Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda imamo oprecna iskustva sa ljudima koji ne jedu meso. Jedan vegetarijanac koga znam je kuvar. I bas je prestao da jede meso zbog problema koje mu je zadavalo sa varenjem.
Nekoliko osoba koje znam su monahinje. Ne jedu ga iz religijskih razloga,verovatno i etickih. Problema vezanih za zdravlja kao posledica nacina ishrane nemaju a kuvanje i kuhinja im je prste da olizes,maltene jedva cekam da im odem u goste.
Svi bi trebalo da vode racuna o ishrani,bez obzira da li jedu meso ili ne.
OK,mada mislim da sprdnje nisu neki narocit vid komunikacije.
Da, da... monahinje ne jedu meso, s tim da riba nije meso.

I kako onda da te covek shvati ozbiljno?
Sta je dovelo do odvajanja primata posto nisu jeli meso?
Otkud to da je orangutan inteligentniji od tigra?
Jedenje mesa nema nikakve veze sa inteligencijom.
Mozda ima veze sa "ego inteligencijom" ali to je vec za psihologiju.
Orangutani su takođe svaštojedi. Tako da ti opet teorija ne pije vodu.

Ne jedem meso iz etickih razloga. Naravno da se vecina ovde sprda sa time,ali to govori o njima.
Delom i iz postovanja prema tradiciji jer su moji preci postili svaki post.
Iz etičkih razloga????

Hajde budi etičan u potpunosti, pa se bori protiv izgradnje stanova, puteva, fabrika, elektrana.... svega što uništava životna staništa brojnim životinjskim vrstama.
Hajde budi etičan pa se bori protiv dezinsekcije, deratizacije i uopšte protiv upotrebe sredstava koje ili direktno ubijaju životinje, ili ih isteruju iz njihovih prirodnih staništa.

Pa onda dođi i pričaj o etici.
Pazi, Boga ti, sedi u stanu, koristi se blagodetima elektirčne energije, kucka po računaru, i uopšte ga ne zanima koliko je živih bića mrtvo zbog toga, a ovamo neće da jede meso zbog etike???? Etično, nema šta.

Koliko znam ovde isključivi mesojedi ne ostavljaj uporuke. Jedino ako je neki tigar u međuvremenu naučio da kucka po tastaturi onda se izvinjavam.

..ili eskim.. :D

Tako, prema popisu stanovništva iz 2002. godine u Srbiji žive i Eskimi, Indijanci, Marsovci, ali i Zemljani.

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/eskimi_i_marsovci_ponovo_medju_nama.55.html?news_id=213346

U Srbiji prijavljeno 3.690 džedaja
http://www.danas.rs/dodaci/vikend/plave_strane/vise_od_statistike.45.html?news_id=213724

..izgleda da su i jedni i drugi na ovoj temi.. :lol:

..ili eskim.. :D

Tako, prema popisu stanovništva iz 2002. godine u Srbiji žive i Eskimi, Indijanci, Marsovci, ali i Zemljani.

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/eskimi_i_marsovci_ponovo_medju_nama.55.html?news_id=213346

U Srbiji prijavljeno 3.690 džedaja
http://www.danas.rs/dodaci/vikend/plave_strane/vise_od_statistike.45.html?news_id=213724

..izgleda da su i jedni i drugi na ovoj temi.. :lol:
Normalno je da se uključe džedaji. Čuli da se spominje Luk Skajvoker.

Domaće je ipak najbolje.

5798505.jpg

:eek:

Ako to volis...Tvoj izbor tvoja stvar sta volis da stavljas u usta.

Mada,nisi mi bio sumnjiv da si....mesojed

STO VISE MESA TO VECI RIZIK !!!

E. coli može se normalno nalaziti u crevima krava i ostalih životinja, a da kod njih ne izaziva bolest. Meso se može kontaminirati u procesu klanja i prerade (posebno mleveno meso, jer sadrži meso od više životinja, a sam proces omogućuje ulazak bakterija s površine mesa u njegovu unutrašnjost.

Čovek se može zaraziti ako konzumira meso koje nije dobro termički obrađeno (koje je u sredini nedovoljno pečeno, tj. "krvavo"). Ako su bakterije prisutne na kravljem vimenu ili na opremi za muženje mogu dospeti u mleko (zbog toga je mleko potrebno pasterizovati).

Inficirani ljudi (oboleli i kliconoše) izlučuju E.coli stolicom, pa mogu "prljavim rukama" preneti zarazu na osobe u svojoj okolini. To je čest slučaj u institucijama i kolektivima, kada se dijarejalne bolesti javljaju u manjim ili većim epidemijama (u porodilištima, dečjim odeljenjima, vrtićima, jaslicama).

