prsho
Elita
- Poruka
- 15.160
Tko na forum moze mi parirati na orizivljeno osim Ovi sto bili na ratiste a ja nisam svojim izborom da ne bi mafiji bio samo broj na spisakpogresan rezon
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tko na forum moze mi parirati na orizivljeno osim Ovi sto bili na ratiste a ja nisam svojim izborom da ne bi mafiji bio samo broj na spisakpogresan rezon
Ok genom. A gde je tu slobodna volja?Za većinu ljudi sudbina je zatamničena u genomu + neko primarno okruženje. Tako da, 80% ljudi će biti sjebano jer živi u sjebanim uvjetima. Nema tu jačanja.
Ja to cak nisam ni kapirala ranije, dok sam bila studentkinja npr. Da, nisam imala novca i bila sam nesigurna u sebe ali bila sam i mlada, tad je normalno da budes nesiguran.Isto iskustvo.
Jednom sam sedela u restoranu, doterana, mlada, lepa, a bez novca.
Zalud diploma, fasadna ekspresija, šminka i bižuterija.
Samopouzdanje je bilo odglumljeno.
Sedela sam zatim jednog prolećnog dana na terasi kafića.
U nekoj nazovi trenerci, u džepu, imala sam tek podignutu veliku svotu novca.
Džep se zakopčavao rajsferšlusom.
Svest o tom novcu je davala takvo samopuzdanje i optimizam da mi se činilo da sam na kraljevskom prestolu, a ne na terasi kafića.
Novac otvara mnoga vrata, ali najbitnije ne rešava. Novcem nikada ne kupuješ ljubav i sreću, svoj mir.Isto iskustvo.
Jednom sam sedela u restoranu, doterana, mlada, lepa, a bez novca.
Zalud diploma, fasadna ekspresija, šminka i bižuterija.
Samopouzdanje je bilo odglumljeno.
Sedela sam zatim jednog prolećnog dana na terasi kafića.
U nekoj nazovi trenerci, u džepu, imala sam tek podignutu veliku svotu novca.
Džep se zakopčavao rajsferšlusom.
Svest o tom novcu je davala takvo samopuzdanje i optimizam da mi se činilo da sam na kraljevskom prestolu, a ne na terasi kafića.
pa ko nije imo faze ultra lose i ultra dobreJa to cak nisam ni kapirala ranije, dok sam bila studentkinja npr. Da, nisam imala novca i bila sam nesigurna u sebe ali bila sam i mlada, tad je normalno da budes nesiguran.
E onda je sticaj zivotnih okolnosti i mojih svesnih odluka doveo do toga da u jednom trenutku, kao odrasla osoba, postanem zaista siromasna i to je potrajalo neko vreme, recimo godinu i po i taj period je katastrofalno uticao na moju sliku o sebi.
Fizicki izgled nije bitan ,samopouzdanje jeste, nabolji nacin je da nemas potrebe da budes psihicki jaka tj da izbjevas okolinu ,posao gdje je potrebno biti jak ili da napravis novac da ne ovisis od posla i okoline.Ako imate iskustva ili znanja pišite kako poceti, od cega, da li je samopouzdanje bitno, fizicki izgled, ishrana, volja, podrska bliznjih ?
Нема ту неког рецепта. Мислим да молитва Богу помаже. А иначе.....најефикаснији начин али и најболнији јесте да те сам живот провуче кроз "топлог зеца" и то "икс" пута па ти психа постане тврда да више не разликује тугу и стрећу, тешко и лако.Ako imate iskustva ili znanja pišite kako poceti, od cega, da li je samopouzdanje bitno, fizicki izgled, ishrana, volja, podrska bliznjih ?
Mislim da indeferentnost nije isto sto i psihicka snaga.Нема ту неког рецепта. Мислим да молитва Богу помаже. А иначе.....најефикаснији начин али и најболнији јесте да те сам живот провуче кроз "топлог зеца" и то "икс" пута па ти психа постане тврда да више не разликује тугу и стрећу, тешко и лако.
Ко се тиме бави? Психијатар или неко други?Imam pozitivna iskustva sa hipnozom, skoro sam se podvrgao jednoj sesiji. I planiram opet, samo za neke druge stvari.
Drugi.Ко се тиме бави? Психијатар или неко други?
Novac otvara mnoga vrata, ali najbitnije ne rešava. Novcem nikada ne kupuješ ljubav i sreću, svoj mir.
Možeš obići sva fantastična mesta na zemaljskoj kugli, možeš upoznati najfantastičnije ljude, imati dobar auto, sve što se može kupiti ...
