rdeki
Elita
- Poruka
- 17.948
To neko spori?Biljke moras jesti,zivotinje ne.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To neko spori?Biljke moras jesti,zivotinje ne.
Većina organizama kada ubija ubija da bi jelo.Nijedna životinjska vrsta se ni u ludilu ne bi odrekla životinjskog mesa i tako ugrozila sopstveni opstanak zbog, čega? Samilosti? Etike? Šta je poenta uopšte? Ako je samilost, live with it. Rođen si da ubijaš. Ni ja to ne volim.
Ako je zbog etike, zašto je druga bića nemaju? Šta smo mi, bolji, iznad situacije?
Šta su ljudi naspram životinja? Bogovi?
Išlo bi se u zatvor i za gradnju puteva i za gradnju zgrada...ocete opet na 100 strana da nam objasnjavate da je ubistvo sargarepe isto sto i ubistvo jagnjeta...jel vi znate da se vac sad za ubistvo nekih zivotinja ide u zatvor...da se ja pitam isli bi u zatvor i za ubistvo pileta
razmisljate kao oni ljudozderi u somaliji - ljudi, konji, mravi, sargarepe vama to sve isto ...kad su se ameri iskrcali da im uvedu demokratiju, navatali nekoliko, zalozili vatru i strpali ih u kotao a onda se gostili...posle su odustali od uvodjenja demokratije
Jeste, jeste... A stabla daju med....zlo je nanositi bol i patnju svesnim bicimarazmisljate kao oni ljudozderi u somaliji - ljudi, konji, mravi, sargarepe vama to sve isto ...kad su se ameri iskrcali da im uvedu demokratiju, navatali nekoliko, zalozili vatru i strpali ih u kotao a onda se gostili...posle su odustali od uvodjenja demokratije
![]()
ocete opet na 100 strana da nam objasnjavate da je ubistvo sargarepe isto sto i ubistvo jagnjeta...jel vi znate da se vac sad za ubistvo nekih zivotinja ide u zatvor...da se ja pitam isli bi u zatvor i za ubistvo pileta
sve je to zavera CIA i vladara iz senkeZato je izvrsena banalna podela na kucne ljubimce i zivotinje za klanje, da bi industrija mesa dodatno profitirala.

znaju oni odlicno odakle to meso dolazi nego se prave blesavi... moja prva reakcija kad vidim pile ili jagnje je da ga pomazim a oni glume ludilo kao njihova prva reakcija je da ga prikolju
Šljiva daje crve..U cemu je razlika izmedju pileta i sljive?
Dobar dan budalo.Naucnice.
Brojna ispitivanja pokazala su da vegetarijanci ređe obolevaju od malignih bolesti, pre svega raka debelog creva, dojke, prostate, želuca i pluća. Rak debelog creva tesno je povezan sa unosom crvenog mesa, životinjskih masti i njihovom termičkom obradom. Upotreba ove hrane stvara u crevima materije koje su direktno odgovorne za nastanak polipa, a kasnije i raka debelog creva. Kod vegetarijanaca rak debelog creva potpuno je nepoznat.
Ta činjenica je danas vrlo dobro poznata svima koji se bave medicinom i malignim bolestima. Dijetna vlakna iz biljne hrane vezuju vodu i tako razređuju kancerogene materije u stolici. Istovremneno, ona ubrzavaju pasažu creva i time smanjuju vreme kontakta kancerogenih materija u stolici sa sluzokožom debelog creva. Odsustvo dimljenih namirnica u vegetarijanskoj ishrani ( šunka, kobasica ) i životinjskih masnih kiselina takođe doprinose prevenciji raka debelog creva. Folati kojima obiluje vegetarijanska hrana imaju antiproliferativno dejstvo ( ne dozvoljavaju bujanje malignih ćelija ).
Karcinom dojke je najčešće maligno oboljenje kod žena. Istraživanja su pokazala da vegetarijanke ređe obolevaju od ove bolesti. Zbog čega? Smatra se da karcinom dojke nastaje usled povećane stimulacije dojke estrogenima ( ženskim polnim hormonima ).
Čim ima malo više estrogena u organizmu, dojka se nalazi pod njihovom prevelikom stimulacijom i dolazi do stvaranja malignog tkiva. Građevinski materijal za sve polne hormone, pa i za estrogen, jeste holesterol. Ako ga unosimo više nego što je potrebno, onda će se u našim nadbubrežnim i polnim žlezdama stvarati veća količina hormona, što povećava šansu za razvoj karcinoma.
Vladana Cekić
Stručni konsultant: dr Dragan Ivanov
( Magazin ‘Lepota i zdravlje' )
U cemu je razlika izmedju pileta i sljive?

