Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
I da, taj veci ima tjeranje i ocigledno je da trazi partnera/ku. Ne znam koliko je to dobro za malog. Moze mu jako tesko padati. A mislim da i tebi nije svejedno imati takav slucaj u kavezu. Moj ti je savjet da ih vodis na kastraciju. Smanjice se agresivnost, i normalno ce se slagati.
pa jesam ih drzao odvojene u pocetku i to kavez do kaveza ali su toliko cicali kad cuju jedan drugog da mi je bilo jako zao pa sam ih spojio.mogu da kazem da su vec treci dan zajedno i da su vec navikli jedan na drugog mislim da nece biti problema ali eto odlican savet ako budem video da se ne slazu dobro vodim ih na seckanje jer nemam bas uslove da ih drzim odvojene cesto. slikacu ih prvom priliko pa cu vam poslati da vidite,taman i da skontate vremensku razliku
E odlicno. Kastraciju svakako preporucujem, jer ce i taj mali porasti, a zivot u kom zivotinja ne moze da zadovolji svoje seksualne potrebe, a izmedju ostalog i bilo koju potrebu, je mucenje. Sve najbolje!
Meni su se okotila 8 degua krajem decembra, 6 zenkica i 3 deckica. Najverovatnije cu prodati muzjake kada se krajem meseca odvoje od majke, a zenkice cu zadrzati
Bolje bi ti bilo da si nabavio zenkicu sa muzjakom, mali su preslatki
Premisljao sam se dosta da li da uzmem zenku a onda opet ne znam da li bih uspeo da prodam malisane jer ne znam koliko su trazeni ljubimci tj.nisam znao do sad a i nemam prostor za vise kaveza kad je potrebno odvajati i sl. mada nikad se ne zna prvog sam dobio pocetkom meseca drugog kupio prosle nedelje kako sam krenuo napravicu farmu hahhaha...odlicni su za ljubimce ja sam se zaljubio
e da za to sam cuo,pa ne znam za sada nek rastu i nek bude ovako a posle mozda padne neka zamena muzjaka za zenku nikad se ne zna.bitno je da su njih dvojica navikli jedan na drugog
Interesuje me, koliko cesto mogu da im dajem kikiriki? jer sam na netu video da ih hrane sa kikirikijem u ljusci ali samo kao poslasticu a znam da ne treba preterivati sa takvom hranom.
Da li utiče na degue ako su u istom kavezu predhodno držani papagaji? Mislim jer se oni u prirodi plaše ptica, ili kako već... Očistila bih ja kavez normalno, ali da li će oni osetiti?
mislim da ne treba da se brines jer sam video ovde na forumu jedna devojka ih je ponekad stavljala u kavez sa papagajem ima slika na sedmoj strani pa vidi tako da opusteno.iako imaju dobar njuh mislim da im nece nista faliti samo napred na netu sam cak video da papagaj pokusava da nahrani degua hehehe
Ljudi cini mi se da je jedan od moja dva malisana polomio ili uganuo prednju nogu.kad ga pustim iz kaveza ne koristi tu nogu kad trci ali kad jede drzi hranu sa obe sape tako da mi deluje da nije slomljena,verovatno je pao dok je skakao po kavezu ili nesto slicno cuo sam da se to cesto desava s'tim da su hiperaktivne zivotinje...ne znam da li da ga vodim kod veterinara ili da sacekam par dana vrlo sam zabrinut iako on izgleda sasvim ok jede i pije vode, skakuce i sl.pbicno kazu da kad se zivotinje bas povrede miruju i ne pomeraju se nesto puno......
Razmisljam se da prosirim porodicu mojih ljubimaca pa me interesuje kako bi islo kad bih kupio dve zenke za ova moja dva vraga da li ce i onda da se tuku oko njih???znam da jedna zenka na dvojicu ne sme nikako pa bih probao ovako ako neko ima savet bio bih zahvalan