rdeki
Elita
- Poruka
- 17.948
A ja se kao trudim da to osporim?I ti ne mozes da osporis da njihov svastojedski jelovnik sadrzi 99% biljne hrane.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A ja se kao trudim da to osporim?I ti ne mozes da osporis da njihov svastojedski jelovnik sadrzi 99% biljne hrane.
Ovaj, nemoj da se ljutiš, ali... Koliko dugo ne jedeš meso? A da pojedeš bar ribu sutra ujutru, čisto da se malko povratiš? Znam da postiš, zato i kažem ribu.Gde sam rekao da svi jedu? Rekao sam da poznajem licno one koji ne jedu.
Onda si ti uleteo sa cuvenom doskocicom za ribu,ali ne znam iz kog razloga sem da ispadnes duhovit,sto meni licno nije nimalo smesno.
Pazi, Boga ti,
Ja se ne odričem ničega - ti znaš????
A meni i čitavom svetu licemerno objavljuješ kako si se delimično odrekao ubijanja životinja, pa sebe stoga nazivaš moralnim, a mene nemoralnim????
Napao?S nekim si me pobrkao ocigledno. Rekao sam da ne jedem meso iz tog razloga a ti si me napao da sam licemer sto koristim internet i struju.
Slicno recimo kao kad pusac napadne nepusaca kako udise izduvne gasove na ulici.
A ja se kao trudim da to osporim?
Šta god podrazumevalo oni su svaštojedi. Baš kao i čovek.Ne trudim se ni ja da osporim da su svastojedi ali bi bilo onda fer reci sta podrazumeva njihovo svastojedstvo.
Ovaj, nemoj da se ljutiš, ali... Koliko dugo ne jedeš meso? A da pojedeš bar ribu sutra ujutru, čisto da se malko povratiš? Znam da postiš, zato i kažem ribu.
Ja samo kažem da sa: "Ja znam neke." ne možeš da tvrdiš: "Svi se ponašaju tako.".
Ni ja ne tvrdim da odricanje od mesa neminovno vodi ka bolesti. Vodi ako se ne vodi računa o tome da se nadomeste svi neophodni hranljivi sastojci koji su izostavljeni izostavljanjem mesa.
Šta god podrazumevalo oni su svaštojedi. Baš kao i čovek.
Napao?
Kažem da ti argument etičnosti ne stoji. I ne stoji ti.
I ti ne mozes da osporis da njihov svastojedski jelovnik sadrzi 99% biljne hrane.
Ne jedem ga od bozicnog posta. Od cega da se povratim?
Hranljivi sastojci koje sadrzi meso su nadoknadivi. I jedenje mesa ne garantuje opskrbljenost svim hranljivim sastojcima.
"Fruit makes up 65–90 percent of the orangutan diet but their diets vary markedly from month to month.
Orangutans consume at least 317 different food items that include young leaves, shoots, bark, insects, honey and bird eggs.
Orangutans give birth during and after the high fruit season (though not every year), during which they consume various abundant fruits, totalling up to 11,000 calories per day.
In the low fruit season they eat whatever fruit is available in addition to tree bark and leaves, with daily intake at only 2,000 calories."
..11 000 kalorija iz voca da bi uspeshno donele mladunce na svet..
..uporedi to sa ljudima..
..naravno da ne garantuje opskrbljenost svim hranljivim sastojcima..
..garantuje samo opskrbljenodt onim hranljivim sastojcima koje se nalaze samo u mesu i nigde drugde..
Pa sto onda ne pribegnu lovu na neku zivotinju? Mislim dovoljno su jaki da savladaju prilicno krupnu zivotinju.
Tacno. Ovde se provlaci teza da uobicajena prehrana koja sadrzi meso garantuje odsustvo razmisljanja o ishranjenosti tela svim sastojcima.
Sto ne bi jednostavno trazio da budes moderator i procistio forum od "sektaskog delovanja"?
PS sto se tice sekti imam jedno dobro stivo o pogubnom delovanju sekti u Srbiji.
..ja to nisam primetila..
..ali sam primetila da se iz raznih c/p tekstova "prekomerno unoshenje mesa" vrlo chesto tumachi kao "ne-vegeterijanska ishrana"..
Njihovo dekodiranje je veoma tesko. Vi ste sekta i temu ste unistili. Sveli ste je na licnu promociju.
Mislim da je vreme da moderatori reaguju. Iskreno, zelim da razgovaram sa onima koji imaju sta da kazu u vezi sa ishranom dece, da razmenimo iskustvo, da se posavetujemo itd.
Vas ne zelim da vidim. Idite na religiju pa pisite tamo. Ovo je pdf Dom i porodica.
Sve ste rasterali, a i njih nekoliko koji vam odgovaraju, veoma postujem, jer su ulozili ogroman trud. Samo, dosta je.
Sekta je onaj ko se razlikuje po nacinu ishrane. To je nova teza,dosad nisam naleteo na takvu definiciju sekte.
Ponasas se kao da je tvoj forum.
Mačka jede travu koja joj pomaže kod stomačnih problema. Ako je to svrstava u svaštojede, onda jeste svaštojed.Covek i primati imaju totalno razlicit koncept svastojedstva.
U tom slucaju je i macka svastojed.
Jel?Nemas ti sta da mi kazes. I tebi ne stoji argument sve je svejedno.
Naravno. Tvrdi li neko suprotno?Ne jedem ga od bozicnog posta. Od cega da se povratim?
Hranljivi sastojci koje sadrzi meso su nadoknadivi. I jedenje mesa ne garantuje opskrbljenost svim hranljivim sastojcima.