Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da samo znaš odakle i šta sve stiže od povrća i voća , GMO soja i slično shvatio bi da je najbolje da jedeš ono što sam uzgojiš.

A kad bi počeo da sadiš i seješ , brzo bi shvatio da ništa ne rodi ako se ne đubri.

A kad bi to shvatio onda bi već imao domaće životinje i sve bi ti ostalo bilo jasno.
HAHAHAHAHAHAH ti ne jedes voce i povrce, a stoka jede gmo, a ti jedes meso od stoke, al si zdrav...plus unosis hormon rasta,antibiotike,hemije....
A kad bi shvatio onda bi otisao na pdf humor i tamo zabavljao ljude, a ne ovde.

Koliko vam je meso zdravo za vas i planetu - izvestaj Ujedinjenih Nacija : IZBACITE MESO !!!!!!
Shun meat, says UN climate chief
By Richard Black
Environment correspondent, BBC News website

People should consider eating less meat as a way of combating global warming, says the UN's top climate scientist.

Rajendra Pachauri, who chairs the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), will make the call at a speech in London on Monday evening.

UN figures suggest that meat production puts more greenhouse gases into the atmosphere than transport.

But a spokeswoman for the UK's National Farmers' Union (NFU) said methane emissions from farms were declining.
People may not realise that changing what's on their plate could have an even bigger effect
Joyce D'Silva
Compassion in World Farming
Dr Pachauri has just been re-appointed for a second six-year term as chairman of the Nobel Prize-winning IPCC, the body that collates and evaluates climate data for the world's governments.

"The UN Food and Agriculture Organization (FAO) has estimated that direct emissions from meat production account for about 18% of the world's total greenhouse gas emissions," he told BBC News.

"So I want to highlight the fact that among options for mitigating climate change, changing diets is something one should consider."
Climate of persuasion

The FAO figure of 18% includes greenhouse gases released in every part of the meat production cycle - clearing forested land, making and transporting fertiliser, burning fossil fuels in farm vehicles, and the front and rear end emissions of cattle and sheep.

The contributions of the three main greenhouse gases - carbon dioxide, methane and nitrous oxide - are roughly equivalent, the FAO calculates.

Transport, by contrast, accounts for just 13% of humankind's greenhouse gas footprint, according to the IPCC.

Dr Pachauri will be speaking at a meeting organised by Compassion in World Farming (CIWF), whose main reason for suggesting people lower their consumption of meat is to reduce the number of animals in factory farms.

CIWF's ambassador Joyce D'Silva said that thinking about climate change could spur people to change their habits.

"The climate change angle could be quite persuasive," she said.

"Surveys show people are anxious about their personal carbon footprints and cutting back on car journeys and so on; but they may not realise that changing what's on their plate could have an even bigger effect."
Side benefits

There are various possibilities for reducing the greenhouse gas emissions associated with farming animals.

They range from scientific approaches, such as genetically engineering strains of cattle that produce less methane flatus, to reducing the amount of transport involved through eating locally reared animals.

"The NFU is committed to ensuring farming is part of the solution to climate change, rather than being part of the problem," an NFU spokeswoman told BBC News.

"We strongly support research aimed at reducing methane emissions from livestock farming by, for example, changing diets and using anaerobic digestion."

Methane emissions from UK farms have fallen by 13% since 1990.

But the biggest source globally of carbon dioxide from meat production is land clearance, particularly of tropical forest, which is set to continue as long as demand for meat rises.

Ms D'Silva believes that governments negotiating a successor to the Kyoto Protocol ought to take these factors into account.

"I would like governments to set targets for reduction in meat production and consumption," she said.
"That's something that should probably happen at a global level as part of a negotiated climate change treaty, and it would be done fairly, so that people with little meat at the moment such as in sub-Saharan Africa would be able to eat more, and we in the west would eat less."

Dr Pachauri, however, sees it more as an issue of personal choice.

"I'm not in favour of mandating things like this, but if there were a (global) price on carbon perhaps the price of meat would go up and people would eat less," he said.

"But if we're honest, less meat is also good for the health, and would also at the same time reduce emissions of greenhouse gases."

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7600005.stmz:poz:

UN-FAO:
Livestock a major threat to environment
Remedies urgently needed
29 November 2006, Rome - Which causes more greenhouse gas emissions, rearing cattle or driving cars?

Surprise!

According to a new report published by the United Nations Food and Agriculture Organization, the livestock sector generates more greenhouse gas emissions as measured in CO2 equivalent – 18 percent – than transport. It is also a major source of land and water degradation.

Says Henning Steinfeld, Chief of FAO’s Livestock Information and Policy Branch and senior author of the report: “Livestock are one of the most significant contributors to today’s most serious environmental problems. Urgent action is required to remedy the situation.”

