blizance
Ističe se
- Poruka
- 2.391
Prepustila sam ja mami da sama sebi kuva, dok je bila u svom stanu. Znam da je bila vrsna domacica i nije mi padalo na pamet da ima problem. Onda na jednoj kontroli krvne slike shvatim da joj je gvozdje 2, a treba da bude 12-16 ili vise. Kazem joj da mi spremi grasak i ispece fasirane, kada budem dolazila. Spremila onda jadna, a s graskom mogu da igram klikere a snicle su se samo podgrejale. Ukapiram da je zaboravila da kuva i da nema predstavu koliko treba nesto da se przi... ume ona i sada da nadje manu jelu, ali samo ako neko drugi sprema. Shvatila sam da je ona danima jela mleko i hleb i da me je lagala da kuva. Onda nakupujem povrca i mesa i potrpam u frizider i zamrzivac i krenem da joj objasnjavam preko telefona sta da sprema i koliko dugo. Trajalo je neko vreme, a onda sam shvatila da moja mama to vise ne ume da radi i da se boji da to radi. Obratite paznju, jer dementni jako dobro umeju da prikriju svoju nemoc i cesto da optuze bilo koga ili bilo sta za problem. Tvrdi moja mama i sada da bi bila najsrecnija da moze sama sebi da kuva, a ja je hvalim kako je uvek bila najbolja domacia i kazem da cemo zajedno kuvati cim dodjem da je obidjem, a da sada mora da se leci...
Upravu si kad kazes kako dobro umeju da kriju svoje slabosti a ja bih dodala i da glume i lazu.To je fenomen koji mi nikako nije jasan.Moja majka je znala do tancina sve oko sebe da nas vozi i vozi danima u nekim lazima koje je za divno cudo savrseno pamtila.Tesko da bi smo i provalili da nesto nije u redu da nije doslo do pogorsanja.Takve stvari su dodatno otezavale njeno stanje jer se verovatno jako uponjala da laze i folira pa jadni mozak to nije dugo izdrzao.Sada je totalno popustila u tim stvarima.Ponekad imam utisak kao da joj je lakse sto vise ne mora da laze i sto svi znamo da je bilesna i sto je na kraju to i priznala sama sebi i nama.Mozda je njeno trenutno poboljsanje upravo i odgovor organizma koji se posle dugo vremena usudio da se ponasa onako kako se oseca bez maski i dodatnog opterecenja.Sad i lekovi valja imaju bolji efekat kad im je ona verovali ili ne...dozvolila da deluju.Moracu o ovome da porazgovaram sa psihijatrom.Za jedno desetak dana je prva kontrola kod dr.Pavlovica pa cu mu bas signalizirati svoje utiske.