Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne jedem ga od bozicnog posta. Od cega da se povratim?
Hranljivi sastojci koje sadrzi meso su nadoknadivi. I jedenje mesa ne garantuje opskrbljenost svim hranljivim sastojcima.

Tebi organizam još crpi rezerve, s obzirom da ne jedeš meso čitava 2 meseca. Čekaj malo, da prođe koja godina, pa onda kaži da se može apsolutno bez mesa.

Da li bi jeo meso kada bi svinji, kravi ili kokoški amputirali jednu nogu, a ostavili je u životu - NISU JE UBILI?
Ulazi u kafanu svinja na štakama, nema obe zadnje noge.... i kaže:
- Ko je to naručio svinjske kolenice, mamu li mu j....

Ili, dolazi prijatelj u posetu Piroćancu i vidi svinju bez noge. Začudi se i upita šta je to. Piroćanac odgovori:
- A ta svinja mi je lane spasla život kada je izbio požar.
- Pa?
- Pa.... Neću valjda moju spasiteljku da pojedem odjedared?

Veganizam ima sve elemente jedne sekte i nemoj svoditi raspravu samo na hranu, jer brdo postova koji su ostavljeni svedoce sasvim nesto drugo.

Napisao sam sta sam imao. Moderatori ce odluciti da li ce ovo preseci i dopustiti da razgovor ide u smeru koji treba, a ovde govorimo o deci i njihovoj ishrani, a ne zloupotrebljavanju dece u sektaske svrhe. Vise nego jasno.

Na ovoj temi ima dosta korisnih postova, koje su ostavili clanovi, da ih ne navodim poimence, a nisu zagovornici veganizma.

Hrani se kako hoces, ali nemoj vise unistavati temu.

skoro svi kriminalci optuzeni za najteze zlocine protiv ljudi imaju bogatu istoriju zlostavljanja zivotinja, znaci sa zivotinja su presli na ljude...optuzujes za sektasenje ljude koji ne zele da ucestvuju u bilo kakvom obliku zlostavljanja zivotinja
:think:

zar tebi nije logicno da ce neko ko zlostavlja zivotinje sutra bez grize savesti zlostavljati i ljude...uostalom mnoga istrazivanja to i potvrdjuju
Јесте то тако као што кажеш, али наше мачке и џукци се никако не могу пожалити на услове живота, јел довољно да кажем да ће матора керушица, ако све буде ОК у новембру добацити 15 година!
А живина, пловуше, свиње, овце и козе...
Живе док живе, нико их не малтретира, а ни сам не волим кад позовем месаре, али тако је како је.
Иначе за информацију, дурок, америчко црвено свињче, има пар ребара више од ,,редовних раса", а домаћа мангулица, маст, чварке и сланину(:super:) богату омега 3 масним киселинама!
Постоји и студија института Батут о томе!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back