With increased prosperity, people are consuming more meat and dairy products every year. Global meat production is projected to more than double from 229 million tonnes in 1999/2001 to 465 million tonnes in 2050, while milk output is set to climb from 580 to 1043 million tonnes.

http://www.fao.org/newsroom/en/news/2006/1000448/index.html

HAHAHAHAHAHAH ti ne jedes voce i povrce, a stoka jede gmo, a ti jedes meso od stoke, al si zdrav...plus unosis hormon rasta,antibiotike,hemije....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jedem organski gajeno voće i povrće a moje životinje jedu samo travu i kukuruz koji opet ja uzgajam....HAHAHAHAHAHAHAAAHHAHAHAHAHA

Питање за вегетаријанце/вегане: Да ли ћете конзумирати месо из ,,чисте културе ткива"-тако се то зове, месо свиња/говеда/оваца/коза/живине/пловуша/камила/нојева/дивљачи/..., које може бити рамстек, вратина, бут итд, али нема везе са клањем животиња.
Барем на ЕУ тржиште стиже на јесен.

Znamo na sta ciljas,mi se dobro informisemo sta unosimo u svoj organizam za razliku od nekih kojima je samo vazan ukus i da sto bolje prodju finansijski.Da jedu a da ne neplate.
U pitanju je pravljenje mesa iz maticnih celija zivotinja koja po naucnim istrazivanjima nisu predvidjena za ljudsku ishranu poput teladi,junadi i drugih.

Post je šest godina pokušavao da pretvori matične ćelije u meso, a prvi pokušaji su uključivali burgere od mišjih matičnih ćelija. Osim hamburgera, proizveo je i lignje , svinjetinu i na samom kraju i govedinu, prenosi Daily Mail. Cena izrade hamburgera od veštačkog mesa iznosi neverovatnih 265.000 eura, a meso se proizvodi u četiri odvojena postupka. Prvo se matične ćelije uzimaju iz mišića krave. Potom se inkubiraju u hranjivu supu, izgledom sličnu nedovoljno kuvanom jajetu. Ta se smesa suši, rasteže i reže na trake, a na samom kraju se meša s masnoćom kao i drugo mleveno meso kako bi nastao burg

Odgovor je ne.Necemo konzumirati takvo meso.Ja barem necu.Priroda je dovoljna i ono sto je ona namenila coveku da bude zdrav.Deset ari zemlje dovoljno je jednom domacinstvu da ima kulture koje daju visokoproteinske namirnice kao i nekoliko vocki za pravljenje sokova.

Znamo na sta ciljas,mi se dobro informisemo sta unosimo u svoj organizam za razliku od nekih kojima je samo vazan ukus i da sto bolje prodju finansijski.Da jedu a da ne neplate.
U pitanju je pravljenje mesa iz maticnih celija zivotinja koja po naucnim istrazivanjima nisu predvidjena za ljudsku ishranu poput teladi,junadi i drugih.

Odgovor je ne.Necemo konzumirati takvo meso.Ja barem necu.Priroda je dovoljna i ono sto je ona namenila coveku da bude zdrav.Deset ari zemlje dovoljno je jednom domacinstvu da ima kulture koje daju visokoproteinske namirnice kao i nekoliko vocki za pravljenje sokova.

U principu, takvo meso ni ja ne bih jela. Hvala lepo, neka ga jede ko hoće, meni je dobro i ovo obično meso.
Kamaele, da li zaista misliš da je 10 aro dovoljno za ishranu, npr. jednog 7-očlanog domaćinstva tokom cele godine? Ne bih rekla da jeste, pogotovo ne u zimskom periodu. Zamrzivač se jako brzo isprazni, verujem da to dobro znaš. Jeo meso ili ne, ali deset ari da ishrani celo domaćinstvo 365 dana, dok ne dozri ono sledeće godine - teško.
Osim toga, treba imati u posedu tih 10 ari, pa zemljište treba da bude pogodno za uzgoj ( probaj na nekoj glinovitoj zemlji da gajiš bilo šta ), pa treba da izabereš kvalitetno seme, pa da godina bude dobra, da ti npr. grad ne ubije prinos... ima tu dosta faktora. Ja sam gajila paradajz iza kuće, ma kao bebu sam ga gledala, svaki dan - pa sam na kraju imala tri dobra ploda za pojesti, sve ostalo mi ubio grad ili je počelo da propada još na stabljici.

!0 ari kažeš?

Pa ja bih tebe predložio za ministra poljoprivrede odmah, samo ako praktično dokažeš ovu tvrdnju.

Ako nije dovoljno 10 jeste 50.Cena plodnog zemljista kosta ko neki prcvajz od sobicka u zadimljenom gradu.Zemlja je danas jeftina,hektar se moze kupiti za 1 000 e.

Paprika "Ljubov dlan"

Plodovi dostizu masu od 180gr do 50gr.Prosecni prinos na otvorenom je od 70 do 80 t/ha.U zatvorenom dostize prinose i do 120 t/ha plodova visokog kvaliteta.

