Degu

Ne drzim ih s Kikijem jer je Kini strasno ljubomoran na oduzet mu primat u kuci. Ima on svoj kavez i svoju 'ranu! Malisane sam pustila i bez problema dodju samo kad vide da drzim kikiriki u ruci. Prasina je, bogu hvala, obrisana od poda do plafona, a ako je nesto ostalo verujem da ce oni to opajati :super:

Poslednja izmena:
Zaboravih:rumenka: Drvo je ustvari osusena grana visnje koju sam oprala vrelom vodom i samo stavila u kavez da bi imali sta da glocaju da im ne bude dosadno. Ispostavilo se vrlo dobrim potezom, jer se malisani i veru po tom drvetu. A i Kikija ono strasno intrigira pa je svako malo u njihovom kavezu:per:

Zelim da poklonim Edvarda i Belu (ipak jesu Edvard i Bela) nekome ko ce ih voleti i cuvati, jer ja to nisam u mogucnosti.
Edvard i Bela idu bez kaveza, pa ga udomitelj mora nabaviti sam. Uz njih ide hrane koliko se zatekne od paketa hrane za njih a nisu je jos poruckali.

Javiti mi se na sofijasan@hotmail.com
Zgodno bi bilo da je u pitanju Novi Sad

Imamo jedno pitanje...:)
Kupili smo Degua pre 15 dana....i sve je bilo ok...jako je druzeljubiv i sladak...samo jutros je slucajno liznuo med koji je kanuo na pod...i od tada se cudno ponasa....non stop jede i pije vodu i lezi jako cudno msm potpuno se ispruzi...pa Vas pitamo za pomoc...Moze li nesto da mu bude od toga??? Znamo da ne smeju da jedu slato.... da li je to normalno ponasanje ili ne???:(

Stigao još jedan obožavalac degua! :zpozdrav:
Da li neko zna kakvi su degui sa putovanjima? Uskoro bih trebala da dobijem 2 bebe, danas su se rodile, ali u Mađarskoj, pa mi stižu na poklon za par nedelja. Zabrinjava me kako će podneti put? :(

Da li znate koliko dugo mogu sami bez drugog degua? dobio sam nedavno jednog na poklon i bas sam se odusevio veoma interesantna zivotinjica,brzo uci i navikava se,kod mene je tek nedelju dana i vec mi skace na ruku i jede iz nje i naravno dozvoljava mazenje cekam samo da se izvrne na ledja i digne sve 4 u vis,ma sjajno:):):)samo se jako retko oglasava pa me interesuje da li je to zato sto mu nesto smeta iako mislim da mu je ok jer je non stop aktivan.....
unapred hvala ;)

To su jako druzeljubive zivotinje i uprkos ljudskoj paznji mogu pasti u depresiju. Najbolje bi bilo da nabavis drustvo. Oglasavaju se na razlicite nacine i izrazavaju nezadovoljstvo, a to slabo oglasavanje je vjerovatno posljedica nedostatka drustva.

e bas malopre mi je stigao jos jedan muzjak sva sreca pa sam uspeo da nadjem :)
samo sto je izgleda ovaj sto sam dobio prvog mnogo stariji od ovog drugog,iskreno ne znam kako se oni igraju ali meni to izgleda previse strasno,puno cicanja pa se plasim da ovaj stariji ne povredi malishu...i da za pocetak sam ih odvojio ali vidim da zele da se upoznaju i cim sam ih spojio stariji je naskocio na malog,evo sad su se smirili,jel znate mozda koliko dugo im treba da e naviknu jedan na drugog??puno ce mi pomoci odgovor
hvala

Kao sto rekoh nabavio sam danas jos jednog,jako je cudno sve prvi kojeg sam dobio je dosta stariji od ovog novog,cim ih spojim stariji skace na malog i pocinje parenje a kad ih razdvojim veliki cici kao nenormalan a na y tubu sam video klip i tako cici posle parenja..oba su muzjaci...ja ne znam sta da radim,a kad ih odvojim onda skacu kao ludi da ih opet spojim..izgleda da je po sredi gay brak hehe...
ako neko ima slicna iskustva molim vas pomagajte.

hmm... dosta rizicno spajati dva muzjaka, pogotovo sto je jedan odrasli a drugi mlad i sto nisu odrastali zajedno. To ces vremenom videti da li ce se dobro slagati.

Prvo vece je bilo malo kriticno morao sam da intervenisem par puta ali sad su vec ok cak i spavaju nekako zagrljeni heheh verovatno greju jedan drugog tako da mislim da ce biti u redu....ja sam prvo mislio da su mi zenku prodali kad sam video kako se ponasa stariji ali izgleda nije navikao na drustvo uopste u pet shopu,mora da je bio sam.

Dva muzjaka mogu dosta dobro da se slazu, pogotovo ako su iz istog legla (sto kod tebe nije slucaj). Nisi trebao odmah da ga ubacis kod drugog u kavez vec postepeno da ih upoznajes. Ali ajde, nadam se da ce sve biti ok.

Back