E. coli često izaziva i infekcije žučne kese i žučnih puteva. Može uzrokovati i upalu slepog creva, upalu potrbušnice, kao i gnojne upale kože i rana. Bakterije E. coli mogu sa mesta primarne lokalizacije prodreti u krv i izazvati sepsu.

Glavni simptomi su:

profuzni prolivi sa povraćanjem ili bez povraćanja
brza dehidracija
obično bez povišene telesne temperature
stolica je vodenasta, zeleno - žute boje i neugodnog mirisa, ponekad sa primesama sluzi

Enteropatogeni i enteroinvazivni serotipovi ne produkuju toksin, ali prodiru u sluznicu creva gde uzrokuju upalu i oštećenja epitela.

..E coli je normalni stanovnik creva svih ljudi i zivotinja.
..sintetishe vitK2 i shtiti crevni trakt od patogena..
..njeno prisustvo van crevnog trakta je indikator fekalnog zagadjenja - vode, hrane, povrshina..
..najveci problem kao izvor zaraze prave namirnice koje su zagadjene ovom bakterijom a ne obradjuju se termichki,
kao shto je voce i povrce..

Korisne vrste Eserihije, koje normalno obitavaju u nasem probavnom traktu, proizvode vitamin K i stite nas zeludac od drugih otrovnijih bakterija.

Postoji veliko neznanje kod generalne populacije vezano za Eserihija koli bakteriju.
Pokusat cemo da damo nekoliko objasnjenja jednostavnim jezikom i razjasnimo neke nejasnoce, mitove i istine o ovoj siroko rasprostranjenoj bakteriji.

Vrsta Eserihije moze da se promijeni mutacijom u organizmu i postane stetna kako za zivotinje tako i za ljude.

Korisne vrste Eserihije, koje normalno obitavaju u nasem probavnom traktu, proizvode vitamin K i stite nas zeludac od drugih otrovnijih bakterija.

Postoji veliko neznanje kod generalne populacije vezano za Eserihija koli bakteriju.
Pokusat cemo da damo nekoliko objasnjenja jednostavnim jezikom i razjasnimo neke nejasnoce, mitove i istine o ovoj siroko rasprostranjenoj bakteriji.

Vrsta Eserihije moze da se promijeni mutacijom u organizmu i postane stetna kako za zivotinje tako i za ljude.
U bre, ala si oštrouman...
Svaka čast.

I? Šta ono reče, stabla daju med? Moguće je proizvesti svu neophodnu hranu na 10 ari???

FRANCUSKA:ESERIHIJOM ZARAZENO I SEDMORO DECE

Nova uznemirujuće širenje mutirane bakterije ešerihije koli: Meso je uvezeno iz Nemačke, a mleveno i pakovano u Francuskoj.

ŠTA staviti u tanjir? Na ovo pitanje mnogi više u ovom delu Evrope nemaju odgovor, posle najnovije zaraze ešerihijom koli, koja se dogodila u francuskom gradu Lilu, i za koju je, po svoj prilici, odgovorno meso, uvezeno iz Nemačke.

Posle voća i povrća, na tapet su, tako, stigli i životinjski proizvodi. Sedmoro dece, uzrasta od 20 meseci do 8 godina, nalaze se od srede na reanimaciji u bolnici u Lilu, s teškim oblikom oboljenja od bakterije ešerihije koli. Troje od njih je podvrgnuto dijalizi.

Vlasti, za sada, pokušavaju da smire situaciju, izričito ističući da dve vrste zaraze - epidemija koja od klica zrnevlja vlada u Nemačkoj i neispravno meso - nisu ni u kakvoj vezi.

Deca su se zarazila od zaleđenih goveđih pljeskavica.

PRODATO STO HILjADA PLjESKAVICA?

DODATNU uznemirenost izazvale su informacije da je, navodno, u celom francuskom regionu Nor pad Kale prodato čak 10.000 pakovanja od po 10 pljeskavica od 100 grama, istog proizvođača. Prema nekim informacijama, meso iz zaraženih pljeskavica dolazi iz Nemačke, ali, takođe, iz Belgije i Holandije

novosti.rs

Zar ti misliš da su kod seljaka ti isti pilići u mnogo boljim uslovima? Ne kljucaju ni u selu pilići po dvorištu (možda tek po neko, ako ga seljak gaji za sebe). Daju im koncentrat, koštano brašno i td. Jedina razlika je u tome što ovi kod seljaka imaju prozor (malo dnevne svetlosti i čistog vazduha) i mogu da se možda prošetaju u krug (ukoliko nisu u kavezu).

