evo da postavim pitanje ovde, na pravom mestu: Asc dejvisona je u Skorpiji na 29. stepenu. Citala sam da ovaj stepen nije dobar
jer oznacava nemogucnost veze... Znate li nesto vise o ovome?
ja se samo bedacim gledajuci ovaj dejvison i sinastriju, uzas... ali sve me vise kopka
Nećeš se valjda (samo) zbog Dejvisona bedačiti

Valjda znaš kako stvari i bez toga funkcionišu među vama (ako si ti u pitanju).
Inače baš sam u tom periodu kad si postavila pitanje čitala po ne znam koji put Astralne veze od Imširagića samo sam zaboravila da odgovorim odmah na tvoje pitanje

On zaista kaže da neki bitni faktori (tipa uglova, Venere, vladara i sl.) na 29. stepenu nisu dobri, ali mora se naglasiti da je to pre ono "nisu dobri" (odnosno teoretski), a da se sve naravno mora potvrditi kombinacijom svih faktora iz Dejvisona (pa i ne samo iz Dejvisona, gde je kompozit, gde je uporedni u krajnjoj liniji ... sve igra ulogu).
Moraš gledati kao prvo položaje vladara, znači ovde su Mars (vladar 1.) i Venera (vladar 7.) u pitanju, naročito Venera koja bi govorila o nastavku odnosa a takođe gledali bi se dispozitori tih planeta, pa i suvladari 1. i 7. kuće - ovde su to Jupiter i Merkur (jer je logično da ti naredni znaci zauzimaju najveći deo 1. i 7.). Pa sad gledaj koliko je to pokazatelja, u startu ...
Osa Asc-Dsc na 29. stepenu može da označi neku specifičnu stvar ali to je samo jedan detalj koji se mora potvrditi kroz sve ostale pokazatelje.
@mague, gledajući samo Dejvison, onako "knjiški", mislim da je ovo dosta specifičan odnos ... prosto ne znam od čega da počnem

Pre svega gomila planeta je vezana za 1. kuću, tu je na prvom mestu vladar 1. kuće (u sedištu) u konjunkciji sa Jupiterom (vladarem 5.), Venerom (vladar 4.), i nešto široj sa Merkurom (vladar 11.) Sa svim ovim u kombinaciji, pošto je sve nagomilano oko Ascendenta postoji velika šansa da su se emocije i neki dublji odnos razvilli vrlo brzo po upoznavanju, a zbog Merkura i vladara 11. to je moglo biti u društvu, preko prijatelja ili kroz druženje (znači neka simbolika koja se tu uklapa). Zbog ose Lav-Vodolija i uopšte naglašenog Sunca i Urana (koji su još u kvadratu) ovo je otprilike, teorijski gledano, tipičan odnos gde može postojati neki ego- (ili sličan) problem, zbog kojeg odnos trpi i puca (tj nestabilan je) bez obzira na emocije koje postoje. Naravno zbog naglašenog 1. polja pre bi se reklo da starija osoba ovde ima tu težnju da dominira, a da je mlađa (predstavljena 7. kućom) ta koja ograničenja ne trpi.
Ovo su neke najosnovnije stvari, naravno da tu ima još jako mnogo detalja ali sam i uopšteno htela da dam "hint" kako se posmatra Dejvison i na šta pre svega treba obratiti pažnju.
@ostali koji ste postavili pitanje na ovoj temi (ili to nameravate) - pre bilo kakvih komentara da kažem da ovo NIJE tema predviđena za analiziranje vaših ličnih stvari (postoji podforum Natalne karte i uporedni horoskopi za to), već se prvenstveno odnosi na teorijsko i praktično razmatranje Dejvisonovih horoskopa - dakle,
astrološke diskusije. Svakako možete postaviti Dejvison ako vas zanima komentar na njega, ali da znate da je to samo jedna od stavki u tumačenju odnosa, kao prvo, a da za uporedne karte i ostalo postoje druge teme.
I naravno budite strpljivi malo.

Ja sam igrom slučaja krenula od karte koju je postavila mague da bih malo oživela temu, a ubuduće bi bilo lepo da se analizira jedan po jedan Dejvison malo postupnije, da i oni koje zanima teorija mogu nešto da pročitaju i nauče.

"Malo" smaram.