Evo raporta:
deda oduševljen sa D. jer ima pažnju, brigu, društvo. Ona je zadovoljna jer je deda komunikativan i sluša je. Juče pojeo boga oca još i kad je muž stigao, pa posle i ja i deca...napio se kafa, napušio

Kad sam došla s posla, vidim ga kako leži u svojoj sobi i gleda tv. Legao na leđa, ukrstio dlanove iza glave i gleda....tako je oduvek gledao tv i nije imao tu pozu više od mesec dana. Spavao celu noć, nije pokušavao da izađe. Ne odustaje da unese cigare u sobu, ali ne može...neumoljiva sam. Takođe hoće da ide u kaFanu

ali je sve na rečima....ne polazi nikud. Odgovara normalno na pitanja, mada ako je komplikovanije ne razume. I dalje krene da priča nešto pa se pogubi. I dalje nešto vrti po rukama s vremena na vreme, ćapka čarape i neke papiriće svoje prevrće. I nikako mu nije jasno što ga ne puštam u kafanu kad se on odlično oseća

Ide prav i bez štapa po avliji.
Jutros je D došla u 6,30 po dogovoru, predala sam joj smenu, šta da doručkuju, lekovi za noge. Sad sam zvala i ona kaže da deda traži daljinski od svog tv-a da menja kanale iz kreveta

Rekoh, kaži mu da je onaj polomio i da će mu zet kupiti i doneti novi (usput, polomio ih je nekoliko

). I tako....vraća se u "normalu" ako ona postoji, ali je ovo sad daleko od onog što je bilo.