Hehe, tad su jos bili mali.

Ja imam dosta mali kavez, ne znam dal' im to smeta.
Pa kao i druge zivotinje, sto je vece to bolje, ali nema se uvek uslova za ogroman kavez sto mnogi nemogu da shvate. Nemoj se mnogo opterecivati sa prostorom u kome su. Ako imas uslova da im omogucis veliki kavez odlicno, ako su u malom kavezu, zbog prostora u sobi, zbog finansija ili bilo cega drugog, bice srecni i tu gde se nalaze.
Nemoj da se opterecujes sta nemozes da im pruzis vec gledaj sta mozes, hranu svaki dan, topli dom preko cele zime, pored hrane mozda cak i neke poslastice, nemoraju da brinu da li ce ih neki grabljivac pojesti, zasticeni su od mnogih bolesti koje mogu da navuku u prirodi, ako se povrede nece postati neciji plen zbog svoje slabosti.... to je bar moje razmisljanje. Uvek gledam sa zivotinjama sta mogu da im pruzim, a gledam da se neopterecujem sa onim sto nemogu.
Inace, ja cu moje degue verovatno premestiti u drugi kavez. Nasao sam neki stari kavez kod dede na tavanu, nista posebno veliko, 60cm sa svake strane ali je mnogo vislji od ovog u kome su sada, sigurno 1 - 1.5m. Planiram da im napravim da imaju kao kavez na sprat posto oni vise vole da je kavez vislji nego siri da mogu da se penju

Zica je samo bila trula pa dok to nezamenim ostaju tu gde su. Uslikacu kad ih budem premestio pa stavljam slike. Poz