Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Bez obzira na Pričešće, mera posta različitih ljudi je različita. Ne treba zahtevati strog post od bolesnih, dece, trudnica i majki koje doje.
Strog post ne treba zahtevati ni od onih koji nemaju naviku da poste ili koji se nalaze u posebnim životnim uslovima: oni koji žive u neverujućim porodicama,
koji su u vojsci, bolnici, zatvoru. U svim tim slučajevima post se ili olakšava (i ovde postoji mogućnost mnogostepene gradacije) ili se potpuno ukida. "

http://www.manastir-lepavina.org/no...icesce_navazniji_dogadjaj_u_covekovom_zivotu/

..naslov teme..? :kafa:

http://www.veganhealth.org/articles/omega3
(veganski sajt)

..za one koji ne otvaraju linkove ili im nije jasno i kada otvore:

..omega 3 kiseline obuhvataju grupu jedinjenja od kojih su ljudima neophodne tri:
ALA - alfa-linolenska kiselina, koje ima u mnogim namirnicama shto biljnog shto zivotinjskog porekla
EPA - eikozapentaenonska kiselina, koje ima samo u ribi
DHA - dokozaheksaenonska kisleina koje ima samo u ribi i algama

..ljudi mogu da konvertuju ALA u EPA i DHA, ali je potrebna jako velika kolichina ALA da bi telo stvorilo optimalnu kolicchinu drugih, narochito DHA..
..tokom deuzeg perioda, velike kolichine ALA u ishrani uzrokuju oshtecenja ochiju, poremecaje koagulacije koji dovode do krvarenja unutrashnjih organa,
kao i lakog nastajanja i sporog prolazenja hematoma (modrica)..
..svako uvodjenje dodatnih kolichina omega 3 u ishranu treba da bude u konsultaciji sa lekarima..

..samo trpaj laneno ulje puno ALA u hranu i bez brige.. :roll:
Ne brini se ti za mene,samo ti jedi sardine koje se uvoze iz Vijetnama
Вијетнамски сом

Јефтина риба пангасиус или вијетнамски сом, која се узгаја у долини реке Меконг, једне од 10 најзагађенијих на свету, све чешће на тањиру домаћих купаца као замена за скупи лист и домаћу сомовину.
http://www.vaseljenska.com/drustvo/otrovi-u-hrani-3-i-kerovi-izbegavaju-klanice/

Kolega je vegetarijanac od skora.
Uskoro će rezerve koje ima u organizmu da presahnu i suočiće se s posledicama svoje pomodarske odluke.

Najverovatnije će početi da jede meso do kraja godine.

Važno je ponovo reći da se sa dečijim zdravljem ipak ne bi smeo zezati.

Ti to nekom drugom. Opsednut si mesom i to je vec za posmatranje.
Ja sam i ranije jeo minimalnu kolicinu mesa a i postio sam cesto tako da uzivaj.

Nisam citao temu unazad, ali samo sam hteo da nagovestim da preko lanenog ulja ne mozes da uneses omegu 3, zato sto je manje od 5% rastvorljivo. Cink a posebno gvozdje koje zene gube svaki mesec je veoma bitan za vegetarijanca, jer su veoma slabo rastvorljivi u organizmu...Ima vegetarijanci koji jednom mesecno pojedu piletinu, ili crveno meso bez masti, i opet se posle vrate vegetarijanstvu. Ako mozes da priustis belo ili crveno meso, i ribu bar jednom, dva put mesecno bilo bi super...
Ovo postaje sve zanimljivije... Vegani agresivni u ubedjivanju a sad ispade da su vegetarijanci u stvari slabostojeci i jadni i zbog toga ne jedu meso...

Вијетнамски сом

Јефтина риба пангасиус или вијетнамски сом, која се узгаја у долини реке Меконг, једне од 10 најзагађенијих на свету, све чешће на тањиру домаћих купаца као замена за скупи лист и домаћу сомовину.
http://www.vaseljenska.com/drustvo/otrovi-u-hrani-3-i-kerovi-izbegavaju-klanice/

..sardine, somovinu ili list..? :) ..odluchi se.. :)

..mi jedemo tunjevinu, skushu, pastrmku i lososa..lososa najredje, nazalost, skushu najcheshce.. :)

..e da, jedemo i sharana, ali ja ga ne ljubim narochito, osim dimljenog.. :)

"Bez obzira na Pričešće, mera posta različitih ljudi je različita. Ne treba zahtevati strog post od bolesnih, dece, trudnica i majki koje doje.
Strog post ne treba zahtevati ni od onih koji nemaju naviku da poste ili koji se nalaze u posebnim životnim uslovima: oni koji žive u neverujućim porodicama,
koji su u vojsci, bolnici, zatvoru. U svim tim slučajevima post se ili olakšava (i ovde postoji mogućnost mnogostepene gradacije) ili se potpuno ukida. "

http://www.manastir-lepavina.org/no...icesce_navazniji_dogadjaj_u_covekovom_zivotu/

..naslov teme..? :kafa:

A to ima veze s cim? Svako posti na svoju odluku a kao sto kaze da nema niko pravo da osporava nekom sto nece da posti odakle onda nekom pravo da osporava nekog ko posti kvazitezama o nedovoljnoj ishranjenosti?

