DEJAN RISTIĆ — popularizator istorije i herojski branilac naučne metodologije ili funkcionerski foteljaš?

Dakle, nakon što nisi uspeo da pronađeš relevantni citat, nastavljaš da se ponašaš kao da je to što ti tvrdiš istina i kao da se, navodno, sećaš dobro?

Pošten čovek bi zaćutao. Ja sam čak i pronašao snimak na kojem je izjavio to na promociji svoje knjige u biblioteci Vrnjačke Banje, jer si insistirao da se mora dokazati da je to izjavio.

A ovde sad treba da se vodi diskusija o tome što ti tvrdiš, iako se nebrojeno puta do sada ispostavilo da se loše sećaš i da se svaka diskusija svede na to da se priča samo o nečemu što je tvoja konfabulacija?
Исто за тебе важи да се не сећаш шта си јуче писао па сам морао увек да те враћам на твоје постове не старије од годину дана.

Ако ћемо искрено ти си започео ову тему са жељом да закуцаш клин свом колеги који је очигледно спреман за одстрел и отписан од елите јер си почео тек сад да критикујеш Дејана Ристића кад је почео овај сукоб са медијима.
Одавно си отворио ову тему и ниси зуцнуо на његов рачун!

Samo prosipaš gluposti, jednu za drugom, iz objave u objavu.

Ovu sam temu upravo ja otvorio i prvi sam na forumu pisao o optužbama na račun Ristića da je plagirao vesti za svoju knjigu. Davno pre nego što su se mediji naprasno zainteresovali, jer je sada Ristić ministar, pa je zgodno kritikovati ga. Izvlače se iz naftalins odavno poznate informacije; ovo sa FskeNews tragača ništa nije novo.

Asistent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu Stefan Janjić i urednik FakeNews tragača (https://fakenews.rs/), o tekstu Ristića u Blicu, u kojem je bila i reklamirana njegova skorašnja knjiga:

Pogledajte prilog 928821

Veza ka Ristićevom članku: Kako je dopremana pomoć Crvenog krsta u Srpsko-bugarskom ratu: Izmišljena priča o srpskoj humanosti.

Stefan-Janjic-slika-1024x911.png

Ovo je moja objava iz 2021. godine, kada sam o tome pisao ovde na forumu dok gotovo nikoga nije zanimalo (naprasno se zainteresovali sada, iz ne istiniljubivih, već isključivo politikantskih razloga).

Dakle, samo besmislene gluposti prosipaš ovde na moj račun, iz objave u objavu. Da ne kažem da doslovno i klevećeš. Neverovatne su razmere kojima pokušavaš da konfabuliraš podatke; sad pišeš i o tome kako nekakve veze sukob sa medijima (!??) ima sa onim što sam napisao nešto što sam već dosta puta na Forumu Krstarice.

Poslednja izmena:
Samo prosipaš gluposti, jednu za drugom, iz objave u objavu.

Ovu sam temu upravo ja otvorio i prvi sam na forumu pisao o optužbama na račun Ristića da je plagirao vesti za svoju knjigu. Davno pre nego što su se mediji naprasno zainteresovali, jer je sada Ristić ministar, pa je zgodno kritikovati ga. Izvlače se iz naftalins odavno poznate informacije; ovo sa FskeNews tragača ništa nije novo.

Ovo je moja objava iz 2021. godine, kada sam o tome pisao ovde na forumu dok gotovo nikoga nije zanimalo (naprasno se zainteresovali sada, iz ne istiniljubivih, već isključivo politikantskih razloga).

Dakle, samo besmislene gluposti prosipaš ovde na moj račun, iz objave u objavu. Da ne kažem da doslovno i klevećeš. Neverovatne su razmere kojima pokušavaš da konfabuliraš podatke; sad pišeš i o tome kako nekakve veze sukob sa medijima (!??) ima što sam napisao nešto što sam već dosta puta na Forumu Krstarice.
У реду хајде да те више не клеветам. Имаш ли шта да кажеш о Милошу С Милојевићу или по обичају "Тресла се гора родио се миш"?

У реду хајде да те више не клеветам. Имаш ли шта да кажеш о Милошу С Милојевићу или по обичају "Тресла се гора родио се миш"?

Tema je Dejan Ristić, a ne Miloš S. Milojević.

Šta sam imao da kažem, kazao sam u ovoj objavi na 4. stranici ove teme:

Ono što je meni potpuno neverovatno jeste da se u suštini niko nije uhvatio ― pa da paradoks bude još veći, čak ni niko iz Udruženja Miloš S. Milojević ― tvrdnje čoveka da je Milojević bio jedno vreme interniran u ludnici zato što je bio mentalno bolestan i patio od nekih ozbiljnih paranoidnih poremećaja (imao je nekakve halucinacije, ako se dobro sećam Ristićeve izjave).

