Demencija

prepisana terapija, exelon flaster......milgama dr......folnak tbl......OHB12 ampule 10 dana, pa svaki drugi dan 20 dana, pa na 15 dana doživotno....rocatrol tbl

na testu, od maksimalnih 30 poena i graničnih 24 za demenciju, on ima 11....družbenica ili kako god se zove ova žena D. mu prija, i doktor kaže da nastavimo tako dokle god se može.
Eto....
Ispričala sam za njegovu reakcinju na leponex i rekao je da je pametno što smo ga ukinuli. Ništa mu nije dao za smirenje. Za dva meseca da dodjem sa analizama krvi i još neke dve analize B i D vitamin valjda...piše ovde.

Poslednja izmena:
pretpostavila sam, al` precutah juce kad smo pisali na temu katetera. i ja bih odnela urin, ako joj od prepisanog antibiotika ne bude bolje za dan-dva. te urinarne infekcije znaju da naprave haos od temperature.

kod mene danas bio "veseljko" (dan za jurineks) sutra pauza da se osusi ovo od danas... zemaljski dani teku.
a briga? pa mi mu dodjemo kao neka virtuelna porodica, brinemo jedni o drugima :heart:
opet nam se mika ne javlja. miko, ako nas citas kako je mama?

E...pa srecno susenje...kazu da ce biti lepo vreme;)

Takoooo....FAMILIJO moja draga...vidimo se sutra.Zelim vam mirnu noc i lepe snove ako uspete da odsanjate...:)

ako dobro razumem - tu je mešovita demencija, manjak vitamina, klasika - alchajmer... i ne znam šta još, možda nešto oko alkohola...

a novi lekovi? kanda tek posle dodatnih analiza?

da,mešovita i sve to ....pa to je to, pominjah ja i demenciju i Alchajmera....neki osećaj imam.....flaster je jedini lek...koliko će biti delotvoran videćemo. Ostalo su vitamini, udarne doze koje bi eventualno mogle da uspore progresiju.
Veseo duh ga drži.Srce jako.....uuuuuf

Danas je od muževljevog kolege rođak iz čista mira...odjednom prekid i ne zna ništa

Poslednja izmena:
prepisana terapija, exelon flaster......milgama dr......folnak tbl......OHB12 ampule 10 dana, pa svaki drugi dan 20 dana, pa na 15 dana doživotno....rocatrol tbl na testu, od maksimalnih 30 poena i graničnih 24 za demenciju, on ima 11....družbenica ili kako god se zove ova žena D. mu prija, i doktor kaže da nastavimo tako dokle god se može.
Eto....

ni za jedan od tih lekova nisam cula. pretpostavljam da je najbolja moguca terapija koja postoji...
a tu nam je i D. pa idemo dalje :heart:

prepisana terapija, exelon flaster......milgama dr......folnak tbl......OHB12 ampule 10 dana, pa svaki drugi dan 20 dana, pa na 15 dana doživotno....rocatrol tbl

na testu, od maksimalnih 30 poena i graničnih 24 za demenciju, on ima 11....družbenica ili kako god se zove ova žena D. mu prija, i doktor kaže da nastavimo tako dokle god se može.
Eto....
Ispričala sam za njegovu reakcinju na leponex i rekao je da je pametno što smo ga ukinuli. Ništa mu nije dao za smirenje. Za dva meseca da dodjem sa analizama krvi i još neke dve analize B i D vitamin valjda...piše ovde.

onda bolje da angažujete pravu medicinsku sestru, ovo je baš mnogo... jer treba pratiti kako reaguje na svaki od tih lekova, to je užasno komplkovano -

o tim flasterima je već bilo reči ovde na forumu, mnogi su bili u nedoumici, naročito zbog činjenice da oni nisu na listi lekova koji idu sa participacijom -

koriste se uglavnom kod teških blokada u demenciji...

onda bolje da angažujete pravu medicinsku sestru, ovo je baš mnogo... jer treba pratiti kako reaguje na svaki od tih lekova, to je užasno komplkovano -

