Деца и светла коса

Moja rodica (nemoj samo da neko pita šta je rodica :) ) ima plave oči kao more...a roditelji joj imaju oboje crne oči...Ali zato joj baba ima iste takve...Inače,kod mene u porodici su svi uglavnom tamne kose,ali ima jedna "linija" sa plavim očima,a jedna sa tamnim...

Evo ja znam sta je rodica,hhh:)

A kod nas kazu da,kad neko ima neodredjenu boju ociju,koja se mjenja u zavisnosti od vremena,kao ima shucmuraste oci...:)

da...baš zanimljivo....limoonada briljira... ( :
.a ona deca sa prethodne strane uopšte ne liče...blizanci bi trebalo bar neki oblik lica ili ša znam čega....da imaju ne ono istovetan..ali barem da liče malo....ćak je onaj beli mlogo deblji....onaj mali crnac ko klonirana beba dž. booša.....na zdravlje bebi.......

a da li neki od vas imaju problematiku da vam oči menjaju boju?...moj primer...kada sam bolesna postanu izrazito svetlo plave, a inače su tamno plave..kada obučem nešto zeleno, one postanu zelenkaste...kada sam tužna nekako su sivkasto plave...a kada sam jako dobre volje ljubičaste...stvarno se ne zezam...da li još neko ima takve oči???

Вероватно сте приметили да скоро сва наша деца док су мала имају плаву или светлу косу. Касније како растемо коса нам је све тамнија, да би са неких 15-16 година коса постала смеђа или потпуно црна. Зашто се то дешава? Као клинац сам имао плаву косу, сада ми је коса смеђа, скоро црна.

Kod mene je potpuno obrnut sluchaj:mrgreen:Kad sam se rodila, imala sam crnu kosu, a sad imam smedju.Zavisi kako kome, nekome posvetli, a nekome potamni kosa.Genetika je chudo, zato nemoj se brinuti zbog boje tvoje kose;)Mozhesh pitati nekog struchnjaka za to, ne znam kako da ti objasnim ovu pojavu.

mogooće je.....pogotovu ako se poštar često moova u komšilooku...
e..a dejvid bovi ima različite boje očiju.......i to ne nijanse.....nego jedno brao...grao...a droogo..plavo il zeleno......e.....a aljaski malmooti i sibirski haskiji isto tako.........e ...a kako je to nastalo.....e....?

Malamuti ne - oni imaju samo smedje oci. A kod Haskija je to potpuno nepredvidivo. Svajcarci pokusali da uzgoje iskljucivo plavooke Haskije - ukrstali u nekih dvanaest generacija samo cisto plavooke sa cisto plavookim i - nista!:dash::dash:
I dalje su u svakom leglu imali i plavooke i smedjooke i cakaraste!!!:hahaha::hahaha:
Na kraju ljudi digli ruke!:super:

a da li neki od vas imaju problematiku da vam oči menjaju boju?...moj primer...kada sam bolesna postanu izrazito svetlo plave, a inače su tamno plave..kada obučem nešto zeleno, one postanu zelenkaste...kada sam tužna nekako su sivkasto plave...a kada sam jako dobre volje ljubičaste...stvarno se ne zezam...da li još neko ima takve oči???
MM ima svetlo smedje oci, pomalo zuckaste cak (sto bi rekao nas narod ima vucije oci), ali ako se zbog neceg naljuti oci mu pozelene!:mrgreen:

Ja sam kao mala bila ridja, sad sam smedja sa ridjim odsjajem (farbam se, pa se ne vidi :D).
A oci sam imala jako tamno braon a sad su sucmuraste - braon-zuckasto-maslinaste i menjaju boju u zavisnosti od osvetljenja i raspolozenja. I mama i tata mi imaju ovu cudnu boju ociju, tata vise na zeleno a mama na zuto.
Moje su vise na zuto i ne svidja mi se ta boja :I. Onako, boje cilibara sa maslinasto- zelenim primesama, deluju kao da su od zivotinje a ne od coveka. :D

I muz ima ovu boju ociju a stvarno je retka. Nasli se.

Moj rodjeni brat ima istu tako sucmurastu boju ociju,povukao na deku.

I tako mu zavidim na toj boji.Stvarno je reeetka.

Mi ostali-obicne braon oci.:roll:

Ja rodjena sa plavom kosom, do 5-6 godine imala tu boju,posle potamnela,sad je braon.:neutral:

Brat ko beba imao tamniju kosu,sad je svetlija od moje:neutral::eek: Nepravedno:p

Vi pricate o mojoj boji koju ja ne volim. :D
Ali meni nista ne prelazi ni u sta (kakvo objasnjenje), nego je pologa zuto-braon, krug okolo je maslinasto zelen a u oba oka imam svetlo-zelenu spiralu, ide od zenice pa do kraja.
Zato kad se sve to pomesa, dobije se ta cudna boja.
I uvek izgledaju stondirane :D.

Citao sam da je jos neki starogrcki filozof, ne secam se koji, Slovene kao narod opisivao kao ljude smedjih ili plavih ociju i talasaste smedje kose, koja im je u detinjstvu svetla, a onda tamni sa godinama.
Dakle, po tom svedocenju, ispada da smo ipak tokom svih ovih vekova mesanja sa svim postojecim narodima i rasama zadrzali ponesto od slovenskih gena.

Sto bi reko neko: "Hej Sloveni jos ste zivi..." (za divno cudo - prim. autora)

Ma ja i dalje mislim da podnevlje tu ima svoju ulogu!
Pogledaj samo Fince i Madjare! Ili jos bolje, pogledaj finske cigane!
Isto tako, dok sam bila u Africi upoznala sam se sa Burima. Ljudi moji, pa sa kilometra se prepoznaju u odnosu na ostale belce. Po gradji. Uticaj podneblja, nista drugo!:mrgreen:

Back