Dečiji biseri

haha slatko, stvarno. no dok vam deca ne porastu pa pocnu da vas ostavljaju bez teksta, i da niste sigurne da li da se smejete ili placete. moj sin sinoc kratko rece "jao bre kevo ala filozofiras za medalju"

Struja:
haha slatko, stvarno. no dok vam deca ne porastu pa pocnu da vas ostavljaju bez teksta, i da niste sigurne da li da se smejete ili placete. moj sin sinoc kratko rece "jao bre kevo ala filozofiras za medalju"

ha..mislis kao 13 slatkih godinica?toliko ima moj stariji sin..juce mi je saopstio da ne ide na put sa mnom u januaru jer"ima druge planove":roll:

sta reci:confused:

Komšinica koja voli moje klince i stalno im poklanja po nešto, svratila danas kod mame kad je pošla u grad da pita treba li joj nešto, a bili tu i klinci.
Uglavnom, mama kaže: "Kupite mi jedan hleb i pavlaku", kad Toma dodaje:
"... I molim vas lepo, dve čokoladice za mene!" ;)
... Žena se vratila sa tri vrste čokoladica "kad je dete tako lepo zamolilo" :p

Moja kćerka je veoma rano progovorila. Možda je imala oko 3 godine kada je znala dosta pjesmica napamet.
Jednom ja nju učim pjesmice o životinjama i dođe na red pjesmica o leptiru. Pitam je da je izrecituje i ona recituje:
Leptiriću šareniću,
dođi k meni 'amo,
evo imam lepu ružu...

Tu stane i gleda u mene. Ja namrštim nos kao da nešto mirišem ne bi li je asociralo na "pomiriši samo", ali ona i dalje bulji u mene onako začuđeno. Ja opet ponovim kao da mirišem kad ona odvali:
"je li to neko prnuo?"

Drugi put gleda jednog starog komšiju i pita ga kakav je to lanac stavio u džep. On izvadi džepni sat i kaže joj:
"Ovo ti je džepni sat, vidiš?"
A ona će "Pa dobro, a koliko je sada u džepu sati?"

Jednom prilikom smo pričale o tome ko je šta u horoskopu i tada sam joj rekla da sam ja u znaku jarca (a jarac je kozin muž :D) i kasnije ona odvali: "Moja majka je KOZOVAN u HOROPSKOKU"

Jednom takođe igrajući se sa svojom drugaricom pričaju o žele bombonama. I ona drugarici objašnjava "Žele bombone se zovu tako jer ih djeca mnogo žele"

Juce je moja cerka (3,5), saznala da u februaru idu na Divcibare , dosla sva radosna i trci da saopsti vest baki. Ja idem na Div, Div, Div i tu je briznula u plac i dotrcala do mene "Ne umem da kazem". Tu se smiri, nauci i opet ode do bake "Ja idem na Divcibare". I tu ti baka "A jel, ides na zimovanje?". Tu je opet briznula u plac i dotrcala do mene "Mama, (sva u suzama), baka ne ume da kaze".
lepo joj rekoh da zbog toga ne treba da place ona vec baka, a i baka je na kraju brisala suze od smeha, a i mi ostali.

E ovo je malo dugacko, ali cu probati. Znate onaj barbi album, ima neki dodatak od cetiri strane koji je odvojen, tj nije zaheftan. Lepimo ti mi slicice i moj muz seda pored nas i pita "Sta je ovo, isto album?". ja "ma da , neki dodatak". I tu pocinje Ana " Mama, nije to dodatak. Mi u vrticu kad se spremamo da rucamo, svi sednemo za sto, i stavimo ruke iza ledja dok vaspitacica ne kaze prijatno. E onda mi rucamo." Tu se ja i moj muz gledamo zbunjeno i vec pocinjemo da se smejeemo, o cemu ona to prica, ali ona nastavlja svoj monolog. " I kad sve pojedemo, i hocemo jos podignemo ruku i kazemo "Molim DODATAK" . E mama to je dodatak."
Potrudila sam se da skratim, jer to sve ide sa gestikulacijom i dramskim pauzama.
Smejali smo se tri dana.

