Deep Purple

ljudi, sve je to ok, ali....

deep purple je legenda svih vremena i moja omiljena grupa uvek bila i uvek ce ostati, pa makar i samo kao lepa uspomena iz gimnazije. child in time je pesma koju ce opamtiti generacije a smoke in the water light motiv uz koji se uce prvi potezi trzalicom...

imam njihov koncert live jos iz 1995. na duplom cd-u ali to uopste nije to. glas pevaca je tako oronuo i skripav, uopste nemelodican i nimalo nalik onom iz mladosti...

koliko znam oni su dolazili u beograd oko 1998.a ako se ne varam i pre par godina. sve je to proslo nezapazeno a verujem i slabo poseceno. na tv-u nista nisu javljali i do dan danas do mene nije dosao nikakav zapis, video i audio, makar i amaterski...

svima preporucujem da nabave njihove balade jer su nesto najbolje, iz vremena kada nisu postojale nikakve ritam masine ni digitalne skalamerije, sve se svodi na jasan zvuk gitare, bubnjeva i ljudskog glasa. i danas se retko usudjuju razne grupice da ih kopiraju i izvode njihov pesme ali sve je to uglavnom smesno...jedina nasa grupa koja je ostala verna njihovom stilu je kerber i u neku ruku smak, ali on mi je nakako uvek bio vise sminkerski.

jos jednom, svima koji zele da idu na koncert, upozoravam ih da ce mozda ostati razocarani i da ne ocekuju previse. jos i za te pare... jedino mi je zao sto se i tako cuvena grupa, takoreci legenda, pridruzila masi onih koje niko vise na zapadu ne zeli da slusa pa mora ovako prosjacki da ide na turneje u istocne zemlje....

pozdrav svim ljubiteljima deep purple-a i dobrog staaaarog roka

To za glas pevaca je apsolutno tacno.. Gledala sam neki skoriji snimak sa live nastupa, i child in time Ian nije otpevao ni priblizno kako je pre to mogao (ono drugo, visoko 'aaaa' ne moze da otpeva.. moram tako da napisem, jer ne znam 'muzicki' da se izrazavam :-D).. Godine cine svoje..

Задњи пут када су били напунили су халу, 20 хиљада посетилаца... :roll: И очекујете да од Гилана који има 60 година да вришти као када је имао 20? Прффт :roll:

Нисам био на том концеру, и ако не одем на овај, а сва је прилика да нећу, никада их нећу видети уживо. Никад. :|

ovo je lepo za procitati:D
nego mi nije jasno sta prica user crnaafrika,kada su to dolazili tokom devedesetih u bg,svasta,u bg-u su svirali 1975-pionir,5.12.2003-sajam i 27.2. 2006-isto sajam
Tacno tako.

16.03.1975 - Hala Pionir
Postava : Ritchie Blackmore(gitara) ,David Coverdale(vokal) ,Glenn Hughes(bas) ,Ian Paice(bubnjevi) i Jon Lord(klavijature)

07.12.2003. - Sajam
Postava :Steve Morse(gitara) ,Ian Gillan(vokal) ,Roger Glover(bas) ,Ian Paice(bubnjevi) i Don Airey(klavijature)

27.02.2006. Sajam
Postava :Steve Morse(gitara) ,Ian Gillan(vokal) ,Roger Glover(bas) ,Ian Paice(bubnjevi) i Don Airey(klavijature)

Da nebude zabune :)

I meni su Purple uvek bili omiljena grupa, pa sam i bila na ova dva koncerta na Sajmu....i super mi je bilo! I oni su mi bili sjajni. Ne može da bude kao pre 20 godina - oni su bre dekice od 60, ali i dalje praše...I vrišti Gillan i to baš onako...:D (inače, čula sam da on definitivno više neće pevati Child in time, kao, zna da ne može da je otpeva kako treba, pa neće da kvari)
Tako da, ko ide da se dobro provede, nema šta da brine, razočarati se neće sigurno. A ko ide da pravi poređenja i analize, ko ga hebe kad ne zna da se provede! :lol: ;)

Mislim na trenutnu formu, pošto sam svu trojicu slušao live... O tome ko je uopšte bolji, nećemo, to je večito pitanje!

Добро, Ковердејл боље отпева срцецепајуће песмице, са мало стењања и уздисања, али како Гилан вришти... :cool:

Ааааах, Сарајево љубави моја... :cry:

Ko hoće u Sarajevo iz Beograda, evo ubedljivo najjeftinije varijante...

DP-1.jpg

Најбоља Пајо најбоља... па најутицајнија :p Њихове рифове можете препознати у 70% бендова који су дошли после њих :cool:

Хоћу у Сарајево :cry: :cry: :cry:

Како пева Гилан?

pa na ovim novijim pesmama peva solidno zato sto su pesme pravljene prema njegovim sadasnjim (ogranicenim) sposobnostima. ubedljivo najgore je otpevao "Into the Fire". Stvarno ne razumem zasto su ubacili tu pesmu. Nju je mogao lepo da otpeva pre 30 godina, sad ne moze. Previse mu je visoko i onda nekako odvratno kresti. Nemoj pogresno da me razumes, ja za Gillan-a imam ogromno postovanje, covek odlicno peva, ali stvari koje prilice njegovim godinama :)
Pozdrav

Хм... Онда Child in time... боље да не питам :lol:

А да нису можда случајно свирали Anya-u? Нашао сам само један снимак Ање... У Норвешкој '93... :(

Позз

Back