Degu

Zdravo svima, i ja imam degua,zove se Djole i star je oko 10 meseci. . Imam već duže vreme jedan problemčić-- sobzirom da imamo kavez koji ima normalne žice,
kupljen je u pet šopu,žice su normalnog razmaka,i srednje debljine. Kad god je deguu dosadno on zubićima trza žice i stvara nepodnošljivu buku.. A najčešće to radi noću,kad se iz čista mira probudi i onda krene tandrkanje,tako da cela kuća odjekuje.. Da li neko ima sličan problem,i ako neko ima neki savet?

ne znam sta da ti kazem..moji to rade kad god su budni..verovatno pokusavaju da izadju.. i skroz su razvalili njuskice od toga..nemam neki savet poseban..probaj tocak da mu kupis, mada moji to imaju, al izgleda da im je ovo bas zanimljivo.. :)
navici ces se, ne brini ;)

Pa ne znam kako da ga animiram u dva posle ponoći???
Naručio sam novi kavez sa mrežastom žicom,pa će valjda biti sve ok... Inače jel ima neko da poklanja mladog mužijaka,želeo bih svom Đoletu da nadjem društvo jer je baš usamljen...

Imam jedno pitanje za vas, ako neko zna... jedan degu mi je uginuo u sredu...:sad2::sad2::sad2: i sad je drugi (zenka) ostala sama...za sad je dobro, jede i pije, ali se slabije krece nego inace, nije zivahna, kapiram da je sve to normalno jer je oduvek bila sa njim, nikad nije bila sama..ali mi se cini da sam negde cula da mogu da uginu ako ostanu sami..pa ako neko zna nesto o tome, ili ako moze da mi da neki savet bila bih mu jako zahvalna...

i ja sam cuo za to da mogu da uginu ako su sami ali su mi rekli u pet shopu da to ne bude jako brzo kazu da vise godina mogu da zive sami ali nisam bas siguran u tvom slucaju jer su od pocetka bili zajedno...tako da ne znam :(

da li neko zna veterinara koji je ****** cuo za ove zivotinjice?? malopre sam videla kod drugog degua da mu se pojavilo na ruci isto sto i onom sto je uginuo pre dve nedelje... :sad2::sad2::sad2:

ljudi pomoc.degui mi se cudno ponasaju sve je bilo ok do pre neki dan kad su poceli nenormalno da me se plase i da beze od mene,ajd ovaj jedan jos i hoce da pridje ali drugi nikako,sakriju se iza ormana i nece da izadju pa da radim ne znam sta.sinoc celu noc nisam spavao jer nisu hteli nazad u kavez,i kad sam ih jutros jedva vratio u kavez jedan od njih je cicao kao nenormalan celo prepodne.drustveniji su bili kad sam ih dobio nego sad
ako je iko ikad imao slicno iskustvo molim vas pomagajte :(

ljudi pomoc.degui mi se cudno ponasaju sve je bilo ok do pre neki dan kad su poceli nenormalno da me se plase i da beze od mene,ajd ovaj jedan jos i hoce da pridje ali drugi nikako,sakriju se iza ormana i nece da izadju pa da radim ne znam sta.sinoc celu noc nisam spavao jer nisu hteli nazad u kavez,i kad sam ih jutros jedva vratio u kavez jedan od njih je cicao kao nenormalan celo prepodne.drustveniji su bili kad sam ih dobio nego sad
ako je iko ikad imao slicno iskustvo molim vas pomagajte :(

najvjerovatnije da ih je nesto opako uplasilo ... :think:

lol uspeo sam da ih opet pripitomim,moram reci da mi nije bilo lako ali je terapija uspela hahhaa
nisam im dao da jedu i lepo cekao da dobro ogladne pa da se sete od koga zavise :P
prestali su da beze i sve je opet kao i pre.bilo mi je zao da ih ne hranim ali sam morao,da ne bude zabune da ne ispadnem kao da sam ih maltretirao hehe

Nisam ih nikad ni videla, ni imala, ne znam, pa pitam.. Pažljivo sam pregledala deguiće, ali nisam primetila buve. Pomislila sam da ih imaju jer se preterano češkaju, i mene je nešto izujedalo pošto ih držim u svojoj sobi, no bila sam u pet shopu i uzela neki prah koji im stavljam svaki dan, videćemo rezultate.

Neopirox vet, nije štetno za ljude i toplokrvne životinje i navodno je za mladunce. Više se ne češu, preaktivni su kao i ranije, mislim da nemamo više problema. :)

da li neko moze da mi pomogne molim vas. malopre sam primetila da moj degu ima nesto crno na prednjim zubima. skroz uz gornji deo, ne na celom zubu. sta da radim?? :(((

treba mi savet ako je neko upucen.....planiram da kupim zenkicu a imam dva muzjaka a negde sam cuo da ne valja ta kombinacija jer se zbog dominacije muzjaci tuku i za usi vuku :P
malo me nervira kad vidim da skacu jedan na drugog u pokusaju da prosire porodicu hehehe
pa sad ako neko zna da li je i koliko je pametno da uradim to molim vas da mi kazete
zivi bili vi i vasi degui ;)

Jaooo... :(( .Molim vas pomozite mi nekako , imam 4 degua (pre toga sam imao 2 ) i sad ova trojica tuku jednog , ugrizli su ga kod vrata..:(
Ja sam ga premestio u drugi kavez , i tamo se sada oporavlja . Sada su druga dvojica krenula da tuku i nazalost su ubili jednog malisana :OO
Ne znam sta da radim....

Back