- Poruka
- 50.494
Иде нам савршено добро. Ако не почнемо, нећемо ни завршити.Нато, верујем ја да ти искрено желиш да се корупција искорени, или бар умањи корупција, да изабрани на функције раде свој посао и не краду, и све остало; оно што никако не могу да разумем је то што стално импутирате, са те ваше стране, како сви ми, који нисмо срцем и душом против овог режима (и то не зато што смо за њега, већ само и само зато што му у осталима не видимо довољно добру алтернативу) аутоматски подржавамо корупцију, неефикасне судове, подмитљива тужилаштва, и како не уочавате тако просту чињеницу да сте баш на тај начин многе отерали од себе и онемогућили сваки раст подршке?
Ако ја верујем у твоју реч да си поштена и искрена- зашто ти не верујеш у моју?
Шта је то што твојој речи и заклетви даје већу специфичну тежину, која је мени недоступна?
Суштина је да се морате решити тог манира "носиоца ватре и истине", ако желите да вам се људи придруже.
Ако се та промена понашања у дискусијама не догоди, и то брзо- све и да јесте у праву- нећете постићи ама баш ништа, осим да останете самоизоловани у свом мехуру, кроз који ни једно другачије мишљење не може да се пробије.
Размисли добро о овоме; видиш и сама, не иде вам добро, осим на межусобним куражењима, у која више ни сами не верујете...![]()
Поента протеста интегрално није смена власти, већ захтев да власт предузме кораке ка искорењу корупције.
Уколико ова власт одбија то да уради, мораће нека друга али овај народ ово више неће толерисати.
Коначни циљ је стварање апарата који ће унутрашње уређење и функционисање државе да доведе до праве демократије са минималном корупцијом.
У противном ће бити смењив, све док не научимо да будемо исправни.