Moj otac ima tri brata,on je najstariji.Kada su se moji roditelji razveli,bila sam im visak,te sam odrasla kod strica u Srbiji,a moji roditelji svak na svoju stranu u Nemacku!Ima najmladjeg strica,koji je u Nemackoj,zivi 40km od stana moga oca,i sobzirom da kada mi je otac isao na operaciju tumora na mozgu 2006,on je ubedio mog oca da mu da punomocje na svoj racun u banci,u slucaju da mu se nesto desi,pa da ja ne potezem iz Srbije,vec da stric organizuje transport njegovih posmrtnih ostataka!Moj otac je preziveo operaciju,punomocje je ostalo!
Krajem 2009 biva hospitalizovan jer je pao na ulici!Primljen je sa 23 jedinice secera!Lecili ga od hematoma glave,koju je zadobio prilikom pada i tada na skeneru su primetili smanjivanje mozdane mase!Promenio je tri bolnice i na posletku su ga smestili u banju na rehabilitaciju!Stric ga za ta tri ipo meseca nije ni jednom obisao!Mene je lagao ta ovde je te ondeje,te idem u subotu da ga obidjem,pa kad prodje subota,ne telefon mi se jablja strina,sa kojekakvim izgovorima!Kada sam im rekla da dolazim,kazu:Nemoj,draga,on je udaljen 600km od mesta stanovanja i da ga zato nije obisao!Nemoj da dolazis,sta ces on samo sto nije umro!Pa bas iz tog razloga i hocu da dodjem!
Elem,nasla sam ga cetrdesetak km udaljenog,i tada mi lekar saopstava da ko zelim oca da uzmem,moram doneti starateljstvo,u suprotnom,sobzirom na dijagnozu,iz banje ga slju u Dom,jer ne moze vise ziveti sam!Uzela sam starateljstvo,sudije je vec kod sebe imala misljenje lekara i papir sam dobila odmah!
E,sad,ovaj stric koji zivi u Bg-u,vecito se grebao za novc od mog oca,jer je jadan i zivi u Srbiji,a ovaj moj ima jer zivi u Nemackoj.I inace,iako je moj otac stariji,ovaj uma da manipulise njime!To mi kaze i osoblje u Domu,da kada ga taj brat poseti,moj otac je nakon toga svadjalacki raspolozen!Taj stric nikad nije imao kontakt sa mnom,.samo sa mojim ocem!Rzlog-nije voleo moju majku i cak je ubedjivao oca da ja nisam njegovo dete,jer ko zna sa kim me je ta k..vetina napravila!Uzas!Posvadjao ga je i sa ovim bratom,kod kojeg sam odrasla,sve zato da bi samo njemu davao!
Letos sam morala za Nemacku,stric da se polomi da otac bude kod njega!Ja kazem da cu biti odsutna 2 nedelje!Ma nema problema,moze i tri meseca!Peti dan su alarmirali sve telefone da se vratim,jer otac ne moze na noge i strah je da ce umreti!I sta ces,trci nazad,uzmem oca,odvedem lekaru(sto nisu ga oni vodili?)dovedem kuci,i nakon nekog vremena shvatim da mu nisu davali terapiju kako treba!
Sve se vrti oko novca!Briga njih za njega kao coveka,al nema para vise,jer novac sad kontrolisem ja,kucka koja je njegovog batu smestila u Dom!Jutros sam zvala Dom,razgovarala sa glavnom sestrom.i kaze zena:juce mu je bio brat i pljuje po meni samo tako,onda otac onako lud i povodljiv,bude besan na mene!Sestra kaze da ona ni sa kim nema sta da traca o meni,da ja imam kompletnu dokumentaciju i od lekara i od suda i od CSR!I zali se zena da je ta cerka od tog strica zvala pre neki dan(inace je med.sestra po struci)i drzala toj glavnoj sestri predavanja o nezi bolesnika i kada joj je ova odbrusila,ova joj opsova mater i spusti slusalicu!Imam familiju za ponos!

Prete oduzece mi starateljstvo!Ubedjuju ga da kada mi ga oduzmu,otici ce u Nemacku,prodace ocev stan i kupice neki u Bg,pa ce dva brata lepo da zive od nemacke penzije!Ne mogu da verujem!