DEJAN RISTIĆ — popularizator istorije i herojski branilac naučne metodologije ili funkcionerski foteljaš?

Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu, gde je po presudi Nimberškog suda ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Roma.

442415617_122161397642044396_1884728313372765128_n.jpg

Ne postoji takva tvrdnja Hermana Nojbahera; to je izmišljeno.

Presuda Nimberškog suda: Odeljak LT.COL.OZOL:2
Iz Istoćnih zemalja pod Pristupnim brojem: AC 94 Ks 00232
Paragraf (D) "Ubistvo talaca u nastavku"
U Jasenovcu je stradalo 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana ( u presudi u Nimbergu piše Cigana pa sam i ja to ovde prepisao)

Ovo je dokaz da je Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu, ovo je presuda Nimberškog suda.
Jeli ti to odbacuješ zvaničnu presudu suda u Nimbergu o broju žrtava u Jasenovcu ?

442415617_122161397642044396_1884728313372765128_n.jpg

U Jasenovcu je stradalo 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana ( u presudi u Nimbergu piše Cigana pa sam i ja to ovde prepisao)

Ovo je dokaz da je Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu, ovo je presuda Nimberškog suda.
Jeli ti to odbacuješ zvaničnu presudu suda u Nimbergu o broju žrtava u Jasenovcu ?

Pogledajte prilog 1573509

Ja sam govorio o lažnim tvrdnjama vezano za Nojbahera, koja se nažalost može na raznim mestima pronaći. Podatak da te Facebook stranice je lažan.

Po Nojbaheru, u Jasenovcu je stradalo 225.000 Srba.

Presuda iz Nimberga koja kaže da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana (tako piše u presudi) je dokaz da je Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu

Presuda iz Nimberga koja kaže da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana (tako piše u presudi) je dokaz da je Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu
Када се то у Нирнбергу расправљало о броју жртава у Јасеновцу?

Ma nije to tačno; to je neko izmislio.

Vidiš da se u vezi Nojbahera nalazi u tom citatu lažan podatak.

Isto te brojke nemaju nikakve veze sa Nirnbergom. To je neko izmislio, relativno nedavno.

Hajde na i na stranu što se u Nirnbergu nikada nije utvrđivao broj žrtava u Jasenovcu, nego je u sam citat lažan. Nastao je 65 godina nakon Nirnberškog procesa.

Reč je o permutaciji. Autor tog članka pobrkao je izjavu Srboljuba Živanovića od pre desetak godina sa Nirnbergom.

To ne piše ni u jednoj nirnberškoj presudi, najkraće rečeno.

Bezveze je kad ljudi ovako lažu oko jednostavnih stvari koje je i na internetu moguće proveriti.

Poslednja izmena:
Hajde na i na stranu što se u Nirnbergu nikada nije utvrđivao broj žrtava u Jasenovcu, nego je u sam citat lažan. Nastao je 65 godina nakon Nirnberškog procesa.

Reč je o permutaciji. Autor tog članka pobrkao je izjavu Srboljuba Živanovića od pre desetak godina sa Nirnbergom.

To ne piše ni u jednoj nirnberškoj presudi, najkraće rečeno.
Нр би требало да ово заведено под бројем има везе са Србољубом Живановићем.
https://www.politika.rs/sr/clanak/591160/Brisanje-Jasenovca

Ако нешто има требало би бити у овој књизи ако сам праву аплоудовао.

https://easyupload.io/nduioy

Нр би требало да ово заведено под бројем има везе са Србољубом Живановићем.
https://www.politika.rs/sr/clanak/591160/Brisanje-Jasenovca

Ако нешто има требало би бити у овој књизи ако сам праву аплоудовао.

https://easyupload.io/nduioy

Nije zavedeno ništa takvo pod tim brojem.

Da li je taj Mitar Radonjić iz Novog Sada namerno želeo podmetnuti podatak Srboljuba Živanovića i lažno predstaviti kao da je nešto što ima veze sa Nirnbergom, ili se prosto čovek zbunio, ne znam. Ali na kraju krajeva nije ni bitno; suština je da je obrni-okreni netačno. Ne, nisi u pravu.

Poslednja izmena:
Јесам праву сад овде на 500 страна Нибершког процеса мора бити нешто и о томе.

Dakle, nisi ni otvorio knjigu i nisi pronašao citat (koji nećeš ni moći koliko god tragao za njim, jer ne postoji; radi se običnoj izmišljotini) ali misliš da se tamo nešto nalazi zato što knjiga ima 500 stranica?

Ovo gore je presuda suda u Nimbergu, imate brojeve Odeljaka, Paragrafa i naslov odeljka Iz Istočnih zemalja pa čitajte, nemora svih 500 stranica da se čita.
I pogledajte šta u Nimberškoj presudi piše: u Jasenovcu je ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana kratko jasno.
Napisanoi je Cigana u presudi, pa nisam stavio Roma.
Jasno je da je Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu, jer presuda iz Nimberga je konačna !

Ovo gore je presuda suda u Nimbergu, imate brojeve Odeljaka, Paragrafa i naslov odeljka Iz Istočnih zemalja pa čitajte, nemora svih 500 stranica da se čita.
I pogledajte šta u Nimberškoj presudi piše: u Jasenovcu je ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana kratko jasno.
Napisanoi je Cigana u presudi, pa nisam stavio Roma.
Jasno je da je Dejan Ristić negator genocida u Jasenovcu, jer presuda iz Nimberga je konačna !

Miloše, to je izmišljeno.

Imaš na internetu nirnberške presude, pa pogledaj sam. Ne postoji takav 'odeljak' neke presude.

Ne piše to ni u kakvoj nirnberškoj presudi.

Poslednja izmena:

Ovo gore je presuda Nimberškog suda, u kojoj kaže da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana odnosno Roma ali nisu u presudi napisali Roma.

Ovo gore je presuda Nimberškog suda, u kojoj kaže da je u Jasenovcu ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Cigana odnosno Roma ali nisu u presudi napisali Roma.

Ama nije, Miloše. Nema toga ni u jednoj od presuda Nirnberškog suda.

Taj čovek koji je okačio tu objavu na FB je ili izmislio to, ili preuzeo taj podatak od nekog ko je dotično izmislio ili konfabulirao (slagao ga, namerno ili ne).

Back