Dejvison horoskop

Ovako ja cu da krenem a vi ispravljajte posto sam ja starija ja sam predstavljena ASC odnosno lavom i SO u 9 kuci on je vodolija sa UR u 3 ono sto je zabrinjavajuce sto su nam vladari 180,posto ovo ukazuje na totalnu suprotnost i protivrecnost izmedju nas dvoje pratim sad nase dispozitore.Moj je mars u10 kuci njegova je venera takodje u 10 kuci 0 a tu je i saturn,sve tri planete su u blizancima i 180 sa neptunom koji je u 4 kuci,90 sa plutonom iz 2 kuce i uranom iz 3 kuce. E sad ja se u braku osecam super SO je u ovnu svom sedistu ali ne popustam (usijana tvrdoglava glava koja gleda samo sebi da udovolji) u 9 kuci to bas ne znam da poveze posto me putovanja zanimaju samo turisticki a da ucim nesto samo ako je vezano za masu mojih hobija a i to kad sam raspolozena(znaci pomoc).On je uranski orijentisan znaci tezi slobodi ukazuje na probleme u braku(posto je vaga-brak),i moj i njegov dispozitor su otisli u 10 kucu znaci li to da cemo mi javno iznositi svoje probleme ili pak da cemo se zbog nezadovoljstva u braku okrenuti svojim karijerama?Mars venera saturn u blizancima(sad laicka konotacija blizanci -znaci li to paralene veza?),a saturn daje li tu vremensku duzinu ili pak zahladjenje t.j prekid(s obzirom da saturn dolazi iz 6 polja jel to napredovanje u karijeri ili svakodnevna hladnoca?)E sad opozicija sa neptunom znaci li da cu lazi izaci na videlo a tice se 4 kuce znaci naseg doma....rezime taj uran t.j on ipak nase dispozitore aspektuje 90 znaci li to da je za nas spas u razvodu(jer ni razvod nije smak sveta) ili se nasi odnosi popravljaju....

Evo i ja da postavim pa mi pogledajte kad mozete,bila bih vam zahvalna. Ovo smo ja i moj muz, ja sam mladja. Sta mislite o nasem braku i nasoj vezi, hoce li biti dece itd. Sve sto vidite.

I naravno ako ima neko nek postavi instrukcije kako se tumaci ili gde moze da se to procita.

partnerhoroskop.gif

Ljudi, ako izbrojite one koji odgovaraju na pitanja, i uporedite sa brojem onih koji pitanja postavljaju (i sa brojem pitanja!), biće vam sasvim jasno zbog čega su "analize zamrle". ;) Funkcija foruma jeste da se karte analiziraju ali da to bude malo aktivniji proces, a ne da se od svake, ali gotovo bukvalno svake teme koja se učini pogodnom napravi nova na kojoj će se (lična) pitanja postavljati.

Ne shvatite me pogrešno, stvarno nemam nameru da vas kritikujem iako znam da tako zvuči :oops: Ali već sam rekla minimum nekoliko puta do sada - većinu vas astrologija zanima, dakle gledajte sami nešto da pročitate, nađete neki tekst, pokušate sami da tumačite pa gde zapne - postavite pitanje, takve diskusije su uvek konstruktivnije (i mnogo zanimljivije i življe) jer pored toga što možete dobiti odgovor i sami povezujete stvari i učite. Tako olakšavate na prvom mestu sebi, ali i drugima.

Stvarno nisam imala nameru da zvučim oštro, ovo je samo savet i preporuka vama u korist :oops: (bar ja tako mislim).

evo da postavim pitanje ovde, na pravom mestu: Asc dejvisona je u Skorpiji na 29. stepenu. Citala sam da ovaj stepen nije dobar jer oznacava nemogucnost veze... Znate li nesto vise o ovome?
ja se samo bedacim gledajuci ovaj dejvison i sinastriju, uzas... ali sve me vise kopka :(

evo da postavim pitanje ovde, na pravom mestu: Asc dejvisona je u Skorpiji na 29. stepenu. Citala sam da ovaj stepen nije dobar jer oznacava nemogucnost veze... Znate li nesto vise o ovome?
ja se samo bedacim gledajuci ovaj dejvison i sinastriju, uzas... ali sve me vise kopka :(
Nećeš se valjda (samo) zbog Dejvisona bedačiti :) Valjda znaš kako stvari i bez toga funkcionišu među vama (ako si ti u pitanju).
Inače baš sam u tom periodu kad si postavila pitanje čitala po ne znam koji put Astralne veze od Imširagića samo sam zaboravila da odgovorim odmah na tvoje pitanje :confused: On zaista kaže da neki bitni faktori (tipa uglova, Venere, vladara i sl.) na 29. stepenu nisu dobri, ali mora se naglasiti da je to pre ono "nisu dobri" (odnosno teoretski), a da se sve naravno mora potvrditi kombinacijom svih faktora iz Dejvisona (pa i ne samo iz Dejvisona, gde je kompozit, gde je uporedni u krajnjoj liniji ... sve igra ulogu).
Moraš gledati kao prvo položaje vladara, znači ovde su Mars (vladar 1.) i Venera (vladar 7.) u pitanju, naročito Venera koja bi govorila o nastavku odnosa a takođe gledali bi se dispozitori tih planeta, pa i suvladari 1. i 7. kuće - ovde su to Jupiter i Merkur (jer je logično da ti naredni znaci zauzimaju najveći deo 1. i 7.). Pa sad gledaj koliko je to pokazatelja, u startu ...
Osa Asc-Dsc na 29. stepenu može da označi neku specifičnu stvar ali to je samo jedan detalj koji se mora potvrditi kroz sve ostale pokazatelje.