I ponekih vlasnika kućnih ljubimaca, koji se plaše nestašica mesa i panično se gnušaju trave kao buduće hrane, pa se pretvaraju u lažne ljubitelje životinja i gaje dotične po kućama, e da bi ih, u trenutku nestašice, priklali po kadama, različitim surovijem metodama, sve u prisustvu dece i servirala im iste.sve je to zavera CIA i vladara iz senke![]()
Bože, ima li kraja ljudskoj gluposti i zatupljenosti?I ponekih vlasnika kućnih ljubimaca, koji se plaše nestašica mesa i panično se gnušaju trave kao buduće hrane, pa se pretvaraju u lažne ljubitelje životinja i gaje dotične po kućama, e da bi ih, u trenutku nestašice, priklali po kadama, različitim surovijem metodama, sve u prisustvu dece i servirala im iste.Bože, ima li kraja ljudskoj gluposti i zatupljenosti?
Cave men, koliko stranica treba da se ispiše, da ukapiraš, da se ovde priča o hrani koja je zdrava za decu(bilo kog porekla), a ne o industrijskom klanju životinja?
ako ne znas razliku onda si ti jedno veoma poremeceno ljudsko bice
znas li bar razliku izmedju sebe i sljive![]()

A šta je danas 100% zdravo?Prica se o hrani koja je nezdrava za decu. Izmedju ostalog i mesne preradjevine.
Između pojedinih ljudi i šljiva zaista skoro da nema razlika.qq nema razlike izmedju coveka i sljive...klanje kucnih ljubimaca u kadi...cave man brisi odavde ovi su gori i od onih somalijaca![]()
Što ti obilato koristiš( i preteruješ), sa pričom o mesnoj industriji, kao najvećem zlu i najvećem zagađivaču današnjice, što je apsolutno netačno.U redu je, što si ti izabrao da se hraniš, tako kako si izabrao, ali ljudima ne možeš nasilno da namećeš svoje stavove, kad kažem nasilno, mislim na agresivnu propagandu koju namećeš.Niko ovde nije malouman niti neobrazovan, da ne zna šta je dobra i zdrava hrana za decu, većina nas je odgajila i vaspitala savršeno normalne i zdrave potomke, koja su jela i viršle i paštete i mesne prerađevine, jer živimo u gradu i moramo da se prilagodimo.Vrlo dobro znam da to nije savršeno, ali je tako, pa mi dete nije postalo ni koljač, ni kriminalac, a ni vukodlak.'Ajmo, malo, tolerancijePrica se o hrani koja je nezdrava za decu. Izmedju ostalog i mesne preradjevine.

qq nema razlike izmedju coveka i sljive...klanje kucnih ljubimaca u kadi...cave man brisi odavde ovi su gori i od onih somalijaca![]()
Dušo, ja sam "klanje" spomenula ironično, a ti si sasvim ozbiljno preporučivala, da deci uvalimo sabajle po 300 grama čokolade, kao kompletan obrok, pa ti vidi ko je neozbiljan.qq nema razlike izmedju coveka i sljive...klanje kucnih ljubimaca u kadi...cave man brisi odavde ovi su gori i od onih somalijaca![]()
Dok je bio mali, obožavao je sve od povrća, jedino što nikako nije podnosio, bio je pirinač i griz.Takođe, jeo je sva jela od povrća u kojima je kuvano meso, pod uslovom da se meso izvadi, pre sipanja.Od grickalica, tamanio je kokice u neograničenim količinama i povremeno Smoki i čips(kad smo imali para za takvo nešto).Baba mu je iz sela donosila gomilu domaćih sokova i sirupa, koje je nemilice trošio.Uvek je bio ješan i zdrav, stalno je kukao da mu kupujemo paštetice i viršlice, to smo i radili, kad smo finansijski mogli, usput je krkao nenormalnu količinu voća, koje obožava, a to smo mu kupovali uvek, po svaku cenu.Par puta se desilo da se na rođendanima preždere kolača i naloče Koka kole jer mi to nismo praktikovali, dečja posla.

tesko mi je da poverujem da si ti reprezentativni predstavnik svoje struke ali mora da si visoko na lestvici kad pises ovakve postovePonovicu koliko god da treba ovaj post dok se veganci ne skinu sa teme.
Mislim da je vreme da se vratimo na temu, umesto da se bavimo sektaskim delovanjem veganaca.
Moja cera je stekla pored nas dvoje zdrave navike. U glavnom ne jede slatkise, dobije jednu kockicu cokolade, grickalice ne postoje u nasoj kuci. U ishrani zastupljeno je voce i povrce, riba i meso.
Kada je neko ponudi grickalicama ona ih odbije. Dugo nam je trebalo da je naucimo. Vrlo rado bi neku capila. Ipak ima samo pet godina.
E sada. Kako dete da zadrzi navike sto se tice jela kada udje u pubertet? Ovo do sada je zbog autoriteta roditelja i stalnog objasnjavanja da to utice na zube, bice crni itd. Takodje mora da se nadje mera da dete ne postane optereceno hranom i izgledom, eto nama anoreksije, itd. Nije ni malo lako.
Umerenost je resenje. Sta vi savetujete svojoj deci i kako ih usmeravate?
P.S. zamolio bih moderatore da skinu vegance sa ove teme. Ipak ovde treba da razmenimo iskustva, a deca ne treba da sluze za potkusurivanje koje kakvih sekti.