To je jako čudno zato što je to savršena prilika da se, ako se pokaže da to nije tačno, kritičari Ristića vrlo oštro obruše na njega. S obzirom da je on u javnosti prvi koji je takvu tvrdnju izneo, ona je jako neobična i sumnjiva. Ne vidim nijedan razlog zbog kojeg se ovo pitanje izbegava sem ako ne postoji neki strah da se možda ispostavi kao istina.

Sve nakon toga na celoj ovoj temi neko besmisleno prepucavanje i tvoj pokušaj da od foruma opet napraviš kokošinjac.

Tema je Dejan Ristić, a ne Miloš S. Milojević.

Šta sam imao da kažem, kazao sam u ovoj objavi na 4. stranici ove teme:

Sve nakon toga na celoj ovoj temi neko besmisleno prepucavanje i tvoj pokušaj da od foruma opet napraviš kokošinjac.
Мислио сам на то да ли је истина то што тврди Дејан Ристић о Милошу С Милојевићу или није?

Мислио сам на то да ли је истина то што тврди Дејан Ристић о Милошу С Милојевићу или није?

Na moje pitanje da li je to istina kucaš repliku postavljajući pitanje meni da li je to istina?

Poslednja izmena:
Обично је било тако.
Ко се сад свађа?

Zašto, je li tako bilo 2021. godine, kad sam pomenuo isti podatak u replici tebi:

Nešto mi ne deluje mi da Dejan Ristić prati naš forum, inače bi npr. saopštio odakle mu podatak o Milojevićevom psihijatrijskom lečenju i interniranju u ludnicu, za šta je do sada jedini izvor njegova izjava prilikom jedne promocije u biblioteci.
Чудно баш да тролови не знају ништа о томе а знају дијагнозу Олге Луковић Пјановић.
Ако би пратили метаморфозу Меше Селимовића од Србина до вехабије психијатри би имали сјасет дијагноза за такву друштвену појаву.
Обрадили смо пример Анте Старчевића а има их још много у историји.

Nisam ni tada ništa dodao.

P. S. Pretpostavljam da ćeš isto tako i svaki put kada se na forumu i u budućnosti ponese diskusija o tome ćeš ti da otvoriš temu mentalnog zdravlja Olge Luković Pjanović i da se rasplini diskusija na 3 strane o Draganu Jovanoviću i svemu drugome, potpuno besmislenom i bez apsolutno ikakve veze sa Ristićevom tvrdnjom, aktuelnom diskusijom ili uopšte temom? Ako je tako, kaži da unapred svi znamo.

Poslednja izmena:
Zašto, je li tako bilo 2021. godine, kad sam pomenuo isti podatak u replici tebi:

Nisam ni tada ništa dodao.

P. S. Pretpostavljam da ćeš isto tako i svaki put kada se na forumu i u budućnosti ponese diskusija o tome ćeš ti da otvoriš temu mentalnog zdravlja Olge Luković Pjanović i da se rasplini diskusija na 3 strane o Draganu Jovanoviću i svemu drugome, potpuno besmislenom i bez apsolutno ikakve veze sa Ristićevom tvrdnjom, aktuelnom diskusijom ili uopšte temom? Ako je tako, kaži da unapred svi znamo.
Видиш сад смо потврдили ово и нисам то џабе поменуо ни онда ни сад.
И даље мислиш да сам конфабулирао?

Видиш сад смо потврдили ово и нисам то џабе поменуо ни онда ни сад.
И даље мислиш да сам конфабулирао?

Džabe si pomenuo i tad i sad. I nije ni jedini put da si pomenuo; ina ih još, samo nisam citirao (i svaki put je bilo džabe). I neće biti ništa manje džabe tj. smisleno niti maliciozno ni koliko god puta u budućnosti budeš pominjao od svakog puta kada si do sada spomenuo. :roll:

Štaviše, ti to samom sebi često radiš. Nešto konfabulišeš i onda vrtiš u krug do besvesti. Iznova i iznova; nikad kraja da se nazire, niti ikakvog smisla.

Novina jeste da sada gledaš Dnevnik i pokušavaš da uspostaviš vezu sa temom koju čak i sam nametneš ovde na forumu; to se ranije nije viđalo. :D

Zamisli da svaki put kada ti budeš postavio neko pitanje da li je neko podatak tačan ja otvaram diskusiju o mentalnom zdravlju Dragana Jovanovića i pitanju njegove prinudne hospitalizacije (svaki božji put da to uradim)? Kako bi to izgledalo? Trolovanje? Malicioznost? Ili čisto iživljavanje na forumu?