Nema potrebe. Objasnio mi je doktor i napisao, samo ja vama nisam napisala.
Počinjem od prvog leka na listi.....flaster.
Lekove uvoditi jedan po jedan sa razmakom od po tri dana. Ukoliko ima neželjenih dejstava prekinuti i javiti se lekaru.
Tako ću znati na šta ne reaguje dobro, mada ovde su sve samo vitamini, nema lekova

o tim flasterima je već bilo reči ovde na forumu, mnogi su bili u nedoumici, naročito zbog činjenice da oni nisu na listi lekova koji idu sa participacijom -

koriste se uglavnom kod teških blokada u demenciji...

reče mi doktor da dijagnoza Alchajmer vuče šifru za flastere da se mogu kupiti sa 30% participacije.
Proverila sam u privatnoj apoteci. Tako je.
Sutra idem kod njegove doktorke opšte prakse da mi da recept i da dogovorim OHB12 kad da ga dovodim na injekcije.

dakle, apotekarka kaže, samo flaster je jedini lek za demenciju (to što nije lek na recept po našim propisima ne znači da nije lekovit u nekim slučajevima), ostalo su sve vitamini i to udarne doze da nahrane mozak B vitaminom a D za kosti

Lepo ja kažem da njemu ne trebaju smirele :aha:
Ali je činjenica da nema ni leka za ovu boljku. Sa ovim možemo samo da se nadamo da će i njemu i nama biti lakše....i iskreno da molim boga da ga strefi srce te da umre brzo ...bukvalno to mi je rekao, ne naravno direktno tim rečima, ali smisao je taj.

Poslednja izmena:
E...pa srecno susenje...kazu da ce biti lepo vreme;)
Takoooo....FAMILIJO moja draga...vidimo se sutra.Zelim vam mirnu noc i lepe snove ako uspete da odsanjate...:)

posle "veselog" dana, odoh da proverim da li su zaspali i odoh do drugarice - pozdrav svima - lepo spavajte, sutra nas sve isto ceka (ovo je trebalo da bude uteha)

ovo oko šifre i participacije ću javiti već sutra ako onu doktorku navatam....zato što joj ne verujem, raspitala sam se kod jedne pametne apotekarke kojoj verujem.

e, da.....ismejasmo se slatko kod doktora :lol:
kaže moj tatko, kad je došao sa zetom kuži....onaj doktor je dobar, baš smo se smejali :zcepanje:

- - - - - - - - - -

posle "veselog" dana, odoh da proverim da li su zaspali i odoh do drugarice - pozdrav svima - lepo spavajte, sutra nas sve isto ceka (ovo je trebalo da bude uteha)

ajde, i ja ću uskoro da se ušuškam kod onog mog matorog :zper:
lepo spavaj :zag:

Nema potrebe. Objasnio mi je doktor i napisao, samo ja vama nisam napisala.
Počinjem od prvog leka na listi.....flaster.
Lekove uvoditi jedan po jedan sa razmakom od po tri dana. Ukoliko ima neželjenih dejstava prekinuti i javiti se lekaru.
Tako ću znati na šta ne reaguje dobro, mada ovde su sve samo vitamini, nema lekova

Vidis,covek ponekad mora i svoje instikte da slusa a ti si tacno znala da treba da mu ukines taj lek.Ovo ti je dobar plan,rekla bih kako ces ubuduce pratiti sta mu prija,mislim na to uvodjenje novih vitamina.Nisam bas pratila svaki post pa mi je malo strano to oko tih flastera.Sta je to?Kako deluje?

- - - - - - - - - -

ajde, odmori, važno da je mami bolje :zag:

Jeste,dobila je Ciprocinal za urinarnu infekciju.Sad mi je lakse.

- - - - - - - - - -

Uteha ste svi vi ovde!:lol:

- - - - - - - - - -

dobar vam dan, ko svrati :D

Caoooo!!!Maseeem tiii:bye:Kako ste svi vi danas?