Ovo je recnik manje poznatih reci koji sam morala da sastavim baki da bi mogla da se sporazume sa svojim unukom:

njam-njam guga ------------ flasica sa mlekom

tolan ------------- restoran

telefeton ----------------------- telefon

vesa - misa ------------------- ves masina

pidz --------------------- pidzama

biopok -------------------------- bioskop

zepa ----------------------- sargarepa

bonica ---------------------- sok od borovnice

ne smejem -------------------- ne smem

Pricala mi vaspitacica mog sina biser od pre 20ak godina. Pricali su o vocu i kakvih sve vrsta voca ima, pa ona kaze: Pogodite sta je, na slovo s, moze da bude suvo, ima da se kupi u samoposluzi i deca ga rado jedu. A jedan mali debeljuca se javlja: Znam ja-- suva slanina!!!!!!!!

d-mol:
Juce je moja cerka (3,5), saznala da u februaru idu na Divcibare , dosla sva radosna i trci da saopsti vest baki. Ja idem na Div, Div, Div i tu je briznula u plac i dotrcala do mene "Ne umem da kazem". Tu se smiri, nauci i opet ode do bake "Ja idem na Divcibare". I tu ti baka "A jel, ides na zimovanje?". Tu je opet briznula u plac i dotrcala do mene "Mama, (sva u suzama), baka ne ume da kaze".
lepo joj rekoh da zbog toga ne treba da place ona vec baka, a i baka je na kraju brisala suze od smeha, a i mi ostali.

:razz: :razz: :razz:

Isobel:
Pricala mi vaspitacica mog sina biser od pre 20ak godina. Pricali su o vocu i kakvih sve vrsta voca ima, pa ona kaze: Pogodite sta je, na slovo s, moze da bude suvo, ima da se kupi u samoposluzi i deca ga rado jedu. A jedan mali debeljuca se javlja: Znam ja-- suva slanina!!!!!!!!

Zlato malo .. :razz: :razz:

Пре два дана сам повредила оба стопала (лигаменте), и мој син (7 година) прича са баком преко телефона и објашњава како тата мора да води маму код лекара јер је мама повредила две ноге!!!!!

moja cera kad je imala oko 5 godina,u restoranu je pozelela coca colu. Posto je nije bilo rekle sam joj da je nestala i da uzme neki drugi sokic? Stradan je dotrcala sva zadihana i rekla"MAMA STALA JE COCA COLA"

nakon sitnog ucenjivanja sinoć (tipa ako pojedeš ovo, doneće ti Deda Mraz poklon itd.), kaže meni sin "Gde je ono pismo za Deda Mraza, daj mi ga". Dam mu papir, on počne da žvrlja i kaže "Dragi, Deda Mraze, ja neću ništa":lol:

Obradovala sam se kada sam čula da će Aleksa i Toma biti kod nas za Novu godinu. Inače ne volim tih nekoliko euforičnih dana, ali mi to jeste dečji praznik i stvarno sam uživala smišljejući i praveći im zadovoljstvo. Moj dragi je uspeo da dođe već 29-og uveče tako da mi je dosta pomogao. Ipak, 31. smo malo preforsirali i planirali da, mimo običaja, malo odmorimo nakon ručka, ali su klinci već stigli, tako da je jedini način bio da se zaključamo u sobu. Prethodno smo se lepo dogovorili da nas ne uznemiravaju i da ćemo ih pozvati kada se odmorimo.
Naravno da nisam očekivala da to ispoštuju do kraja, ali sam se, ipak, nadala da ćemo bar malo biti mirni. Uzalud. Kucali su na vrata, dozivali me, postavljali pitanja, drmali kvaku... bez obzira što nismo reagovali.
Kada smo otvorili vrata i zatekli ih ispred, pitam Aleksu: "Dobro, ko je lupao i vikao kad smo se lepo dogovorili da nas ne dirate?"
"Toma je prvi!", momentalno je odgovorio :lol:

U novogodišnjoj noći se sa klincima i dragim vraćam iz grada (bili da gledamo vatromet) i to sporednim uličicama (na Aleksino insistiranje pošto smo u odlasku zatekli odgovornog oca koji je izveo decu na ulicu i palio im petarde?! :evil: :evil: :evil: ), čuju se odjeci raznoraznih eksplozivnih naprava, dečica nas čvrsto drže za ruke i uplašeno gledaju ima li negde nekog da baci petardu u blizini. Pričamo im kako ne treba da se plaše, kako je petarda opasna samo za onog ko je baca i pokušavam da ih smirim...
Već vrlo blizu kuće, kada su već bili prilično srećni što im se ništa nije desilo, Toma sa svoje četiri godine mudro i mirno zaključi: "Sve gori. Izgoreće cela planeta!"

Back