Деца једу своју револуцију?

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
30.433
Сви препознајемо асоцијацију из наслова, и лако је везујемо уз актуелна збивања, па не бих око увода губио време.
Наиме, мој утисак је да су овим перформансима на протестима "студената" иницијатори одузели сваку политичку озбиљност и тежину, и као да им је важнија та забава на улиама и тих "пет минута славе" од онога што декларативно траже...
Све те прозивке на лењу и неспособну државу (што је апсолутна истина!)релативизоване су тим циркусом и малтретирањем обичних, уморних суграђана тим блокадама улица, којима као да је једини циљ и смисао освета пасивнима што их не подржавају - прилично се тешко могу разумети као озбиљне и искрене, док се у позадини виде заставе Реала и Ферарија, и урлају вувузеле, као на неком психоделичном карневалу...
Корупцију не бих ни да помињем, кад је свима јасно да те трошкове зезања покривају фондови НВО тајних агентура, што апсурд чини добром темом за Хармса или Бекета... :roll:
Да ли ће опет добра идеја и намера (могуће је да је тако) опет бити упропашћена неозбиљношћу, или је нешто друго у питању, што мени промиче?
Изволите...

Сви препознајемо асоцијацију из наслова, и лако је везујемо уз актуелна збивања, па не бих око увода губио време.
Наиме, мој утисак је да су овим перформансима на протестима "студената" иницијатори одузели сваку политичку озбиљност и тежину, и као да им је важнија та забава на улиама и тих "пет минута славе" од онога што декларативно траже...
Све те прозивке на лењу и неспособну државу (што је апсолутна истина!)релативизоване су тим циркусом и малтретирањем обичних, уморних суграђана тим блокадама улица, којима као да је једини циљ и смисао освета пасивнима што их не подржавају - прилично се тешко могу разумети као озбиљне и искрене, док се у позадини виде заставе Реала и Ферарија, и урлају вувузеле, као на неком психоделичном карневалу...
Корупцију не бих ни да помињем, кад је свима јасно да те трошкове зезања покривају фондови НВО тајних агентура, што апсурд чини добром темом за Хармса или Бекета... :roll:
Да ли ће опет добра идеја и намера (могуће је да је тако) опет бити упропашћена неозбиљношћу, или је нешто друго у питању, што мени промиче?
Изволите...
Klinci su konačno ukapirali da je SABAHUDIN - DINKO (AHMED) GRUHONJIĆ glavni kolovođa protesta

SRUŠI VUČIĆA - ZAUSTAVI SRBIJU - OTCEPI VOJVODINU ! :kafa:

...a danas mi majka jednih studenata rece da su poceli da otkazuju sobe i stanove.Troskovi idu a ispita nema....
Položiće se svi ispiti
Ova lekcija je održana celoj Srbiji
Svim njenim građanima i građankama

Duboko poštovanje svim studentima i svima koji su ih podržali i izašli iz zone komfora

Изволите...
Промиче ти. Ово није револуција, те нема шта да поједе.
Ово је устанак младости и памети највећег и најлепшег дела Србије и то сасвим мирољубив и праведан.

utisak nedelje nudi nekakav odgovor.."Nismo za revoluciju mi smo da sve funkcionise kako treba "..to je otprilike njihov stav.. kako?
Očigledno žele da ljudi režima udju u medjusobni sukob. Da naprednjačko tužilaštvo i sudovi krenu procesuirati druge važne naprednjake. Zato je Vučić naredio da se do 31 marta hapse sitni naprednjaci. Tako pokazuje da se ipak on još uvek pita.

Изволите...
Studenti i deca su zelena i nemaju ideološko opredeljenje, svi ih vrte kako hoće.

Jeste. Umesto da ćute, idu u školu i u miru kao sav "normalan" svet, koji je odavno zašao u osmu deceniju života, gledaju kako im kriminalci uništavaju državu i budućnost i jebbu ih u mozak, oni se tu nešto bune i traže promene. Stvarno sramota.
Umesto da, kao jedan moj prijatelj, kažu "znam ja da SNS krade, ali ne može kod nas drugačije, ko god dođe ima da krade još više", studentska banda se usudila da se usprotivi...

Očigledno žele da ljudi režima udju u medjusobni sukob. Da naprednjačko tužilaštvo i sudovi krenu procesuirati druge važne naprednjake. Zato je Vučić naredio da se do 31 marta hapse sitni naprednjaci. Tako pokazuje da se ipak on još uvek pita.
nema od toga nista. znaju oni da ako neko zine i prica sto zna otici ce sve do temelja ,temelja.! iskustvo kaze da se znacajnije nesto..nece skoro promeniti ...Inace deluje jako prosto ..Sta je potaklo proteste? To i to. ..Ko je to radio? taj i taj .. ..medjutim ..ne ide. Zasto zato.

"Pošteno i ja bih da mogu. Svako bi". To kad mi neko kaže tačno mi dođe da ga pljunem
Буквално нижи облик постојања, особе типа - и ја бих крао да сам на њиховом месту.
Левел ниже су само они типа - и ти би крао да си на њиховом месту.

Back