i zamoliše nas da ga izvedemo iz auta da vide kako hoda.Jedva smo mu izvukli jednu nogu iz auta kad jedan od lekara reče da je dovoljno što su videli i da će rešenje dobiti za jedan ipo mesec.Daj opet guraj nogu nazad i nameštaj ga na sedište a deda, grčevito se drži za vrata.:mrgreen:Sve u svemu bili smo tamo oko 40 minuta.U povratku je deda bio budan ali u elementu skidanja i oblačenja.Baš mi je bilo zabavno!:roll:Stigosmo kuci kad opet muke oko izlaska iz auta.Dovedosmo ga do kapije a on neće u dvorište pa neće.:mrgreen:Gurnusmo mu u ruke kesu sa hlebom koji smo usput kupili i on poleti babi da joj da hleb koji je ON kupio.:cmok: A meni posle svega došlo da ridam.:rida:I pitam se zašto je Bog tako surov?:sad2:

Ako odbije tebe da joj daješ insulin možda bi trebalo da zoveš terenske sestrice. Imam utisak da su više pri pameti kada im neko dođe u posetu.

Ne znam sta da vam kazem ali me dovode do ludila i mama i tata:besna:
Sve kako ona zeli a i on pun predrasusa ne moze mu se utuviti u glavu.
Sada nece ni na kontrolu-boji se da je ne ostavim:eek:
A tata je podrzava(mislim da njemu vise fali nesto u glavi nego njoj).
Inace da predje na insulin mora da provede par dana ne endokrini da bi joj odredili koju dozu treba da primi.A sada nece ni kod obicnog endokrinologa na konsultacije:roll:

Citam za deku pa on je lik:zcepanje:
Lepo sam ja rekla da samo treba da im masemo ispred nosa sa necim:zper:
A kako li cu ja sada moju ubediti:rumenko:

Florena,ne dozvoli da ti ona prica sta zeli a sta ne. Nema necu. Mora da primi insulin i tacka.
Budi stroga kao sa detetom,grdi je ako treba,ne dozvoli da te zajebava.

Gotika,da sam na tvom mestu ja bih naribala i tu zenu sto ti pomaze,tacnije odmaze. Odakle joj ideja da uopste nosi pismo bez da ti znas,na sta to lici. Tvoja majka je bolesna i nije pri zdravoj pameti,moze svasta da napise,o gospode boze... Dogovori se sa tom zenom da vise nista ne radi bez tvog znanja.

Mi smo donekle resili problem sa mojom babom. Cvika od mene jer sam stroga i slusa me,kad misli da joj nesto fali mene zove da pita za savet. Kada ima problem sa lekovima opet mene zove. Moja majka nema nerava da se bori sa njom pa nam je bilo lakse da kazemo kako se ja razumem u svasta nesto i sad imam apsolutnu vlast. Ako nece da me poslusa ja je izgrdim kao dete i da vidis kako moze :evil:

Razgovaraću sa tom ženom u ponedeljak, strašno mi je neprijatno ali moraću.
Tebi svaka čast kako si baku dovela na svoje mesto, kako ono znaju ne pogrešivo da udare po nekome ko im se manje suprostavlja.

Dekadi pozdrav, hvala bogu da je akcija uspešno izvedena, aman ko na filmu.

Flory, možda će ti se ukazati prilika da mamu odvedeš kod endokrinologa, za sada ništa nije u tvojoj moći ako neće. E, sad što ćeš se ti kidati za to vreme i strahovati to te niko ne pita.

Razgovaraću sa tom ženom u ponedeljak, strašno mi je neprijatno ali moraću.
Tebi svaka čast kako si baku dovela na svoje mesto, kako ono znaju ne pogrešivo da udare po nekome ko im se manje suprostavlja.

Dekadi pozdrav, hvala bogu da je akcija uspešno izvedena, aman ko na filmu.

Flory, možda će ti se ukazati prilika da mamu odvedeš kod endokrinologa, za sada ništa nije u tvojoj moći ako neće. E, sad što ćeš se ti kidati za to vreme i strahovati to te niko ne pita.

Netreba da ti bude neprijatno,pa ta zena je placena da ti pomogne. Tvoja majka moze da napise kako je zlostavljate,dok vi dokazete da to nije istina poludecete. Nije se zezati sa time.

Back