Vidis,covek ponekad mora i svoje instikte da slusa
apsolutno. pa onaj lekar je to odokativno dao.

Jeste,dobila je Ciprocinal za urinarnu infekciju.
dobar je za urin.inf. ali mi se cini da je prejak za zeludac. ne znam da li sme jogurt sa njim?

Uteha ste svi vi ovde!
:lol:
vreme je prelepo... mene nece biti do nacasKE. resila sam da teret bar malo "podelim" sa mamom. oni i onako citav dan spavaju, leze, jedu. ona je apsolutno sposobna da brine o njemu (vise puta provereno) ali kada sam tu, nece prstom da mrdne. poneki put cak i skuva, ali da opere svoj tanjir nije da ne moze - nece! tata je cesto prao sudove, radi mira u kuci. jednostavno je takva. nemam nameru da je menjam, ali sebe jos mogu. znaci, draga ja - vodim te u setnju.

Caoooo!!!Maseeem tiii:bye:Kako ste svi vi danas? [/QUOTE]

masem i ja :bye:

Vako:
Bila sam kod lekarke opšte prakse. I da nije bila njegova doktorka, nego neka druga me je primila:worth: Flaster sam dobila sa popustom jer je sve za Alchajmera na državnoj subvenciji. Važno je da to bude napisano na izveštaju specijaliste, i da lekar opšte prakse tu šifru G30 (čini mi se) napiše na receptu. I folnak ide na recept. Ostalo kupujem. Dobila sam i naloge za injekcije OHB 12 ali za prvih 10 dana samo pola (doktor je prepisao da 10 dana prima po 1 svaki dan, ali socijalno priznaje samo na svaki drugi dan, te 5 mu daju oni na jedan nalog, a 5 ja kupim i donesem i to je na drugom nalogu na kome piše "ima lek"...samo one da mu daju).

Naknadu za tuđu negu ostvarujem u PIO jer je moj otac penzioner. Skinula sam zahtev sa njihovog sajta, da priložim dokumentaciju, da on potpiše zahtev (što je debilizam tražiti od dementne osobe da potpiše išta,al to je tako) i da nosim tamo, pa kad reše.

Exelon flaster je jedini lek za lečenje pamćenja kod Alchajmera. Ta supstanca rivastigmin se unosi preko kože. Doktor reče da unošenje putem tablete ne može želudac da podnese. Videćemo. Krećem sa tim večeras......pa za tri dana uvodim milgama dražeje 3 puta dnevno po 1.....pa za 6 dana Folnak....pa OHB 12 mada mislim da ću da mu dajem OHB i pre, samo da našem da kupim ovih 5 ampula ...nestašica je

Poslednja izmena:
apsolutno. pa onaj lekar je to odokativno dao.

Jeste,dobila je Ciprocinal za urinarnu infekciju.
dobar je za urin.inf. ali mi se cini da je prejak za zeludac. ne znam da li sme jogurt sa njim?

Uteha ste svi vi ovde!
:lol:
vreme je prelepo... mene nece biti do nacasKE. resila sam da teret bar malo "podelim" sa mamom. oni i onako citav dan spavaju, leze, jedu. ona je apsolutno sposobna da brine o njemu (vise puta provereno) ali kada sam tu, nece prstom da mrdne. poneki put cak i skuva, ali da opere svoj tanjir nije da ne moze - nece! tata je cesto prao sudove, radi mira u kuci. jednostavno je takva. nemam nameru da je menjam, ali sebe jos mogu. znaci, draga ja - vodim te u setnju.

