Gotika
Ističe se
- Poruka
- 2.476
Nikada nisi načisto sa njima. Ako si čitala o ovoj bolesti, a ima dosta na internetu, dosta toga će ti biti jasno, ali nikada do kraja. Ako nisi, onda malo ukratko. Prvo ima više vrsta demencija, ima puno faktora rizika, uzroka nastanka bolesti, ima više faza bolesti. E te faze na primer mene zbunjuju, donekle. Moja majka nije totalno otišla u aut, što bi se žargonski reklo, ali kada obratim pažnju vidim da se nekih stvari stvarno ne seća, a ja mislila da laže, a opet ume i da dobro izmisli stvari. Ova faza recimo nije zadnja, ali je mučna i iscrpljujuća, nimalo laka. Ja kao nešto ukratko.
Kako ostati normalan? Što više informacija i kontakata sa ljudima koji ovo razumeju, a njih je malo,o bolesti se malo priča i zna, ne padati više na njihove fore i fazone, a ima ih mali milion, to je teško, jer sam ja moju majku morala dosta da slušam i da joj povlađujem, jer sam je se, moram biti iskrena, užasno plašila. Još prevazilazim tu prepreku i prepreku ogromnog sažaljenja, namerno kažem ogromnog, jer mala doza sažaljenja je ok.Po pravilu su dosta agresivni i maliciozni, to treba iskulirati, ali bre ne može se uvek.Tako da je to meni najžešća borba do sada u životu, pored borbe da ostaneš koliko toloko normalan.
Kako ostati normalan? Što više informacija i kontakata sa ljudima koji ovo razumeju, a njih je malo,o bolesti se malo priča i zna, ne padati više na njihove fore i fazone, a ima ih mali milion, to je teško, jer sam ja moju majku morala dosta da slušam i da joj povlađujem, jer sam je se, moram biti iskrena, užasno plašila. Još prevazilazim tu prepreku i prepreku ogromnog sažaljenja, namerno kažem ogromnog, jer mala doza sažaljenja je ok.Po pravilu su dosta agresivni i maliciozni, to treba iskulirati, ali bre ne može se uvek.Tako da je to meni najžešća borba do sada u životu, pored borbe da ostaneš koliko toloko normalan.