@mague, gledajući samo Dejvison, onako "knjiški", mislim da je ovo dosta specifičan odnos ... prosto ne znam od čega da počnem ;) Pre svega gomila planeta je vezana za 1. kuću, tu je na prvom mestu vladar 1. kuće (u sedištu) u konjunkciji sa Jupiterom (vladarem 5.), Venerom (vladar 4.), i nešto široj sa Merkurom (vladar 11.) Sa svim ovim u kombinaciji, pošto je sve nagomilano oko Ascendenta postoji velika šansa da su se emocije i neki dublji odnos razvilli vrlo brzo po upoznavanju, a zbog Merkura i vladara 11. to je moglo biti u društvu, preko prijatelja ili kroz druženje (znači neka simbolika koja se tu uklapa). Zbog ose Lav-Vodolija i uopšte naglašenog Sunca i Urana (koji su još u kvadratu) ovo je otprilike, teorijski gledano, tipičan odnos gde može postojati neki ego- (ili sličan) problem, zbog kojeg odnos trpi i puca (tj nestabilan je) bez obzira na emocije koje postoje. Naravno zbog naglašenog 1. polja pre bi se reklo da starija osoba ovde ima tu težnju da dominira, a da je mlađa (predstavljena 7. kućom) ta koja ograničenja ne trpi.

Ovo su neke najosnovnije stvari, naravno da tu ima još jako mnogo detalja ali sam i uopšteno htela da dam "hint" kako se posmatra Dejvison i na šta pre svega treba obratiti pažnju. ;)

@ostali koji ste postavili pitanje na ovoj temi (ili to nameravate) - pre bilo kakvih komentara da kažem da ovo NIJE tema predviđena za analiziranje vaših ličnih stvari (postoji podforum Natalne karte i uporedni horoskopi za to), već se prvenstveno odnosi na teorijsko i praktično razmatranje Dejvisonovih horoskopa - dakle, astrološke diskusije. Svakako možete postaviti Dejvison ako vas zanima komentar na njega, ali da znate da je to samo jedna od stavki u tumačenju odnosa, kao prvo, a da za uporedne karte i ostalo postoje druge teme.
I naravno budite strpljivi malo. ;) Ja sam igrom slučaja krenula od karte koju je postavila mague da bih malo oživela temu, a ubuduće bi bilo lepo da se analizira jedan po jedan Dejvison malo postupnije, da i oni koje zanima teorija mogu nešto da pročitaju i nauče. :D
"Malo" smaram. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovom dejvisonu...poceli smo da se zabavljamo opet pre dve nedelje ...kazem opet,jer smo vec jednom bili u vezi, ali je to bilo onako,bzvz,vise se baziralo na drugarstvu...
Inace, nemam obicaj tj.nikad se nisam vracala na nesto sto je jednom zavrseno,ne znam sta mi sada bi....:lol:
I sad,sta se desava,ja sam dobila posao u gradu u kom on vec radi,pa kontamo i da se preselimo tamo i zivimo zajedno...sve se nekako odvija munjevitom brzinom....Sta mislite,da li bi to bilo ok i kako nas dvoje izgledamo?:) Hvala vam puno...:heart:

Evo mog tumacenja Dejvisona Vodolijice i mene..sa mojim skromnim znanjem
Inace sada smo "daleko" nismo vise zajedno,ponavljam,ali ssssss Nada umire poslednja ali ipak hocu da ga protumacim..
ASC u Devici Merkur kao vladalac podznaka u Skorpiji u 2-Tu se Merkur ne oseca bas najbolje ali 2 kuca je kuca sigurnosti pa ima nade
Jupiteru Devici u 1-mislim da je to dobro da se jupiter dobro oseca ovde ali mu devica smeta,sitnicari
Venera u 12 u Lavu-ovde se venera takodje dobro oseca samo sto je u lavu pa je konfliktna
Mesac u Raku u 10-ima emocija trajnih stabilnih..i neznosti manje strasti
Mars u Skorpiji u konjukciji sa Uranom..ipak ima strasti ..ovde moze POMOC-ne razumem bas
Sunce i SAturn u 1-ovaj Saturn stabilizuje neodlucnost Vage
Pluton u VAGi u 2?!
NEPtun u Strelcu u 4?!
Vladar 7 u 4 Neptun a Venera u 12 kuci Riba mada me brine
Venera ima puno kvadrata sa Marsomi Uranom ali zato trigon sa Neptunom..
...nastavicu,tesko mi ide ovo povezivanje sporo,ali kako mi zasada ide?