Da ali ne možeš ti to njemu objasniti. Ni krave se ne šetkaju po dvorištu. Na planinama da. Ali u Mačvi ili Vojvodini sigurno ne.

FRANCUSKA:ESERIHIJOM ZARAZENO I SEDMORO DECE

Nova uznemirujuće širenje mutirane bakterije ešerihije koli: Meso je uvezeno iz Nemačke, a mleveno i pakovano u Francuskoj.

ŠTA staviti u tanjir? Na ovo pitanje mnogi više u ovom delu Evrope nemaju odgovor, posle najnovije zaraze ešerihijom koli, koja se dogodila u francuskom gradu Lilu, i za koju je, po svoj prilici, odgovorno meso, uvezeno iz Nemačke.

Posle voća i povrća, na tapet su, tako, stigli i životinjski proizvodi. Sedmoro dece, uzrasta od 20 meseci do 8 godina, nalaze se od srede na reanimaciji u bolnici u Lilu, s teškim oblikom oboljenja od bakterije ešerihije koli. Troje od njih je podvrgnuto dijalizi.

Vlasti, za sada, pokušavaju da smire situaciju, izričito ističući da dve vrste zaraze - epidemija koja od klica zrnevlja vlada u Nemačkoj i neispravno meso - nisu ni u kakvoj vezi.

Deca su se zarazila od zaleđenih goveđih pljeskavica.

novosti.rs
Kako što pre da se otrujem tim čudom? Imate neki recept?

Vec sam ti rekao i nemam nameru da se nabedjujem vise - znam monahinje koje ne jedu meso ukljucujuci i ribu posto na tome insistiras.
I ja opet tebi kažem, ja znam one koji jedu meso, te niti ja mogu reći da svi monasi jedu meso, niti ti možeš reći da uopšte ne jedu meso.

U tom smislu reagujem, a ti izvoli pa demantuj ako možeš, ali ne sa onim: "Ja znam one koje ne jedu.", jer opet kažem, ja znam one koji jedu.

Iz etičkih razloga????

Hajde budi etičan u potpunosti, pa se bori protiv izgradnje stanova, puteva, fabrika, elektrana.... svega što uništava životna staništa brojnim životinjskim vrstama.
Hajde budi etičan pa se bori protiv dezinsekcije, deratizacije i uopšte protiv upotrebe sredstava koje ili direktno ubijaju životinje, ili ih isteruju iz njihovih prirodnih staništa.

Pa onda dođi i pričaj o etici.
Pazi, Boga ti, sedi u stanu, koristi se blagodetima elektirčne energije, kucka po računaru, i uopšte ga ne zanima koliko je živih bića mrtvo zbog toga, a ovamo neće da jede meso zbog etike???? Etično, nema šta.

Polako smiri se,nigde ne pise da se ne smes odreci mesa jer ti smeta ubijanje zivotinja po klanicama.
Sta ti to smeta,odricem se cega sam u mogucnosti a meso je jedna od stvari. Ti se ne odrices nicega a nalazis se pozvan da moralises kako ja trosim elektricnu energiju.
Niti te ja smaram da moras bilo sta. Ne jedem meso zbog ubijanja zivotinja. Ako imas problem s tim apeluj da se zabrani taj razlog nejedenja mesa.

I ja opet tebi kažem, ja znam one koji jedu meso, te niti ja mogu reći da svi monasi jedu meso, niti ti možeš reći da uopšte ne jedu meso.

U tom smislu reagujem, a ti izvoli pa demantuj ako možeš, ali ne sa onim: "Ja znam one koje ne jedu.", jer opet kažem, ja znam one koji jedu.

Gde sam rekao da svi jedu? Rekao sam da poznajem licno one koji ne jedu.
Onda si ti uleteo sa cuvenom doskocicom za ribu,ali ne znam iz kog razloga sem da ispadnes duhovit,sto meni licno nije nimalo smesno.

Polako smiri se,nigde ne pise da se ne smes odreci mesa jer ti smeta ubijanje zivotinja po klanicama.
Sta ti to smeta,odricem se cega sam u mogucnosti a meso je jedna od stvari. Ti se ne odrices nicega a nalazis se pozvan da moralises kako ja trosim elektricnu energiju.
Niti te ja smaram da moras bilo sta. Ne jedem meso zbog ubijanja zivotinja. Ako imas problem s tim apeluj da se zabrani taj razlog nejedenja mesa.
Pazi, Boga ti,
Ja se ne odričem ničega - ti znaš????

A meni i čitavom svetu licemerno objavljuješ kako si se delimično odrekao ubijanja životinja, pa sebe stoga nazivaš moralnim, a mene nemoralnim????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back