A i ovde si isto ispinovao. Vrati se unazad i pogledaj zašto sam to naveo. Jesam li tada nešto dodao? Nisam. Dakle, to što si napisao (i izgleda i zaboravio da si već napisao ranije) je glupost.

Poslednja izmena:
Добро да ли је то истина или није о Милојевићу имаш икакву информацију или тактизираш?
Добро знаш да Црнобарци немају никакву моћ да се једва изборе за страницу на википедији која им се стално брише.
И сва твоја дрвља и камења по Милошу С Милојевићу и Црнобарцима требају ли сада нешто помоћи у овом случају?

Nikakvu moć?

Kakva je moć potrebna da se namontira YouTube clip od manje od jednog minuta i okači na kanal?

Nikakvu moć?

Kakva je moć potrebna da se namontira YouTube clip od manje od jednog minuta i okači na kanal?
Мислио сам да знаш конкретно да ли је податак истинит или не.
Уколико није њихова моћ да нешто ту ураде је мала јер су под притиском пропаганде таквим да им нико не би веровао била то истина или не свакако оно што они кажу не би била никад истина.
Иако знам да знаш податак и чему све имаш приступ ако не желиш да кажеш ок нека тако остане.

Мислио сам да знаш конкретно да ли је податак истинит или не.
Уколико није њихова моћ да нешто ту ураде је мала јер су под притиском пропаганде таквим да им нико не би веровао била то истина или не свакако оно што они кажу не би била никад истина.
Иако знам да знаш податак и чему све имаш приступ ако не желиш да кажеш ок нека тако остане.

Ma kakva je moć potrebna da se napravi YouTube klip? Pravili su celu seriju klipova o Ristiću; hvatali se i nekih sitnica, a za ovakvo nešto kapitalno npr. gde imaju da ga uhvate, pa još i napadnu, ništa?

Svakakve informacije se munjevitom brzinom rašire; neko izmisli da je Pejsistrat dao da se Homerovi epovi u VI st. pre naše ere tobož' prevedu na grčki jezik, priču o tome da neki vizantijski izvor, kao bajagi, pisao da su Sloveni dišući na trsku prešli Dunav, ili da je Alokanda Miter uporedila srpski i sanskrit i još hiljadu stvari; a za ovako nešto krupno niko ni da se uhvati?

Dakle, novoromantičarima čak ni kada se nešto, da se tako izrazim, servira na tacni, oni to ne iskoriste.

Ma kakva je moć potrebna da se napravi YouTube klip? Pravili su celu seriju klipova o Ristiću; hvatali se i nekih sitnica, a za ovakvo nešto kapitalno npr. gde imaju da ga uhvate, pa još i napadnu, ništa?

Svakakve informacije se munjevitom brzinom rašire; neko izmisli da je Pejsistrat dao da se Homerovi epovi u VI st. pre naše ere tobož' prevedu na grčki jezik, priču o tome da neki vizantijski izvor, kao bajagi, pisao da su Sloveni dišući na trsku prešli Dunav, ili da je Alokanda Miter uporedila srpski i sanskrit i još hiljadu stvari; a za ovako nešto krupno niko ni da se uhvati?

Dakle, novoromantičarima čak ni kada se nešto, da se tako izrazim, servira na tacni, oni to ne iskoriste.
Па искористи ти буди једном херој отаџбине!😂👍

Pa ja sam, ako vidiš, jedini na ovom forumu koji to i pominje.

I očigledno čak ni to ne smem, jer nemoguće je kazati da ne povileniš.
Што би повиленео ако постоји доказ о тако нечему?
Имам своје мишљење о Милошу С Милојевићу и то ништа не би променило.

Што би повиленео ако постоји доказ о тако нечему?
Имам своје мишљење о Милошу С Милојевићу и то ништа не би променило.

Pa povileniš svaki put kada se skrene pažnja na to što je Ristić izjavio.

Evo, i sada si to bio učinio. Pola teme ne otišlo bezveze.

Zašto bi, ne znam. Ako ni ti sam ne znaš zašto to radiš, valjda se utešno može reći da je to ipak napredak.

Pa povileniš svaki put kada se skrene pažnja na to što je Ristić izjavio.

Evo, i sada si to bio učinio. Pola teme ne otišlo bezveze.

Zašto bi, ne znam. Ako ni ti sam ne znaš zašto to radiš, valjda se utešno može reći da je to ipak napredak.
Није направили смо мало шири увод не било интересантно да си одмах обелоданио.😂

Back