Pa eto, i sama si rekla dosta stvari ... ali evo jedna mala sinteza. :)
Vladar 1. kuće je Merkur u Škorpionu, u trigonu je sa Mesecom i sekstilu sa Venerom što može da govori o jakim emocijama, bliskosti i strasti na početku odnosa. Dispozitor Merkura je Mars, u konjunkciji je sa Uranom u Škorpionu što ovaj odnos, na dalje, čini "pomalo" burnim, tim pre što su u kvadratu sa Venerom. To je naročito na polju komunikacije jer je konjunkcija u 3. kući.
Jupiter je u 1. kući gde nije baš jak (jer je u znaku gde je debilitiran, u Devici) ali je vladar 7. kuće pa označava privrženost i vezanost partnera koji je predstavljen 7. kućom (obično onaj mlađi) za onog drugog. Iako je u sekstilu sa gorepomenutom konjunkcijom, u kvadratu je sa Neptunom što u odnos u jednom momentu verovatno unosi određenu dozu konfuzije, a i Venera je u 12. kući, što često nije baš naročito dobar položaj (ako ga posmatramo samog po sebi, naravno) jer je ona tu izolovana; dakle, emocije se ili ne pokazuju ili pokazuju na možda neadekvatan način.
Veoma je dobra pozicija Meseca u sedištu, u 10. kući (koja označava čemu veza teži) jer govori o bliskosti i jakim emocijama, ali je Mesec u kvadratu sa Saturnom :confused: (koji je uz to vladar 5. kuće) što dodatno opterećuje odnos.

Ja bih ovo okarakterisala kao odnos sa puno emocija ali i puno nesuglasica, često buran i pomalo komplikovan, kao da im se "ne da".

Poslednja izmena:
Jeste neka moja priča u pitanju ali mi svakako Dejvison deluje zanimljivo pa bih ga priložila. Šta znači kad se vladari prve i sedme kuće nađu u konjunkciji u sedmoj kući? I još su u pitanju Venera i Mars?

Na slici se vidi stelijum u sedmoj kući koja počinje u Ovnu: Venera (vladar ascendenta), Mars (vladar descendenta) i Merkur. Ve0Ma, Ma0Me, zajednički dispozitor Ve i Ma je Ma u svom sedištu u Ovnu, svi u opoziciji sa Plutonom (koji je u konjunkciji sa ascendentom). Mesec tehnički u 12. kući ali u konjunkciji sa ascendentom...Sunce u osmoj, opozicija Uran...strast, intenzivnost, konflikti...a opet taj stelijum u sedmoj...pojma nemam odakle da krenem. :)

Prilozi

• BLdavison.jpg
    BLdavison.jpg
    35,7 KB · Pregleda: 37
Jeste neka moja priča u pitanju ali mi svakako Dejvison deluje zanimljivo pa bih ga priložila. Šta znači kad se vladari prve i sedme kuće nađu u konjunkciji u sedmoj kući? I još su u pitanju Venera i Mars?

Na slici se vidi stelijum u sedmoj kući koja počinje u Ovnu: Venera (vladar ascendenta), Mars (vladar descendenta) i Merkur. Ve0Ma, Ma0Me, zajednički dispozitor Ve i Ma je Ma u svom sedištu u Ovnu, svi u opoziciji sa Plutonom (koji je u konjunkciji sa ascendentom). Mesec tehnički u 12. kući ali u konjunkciji sa ascendentom...Sunce u osmoj, opozicija Uran...strast, intenzivnost, konflikti...a opet taj stelijum u sedmoj...pojma nemam odakle da krenem. :)
Jeste zanimljivo ;) (samo što je slika sitna, ne vide se stepenovi i aspekti)
Da li ova priča još uvek traje?

Ne znam šta bih dodala ovde što ti već nisi rekla, od bitnih stvari ... Mesec nije ugrožen, štaviše ima sekstil s Jupiterom; Saturn takođe ne ugrožava nijednu planetu ... Jedino što je dispozitor Meseca - Venera u malo nezgodnim aspektima (u izgonu, konjunkciji s Marsom i opoziciji sa Plutonom), ne znam kako se to u konkretnom slučaju odrazilo na vaš odnos, budući da su ipak vladari 1. i 7. u konjunkciji u 7. itd itd...

Poslednja izmena:

Back