Caoooo!!!Maseeem tiii:bye:Kako ste svi vi danas?

masem i ja :bye:[/QUOTE]

Draga TI:zcepanje:nadam se da se lepo provodis u setnji!!!Evo i meni je lepsi dan kad znam da ga je neko pametno i lepo osmislio.
Sto se tice mame koja zabusava onda imas potupno pravo da je ponekad izbegavas.Tako ce morati da odradi bar nesto oko sebe i tate a sudove i ako ti ostavi da ti peres preziveces ako uspes veci deo dana da zbrises u neku lepsu pricu.;)

Vako:
Bila sam kod lekarke opšte prakse. I da nije bila njegova doktorka, nego neka druga me je primila:worth: Flaster sam dobila sa popustom jer je sve za Alchajmera na državnoj subvenciji. Važno je da to bude napisano na izveštaju specijaliste, i da lekar opšte prakse tu šifru G30 (čini mi se) napiše na receptu. I folnak ide na recept. Ostalo kupujem. Dobila sam i naloge za injekcije OHB 12 ali za prvih 10 dana samo pola (doktor je prepisao da 10 dana prima po 1 svaki dan, ali socijalno priznaje samo na svaki drugi dan, te 5 mu daju oni na jedan nalog, a 5 ja kupim i donesem i to je na drugom nalogu na kome piše "ima lek"...samo one da mu daju).

Naknadu za tuđu negu ostvarujem u PIO jer je moj otac penzioner. Skinula sam zahtev sa njihovog sajta, da priložim dokumentaciju, da on potpiše zahtev (što je debilizam tražiti od dementne osobe da potpiše išta,al to je tako) i da nosim tamo, pa kad reše.

Exelon flaster je jedini lek za lečenje pamćenja kod Alchajmera. Ta supstanca rivastigmin se unosi preko kože. Doktor reče da unošenje putem tablete ne može želudac da podnese. Videćemo. Krećem sa tim večeras......pa za tri dana uvodim milgama dražeje 3 puta dnevno po 1.....pa za 6 dana Folnak....pa OHB 12 mada mislim da ću da mu dajem OHB i pre, samo da našem da kupim ovih 5 ampula ...nestašica je

Danas i ja dobih od Centa za Gerontologiju brdo recepata i podigoh vec neke lekove BESPLATNO!!!Ajeee!!!Doca iz D.Z.pola nije znao da mi kaze a pola je precutao tako da ovi lekari sa gerontologije mnogo savesnije rade.Dobila sam cak i recepte za urinarne kese i kateter!!!!eeeej!!!Do sada sam pucala oko 4 000 din.i sa receptima a od sada mozda samo neku sicu,valjda ovi iz Centra napisali neku drugu sifru pa se uglavnom placa samo participacija.

Moja majka ceka vec nekih 1,5 dana odgovor za tudju negu i pomoc.Valjda ce uspeti da dobije.Ako ne,doktorka iz Ger.centra mi rece da se zalimo i da ce ona napisati izvestaj o toj potrebi i da onda nece moci da je odbiju.

Dtzim vam pesnice za uvodjenjem nove terapije.Nadam se da ce bar malo imati efekta.Znas i sama kakva je to bolest ali ajede bar da se nadamo da moze imati boljitak.Veliku dozu
vitamina i moja majka pije,ko bi rekao da oni stvarno mogu da pomognu.Moja mama je primer za to uz naravno onaj jedan mali lekic.

Uzas!Dakle,ko njih ceka...Jos bese i strajk kad sam ja vodila mamu na zakazani termin.Onda znaci resenje ima da stigne ....jednog lepog duuugooog letnjeg dana 2500 i neke godine.

Пази, ја сам још и везу имала па је тако испало.

Не бих да препричавам телефонски разговор између мог мужа и дотичне здравствене раднице која нам је изволела јавити да ће сестра сутра доћи. :roll:

Пази, ја сам још и везу имала па је тако испало.