Izracunajte prinos po m2.

A tek ovo sa hormonom rasta je smiješno. Otkud ti znaš šta mi jedemo i kako nabavljamo meso?

Ako nije dovoljno 10 jeste 50.Cena plodnog zemljista kosta ko neki prcvajz od sobicka u zadimljenom gradu.Zemlja je danas jeftina,hektar se moze kupiti za 1 000 e.

Paprika "Ljubov dlan"

Plodovi dostizu masu od 180gr do 50gr.Prosecni prinos na otvorenom je od 70 do 80 t/ha.U zatvorenom dostize prinose i do 120 t/ha plodova visokog kvaliteta.

Mene ovo zaista zanima, pa bih iskreno voleo da ovo što pišeš praktično dokažeš.

Kupi u Srbiji 10 ari zemlje, pa izvoli na toj zemlji uzgaji sve što je potrebno za ishranu tako da ti nedostaje nijedan neophodan hranljiv sastojak.

Paprika "Ljubov dlan"

Ok. I gde čovek koji stanuje na Terazijama, ili na Banovom brdu npr, da kupi to zemljište? Radi od 7 do 3, ili od 9 do 5, a putuje na posao i sa posla sat vremena. Gde i kada da stigne da gaji?

Ok. I gde čovek koji stanuje na Terazijama, ili na Banovom brdu npr, da kupi to zemljište? Radi od 7 do 3, ili od 9 do 5, a putuje na posao i sa posla sat vremena. Gde i kada da stigne da gaji?
Ma bre, ako je ono što piše tačno, kupiš 50 ari zemlje, od 10 se hraniš a od 40 proizvodiš namirnice za prodaju čime obezbeđuješ sebe u potpunosti. Šta će ti onda posao ili stan na Banovom brdu ili Terazijama?

A kako bi bilo da se malko sredite i uskladite? Čisto da ne ispadate smešni.
Covece ti si jedan expert, nije mi jasno zasto gubis vreme na forumu, trci u UN i Ministarstvo zdravlja Srbije, objasni ljudima sta si pricao Veganska hrana (voce,povrce,mahunarke,zitarice...) da je puno pesticida i uranijuma, i onaj zdravo-razumski primer ( kakva naucna istrazivanja...to je za tebe nista) voda je mokra i ako pada kisa, a covek ne ponese kisobran pokisnu ce...LOL
dobices garant Nobelovu nagradu...
Nastavi samo da pises da me zasmejavas, ako mozes logicke zakljucke da izvodis...LOL

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA jedem organski gajeno voće i povrće a moje životinje jedu samo travu i kukuruz koji opet ja uzgajam....HAHAHAHAHAHAHAAAHHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA ti si merilo celog sveta, sada ne spominjes bombardovanje ,biljke pune uranijuma i zatrovanu zemlju HEHEHEHHEHEHEHEHEHE
Koliko Nobelovaca na ovoj temu ...............LOL

Covece ti si jedan expert, nije mi jasno zasto gubis vreme na forumu, trci u UN i Ministarstvo zdravlja Srbije, objasni ljudima sta si pricao Veganska hrana (voce,povrce,mahunarke,zitarice...) da je puno pesticida i uranijuma, i onaj zdravo-razumski primer ( kakva naucna istrazivanja...to je za tebe nista) voda je mokra i ako pada kisa, a covek ne ponese kisobran pokisnu ce...LOL
Nastavi samo da pises da me zasmejavas, ako mozes logicke zakljucke da izvodis...LOL

Naucna istrazivanja? Kao npr da GMO ne utice na zdravlje ljudi. Istrazivanja, da su suplementi koje koriste veganske trudnice su mnogo zdraviji od prirodnih?

Danas se svako skriva iza tih naucnih istrazivanja. Kada nemaju argumente urade i nesto i kazu naucno je dokazano. Sta je dokazano? Da se svake godine savetuje nesto drugo npr u odgajanju beba. Jedna generacija je pricala da mogu da piju vodu, druga da ne, treca da treba da jedu ovo, treca ono itd.

Nemoj vredjati ljude koji ucestvuju u ovoj raspravi. Radite sta hocete, ali ne nazivajte pogrdnim imenima one koji cine suprotno od vas.

Kakve veze imaju UN i Ministarstvo zdravlja Srbije sa gomilom svega i svačega što ste ti i tvoji drugari u stanju da izbacite iz sebe?

I ovim postom samo si dokazao da nisi u stanju da shvatiš ni najprostije napisane rečenice.

I onda praviš sopstveni bizMis :mrgreen:

Reci to svojim nadredjenima.Prosecan covek u gradu se ne moze prehraniti sa platom.A deci treba zdrav vazduh.Nemaju cak ni dvoriste.

Dve sobe sa vlagom u gradu kostaju jednako kao ova kuca na selu.

zavrsena-1.jpg

Prinos krompira na obradivoj povrsini moze biti i do 3 t/ha.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back