Ovo postaje sve zanimljivije... Vegani agresivni u ubedjivanju a sad ispade da su vegetarijanci u stvari slabostojeci i jadni i zbog toga ne jedu meso...

Kazi mi gde sam ja tebi rekao da si jadan i gde sam ja tebe ubedjivao da jedes meso? Dajem ti primer koji dosta vegetarijanaca radi, ubace jednom mesecno crveno ili belo meso, ili ribu, i nastave sa vegetarijanstvom, to rade zbog sebe, i zbog zdravlja. Ako ti neces ne moras, ja te ne teram...Nauci da citas pre nego sto odmah odgovoris. Sto se mene tice radi sta hoces, dao sam ti primer drugih vegetarijanaca...A ti radi sta ti je volja...

..sardine, somovinu ili list..? :) ..odluchi se.. :)

..mi jedemo tunjevinu, skushu, pastrmku i lososa..lososa najredje, nazalost, skushu najcheshce.. :)

..e da, jedemo i sharana, ali ja ga ne ljubim narochito, osim dimljenog.. :)
Slobodno ga jedi,ja ne jedem nista od toga. Niti te smaram kao sto ti "brines" oko lanenog ulja. Nema potrebe.

..ne brinem ja oko lanenog ulja, koristim ga u kolichinama koje su zdrave,
ne poklushavajuci da njime pokrijem druge manjkove u ishrani..

Koristim ga isto u kolicinama koje su zdrave,a manjak u ishrani moras da definises.
Covek je svesno bice i moze sagledati konsekvence svoje odluke da ne jede ili jede meso.
Ali posto se automatski podrazumeva da je jedenje mesa normalno onda sve konsekvence padaju na onoga ko se usudi da preispita tu "normalnost"

20091207.gif

Naravno da mogu nego je selo i mala poljoprivreda sistematski unistena da bi industrijska hrane profitirala.
Samim tim je snizen kvalitet hrane i pogorsani uslovi za zivotinje.

Šta god mi pričali ljudi moraju živiti i u gradovima. Ako prosječna porodica pojede samo jedno pile mjesečno izračunaj koliko bi se pilića moralo uzgajiti za godinu dana. To je nemoguće. Bilo gdje.

Šta god mi pričali ljudi moraju živiti i u gradovima. Ako prosječna porodica pojede samo jedno pile mjesečno izračunaj koliko bi se pilića moralo uzgajiti za godinu dana. To je nemoguće. Bilo gdje.

Znaci jedino je moguce gajiti pilice na industrijskim farmama u nikakvim uslovima?
Ne slazem se,nego je industrija mesa isuvise jaka da bi dopustila tek tako da se odrekne enormnog profita koji pravi na racun umanjenog kvaliteta hrane i patnje zivotinja jer su uslovi nikakvi.

Znaci jedino je moguce gajiti pilice na industrijskim farmama u nikakvim uslovima?
Ne slazem se,nego je industrija mesa isuvise jaka da bi dopustila tek tako da se odrekne enormnog profita koji pravi na racun umanjenog kvaliteta hrane i patnje zivotinja jer su uslovi nikakvi.

A kako to industrija brani seljacima da uzgaja živinu?

a koja je razlika ako se pilici uzgajaju na "industrijskoj farmi" ili ako ih seljak uzgaja?

ako ce seljak da snabdeva gradove ondak ne moz da drzi pedesetak pilica vec na hiljade i hiljade. a to je vec opet industriska farma..
skroz sta mi vi zbunjeni kako se meni cini

Вијетнамски сом

Zato što je jeftina. Kupovna moć našeg stanovništva je jako mala.

Zar ti misliš da su kod seljaka ti isti pilići u mnogo boljim uslovima? Ne kljucaju ni u selu pilići po dvorištu (možda tek po neko, ako ga seljak gaji za sebe). Daju im koncentrat, koštano brašno i td. Jedina razlika je u tome što ovi kod seljaka imaju prozor (malo dnevne svetlosti i čistog vazduha) i mogu da se možda prošetaju u krug (ukoliko nisu u kavezu).

Ja sam probala jer sam par godina postila sve postove redom. I onda mi je u jednom trenutku pozlilo dok sam vozila. Mogla sam da naudim i drugima i sebi. Tada mi je internista rekao da sednem i da se najedem, ali mleka, mesa, jaja. Poslušala sam i bilo mi je dobro posle par dana. Inače, postila sam na maslinovom ulju i jednom nedeljno jela ribu (skoro veganska ishrana). Iscrpela sam sve moguće rezerve iz organizma. Od tada sam uvela ribu bar 3 puta nedeljno kada postim.

Tako je bilo i samnom. Svako prema svojoj meri treba da posti. Cuvaj se. Zato deca i ne poste. Vodi se racuna i o trudnicama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back