Trenuci u kojima sam bila najiskrenije srećna i samopouzdana su bili oni kad sam se osećala voljeno i korisno, pored dragih ljudi, na jedinom pravom mestu, sa vrlo malo novca ili bez.
Slažem se sa svim napisanim.Ljubav pruža sigurnost, ali svaki iskorak iz intimnog, malog kruga u kome caruje međusobna ljubav, dovodi u pitanje našu sigurnost, zaštitu, sreću i mir.
Izlazimo iz kruga ljubavi i prisiljeni smo da se krećemo kroz društvene strukture koje od nas najčešće zahtevaju posedovanje novca.
U prodavnici nas ne pitaju za ljubav nego za novac, ljubavi nema u bolnicama, ispred šaltera, nema je u kancelarijama poreske službe.
Ljubav ne posećuje naša radna mesta, među ljudima ne vlada harmonija već razdvajanje na osnovu različitih kriterijuma.
Novac je jako bitna kategorija u mnogim segmentima. On nije potreba kojom kupuješ auto, kuću ili jahtu.
On je potreba kojom kupuješ mir.
Kad ga nemaš, samo o njemu misliš.
Kad ga nemaš, samo razmišljaš kako da ga zaradiš i platiš sve ono što ti je nametnuto kao uslov za opstanak.
Svako ko upoznao period inflacije devedesetih godina u Srbiji, zna o čemu pišem.
Bitno je da se slažemo da novac ne kupije ljubav.Slažem se sa svim napisanim.
Nisam bez razloga napisala i citirala tvoj post.
Neizbežno je sve što pišeš kroz život, ali istinski trenuci najintimnije lepote sreće i ljubavi koju smo doživeli uvek mora da bude izvan društvenih normi.
Bajkoviti, kratkotrajni časovi čistoće duša, sklad i mir. Izašla sam potpuno sada iz okvira teme, ali navodi me na to citat...
Poštujem.Bitno je da se slažemo da novac ne kupije ljubav.
Ali, on nažalost utiče na nju.
Nemanje novca utiče i na ljubav i na brak.
Unosi nemir.
U postu iznad @KraNp spominje molitvu kao metod kojim se stiže do mira i samopuzdanja.
Slažem se sa njim jer znam da život može ponekad biti tako težak da je molitva jedina slamka spasa da ne poludimo ili dignemo ruke od sebe.
Novcem kao velikom temom oduvek su se bavili ekonomisti, a to je učinjeno na način u kome je čovek stavljen u podređenu poziciju u odnosu na novac.Ja to cak nisam ni kapirala ranije, dok sam bila studentkinja npr. Da, nisam imala novca i bila sam nesigurna u sebe ali bila sam i mlada, tad je normalno da budes nesiguran.
E onda je sticaj zivotnih okolnosti i mojih svesnih odluka doveo do toga da u jednom trenutku, kao odrasla osoba, postanem zaista siromasna i to je potrajalo neko vreme, recimo godinu i po i taj period je katastrofalno uticao na moju sliku o sebi.
I usamljeni ljudi mogu da vole, mogu sebe da zavole.Novac nije ključ samopouzdanja.
Godinama sam bila jako srećna na minimalcu. (Ne kažem da nije bitan, ali sigurno nije ovde tema.)
Onda sam imala periode sa mnogo više para. Putovanja, skupa odeća i ostalo.
Nedostajaće mi taj minimalac i sreća, a ne ovo ispod.
Tema je osećaj da voliš i da si voljen = samopouzdanje.
Ako padneš u krevet i ne krećeš se – već si mrtav, samo još nisi zakopan. Telo mora da se koristi, da cirkuliše krv, da diše, da radi. Čak i ako nisi sposoban za puno vežbanje, moraš da pokrećeš ono što možeš – ruku, nogu, ramena, pa makar i male vežbe u krevetu.
Ako možeš da hodaš – šetnja je obavezna. Bilo šta što pokreće telo i održava cirkulaciju je životno važno. Ko sedi i lenj je, dozvoljava svom telu i duh da propada. Nema izgovora: pokret je lek, a ne opcija.
Pa da. Kad sam čitala onu studiju, izveštaj sa suđenja Ajhmanu od Hane Arent i taj čuveni koncept banalnosti zla, nigde nisam naišla na vezu, ili je nisam upamtila, između činjenice da su nacisti obezbeđivali radna mesta sirotinji koja je zauzvrat bila spremna na razna nepočinstva, kao što su neki spremni za dnevnici da se sprdaju sa majkama koje su izgubile decu.Novac je tema kojom treba da se bave filozofi, psiholozi, sociolozi, antropolozi, književnici, svi odreda.