Kada si na posao prisiljen dolaziti rano pre svih,a odlaziti poslednji kada u zgradi nema nikog,sta se time tacno zeli postici kod zrtve?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada si na posao prisiljen dolaziti rano pre svih,a odlaziti poslednji kada u zgradi nema nikog,sta se time tacno zeli postici kod zrtve?
Ako je u opisu posla, osoba je sama prihvatila, ne vidim problem...zašto shvatiti to kao žrtvu?
Cekaj,zar to nije u opisu posla nikome jos tamo? Ako nije,e onda imamo problem...meni to nije u redu.Meni to odaje utisak ,da te u firmi ne vrednuju kao ostale..dolazis ranije i odlazis kasnije,kada vec nikoga nema???? Nije to u redu.Stvara se utisak da je to neka vrsta mobinga po meni.
Da,ja nikada ne pristajemKada jednom pristaneš da saviješ leđa, vremenom postaneš grbav.
Da,ja nikada ne pristajemŠto ne znači da nisam flexibilan i da ne dajem maximum kod NORMALNIH zahteva
![]()
Savijanje leđa je slično uceni: ucenjivač nikada ne prestaje da ucenjuje, ma koliko mu žrtva davala.
Postoje ljudi koji "nanjuše" mogućnost da eksploatišu druge, postavljajući sebe u ulogu superiornih a te druge u ulogu inferiornih. Psihološki sado-mazohizam.
Fleksibilnost bi podrazumevala da čovek daje sebe koliko sam želi i može (a da je prethodno dobro ustanovio prioritete i utvrdio razliku između moći i morati, i zašto "morati"); sve ostalo, preko granice podnošljivosti, je prisila.
Ali nikako da saznam ono sto me zanima,kakvom se efektu zlostavljaci nadaju,verovatno je neko primenjivao ili prosao ovakav tretman,ili neki prakticno edukovan psiholog zna.