Не бих да препричавам телефонски разговор између мог мужа и дотичне здравствене раднице која нам је изволела јавити да ће сестра сутра доћи. :roll:

EEE,u ovoj drzavi je smak sveta bio jos pre pedeset godina a mi jadni se nadamo da ce nas zaobici!:think:

Vako:

"Exelon flaster je jedini lek za lečenje pamćenja kod Alchajmera".Ovo sto si napisala nije tacno.Postoje jos ARICEPT(DONEPEZIL) i EBIXA(MEMANTIN),postoji neki REMINYL ja mislim da se u Srbiji ne koristi i naravno EXELON kapsule

Poslednja izmena:
"Exelon flaster je jedini lek za lečenje pamćenja kod Alchajmera".Ovo sto si napisala nije tacno.Postoje jos ARICEPT(DONEPEZIL) i EBIXA(MEMANTIN),postoji neki REMINYL ja mislim da se u Srbiji ne koristi i naravno EXELON kapsule

Pobogu Miko, zašto tako strogo "nije tačno" :lol:
Rekla sam samo što je meni rečeno u ordinaciji., i naravno da doktor nije mogao samnom da divani. Ja sam od skoro u ovoj priči i mnogo toga još ne znam, a posebno za lekove...ove ne pomenu doktor, a vala ni niko do vas, a znali ste da idemo kod neurologa.
Za Exelon sam pitala da li ima u tabletama i doktor mi je upravo torekao što sam napisala za želudac.

Poslednja izmena:
Ljiljo, ne preteruj ni ti...
Mika ima majku koja je već mnogo godina dementna i on sam je pod stresom od svega toga, zato je jako dugo u ovoj priči i zna sve mnogo bolje od tebe...

a ni tvoji postovi nisu bili precizni, trebalo je da napomeneš da je onaj exelon flaster - jedini lek koji je preporučen tvom ocu, a ne da je to jedini koji postoji...

Danas i ja dobih od Centa za Gerontologiju brdo recepata i podigoh vec neke lekove BESPLATNO!!!Ajeee!!!Doca iz D.Z.pola nije znao da mi kaze a pola je precutao tako da ovi lekari sa gerontologije mnogo savesnije rade.Dobila sam cak i recepte za urinarne kese i kateter!!!!eeeej!!!Do sada sam pucala oko 4 000 din.i sa receptima a od sada mozda samo neku sicu,valjda ovi iz Centra napisali neku drugu sifru pa se uglavnom placa samo participacija.

Moja majka ceka vec nekih 1,5 dana odgovor za tudju negu i pomoc.Valjda ce uspeti da dobije.Ako ne,doktorka iz Ger.centra mi rece da se zalimo i da ce ona napisati izvestaj o toj potrebi i da onda nece moci da je odbiju.

Dtzim vam pesnice za uvodjenjem nove terapije.Nadam se da ce bar malo imati efekta.Znas i sama kakva je to bolest ali ajede bar da se nadamo da moze imati boljitak.Veliku dozu
vitamina i moja majka pije,ko bi rekao da oni stvarno mogu da pomognu.Moja mama je primer za to uz naravno onaj jedan mali lekic.

Hvala :zag:
Doktora sam shvatila ovako. Velike doze vitamina su tu da nahrane mozak i da pokušamo da mu koliko toliko što duže zadržimo funkcije koje ima, a to je da se sam kreće, sam obavlja fiziološke potrebe, sam jede, pije, razgovetno priča, gleda tv koliko-toliko, sam izvoljeva i često svesno zaebava :zcepanje: To je pokušaj...nema garancija, niti ih ja očekujem

danas mi je tražio ključeve da ide malo da izađe do kafane :zcepanje:

zatim je tražio makaze koje su mu oduzete jer je mnogo krojio, tačnije prekrajao košulje...jakne....pantalone....pidžame..kuhinjske krpe....papire ....rekoh šta će ti? kaže da ima tamo nešto na stolu u svojoj sobi što eto tako viri kako ne treba, pa on to kad prekroji ima da bude kako treba.....pogledam, a on viljuškom izbušio kuhinjsku krpu na ćošku pa bi sad to da sredi :lol:.......a juče stavih ti krpu na koju mu stavim poslužavnik sa jelom na sto i bila je cela :dash:

Back