Deca 1-3 godine (toddlers)

Ja dajem sirovu jabuku od nekih 9meseci. Iva jede iz ruke, dam joj parče oljušteno i ona lepo pojede. Al zato Ana, ne daj bože da bi ta nešto svojom rukom uzela i pojela.Ni da joj ja dam parče pa da jede, kod nje sva hrana u obliku kaše, i da se jede kašikom. Jedino bananu hoće da pojede iz moje ruke da joj dam, to grizre. Barnija i tako to samo lizne. Ni flašicu ne drži sama, ja joj dajem da pije ko da je beba od mesec dana.

:)
kakva razlika, fascinira me to!

Luca hoće sama, i skontala sam da bolje jede kad je nešto na kocke isečeno pa da može sama. kaše više neće. povrće joj iseckam na komadiće pa ona nabada viljuškom ili rukama i jede. nekad sve odjednom :) meso joj seckam na sitno i mešam sa palvakom ili supom ili nečim gnjecavim pa joj to kurvanjski uvaljujem između povrća :roll:

a jabuku sam do pre desetak dana ili kuvala ili rendala ili joj malo prožvaćem komad :rumenko::rumenko::rumenko:, ebiga tek sad je dobila 3 i 4-ti zubić...još su na pola tek.

- - - - - - - - - -

ijaaaaaaaaaaaaaaaa zavidim vam na moretu i pljaži i suncu.....
piši mi malo kako ste se snašli, kakav je život tamo. ako može pre juniorove svadbe ahahahhahhaha

медицинска сестра која је долазила мог млађег да купа и све то
рекла је да је она давала својој деци још са 4 месеца јабуку рендану

Luca hoće sama, i skontala sam da bolje jede kad je nešto na kocke isečeno pa da može sama. kaše više neće. povrće joj iseckam na komadiće pa ona nabada viljuškom ili rukama i jede. nekad sve odjednom :) meso joj seckam na sitno i mešam sa palvakom ili supom ili nečim gnjecavim pa joj to kurvanjski uvaljujem između povrća :roll:

a jabuku sam do pre desetak dana ili kuvala ili rendala ili joj malo prožvaćem komad :rumenko::rumenko::rumenko:, ebiga tek sad je dobila 3 i 4-ti zubić...još su na pola tek.

- - - - - - - - - -

piši mi malo kako ste se snašli, kakav je život tamo. ako može pre juniorove svadbe ahahahhahhaha

Ili kao sto Junior ima fazu da jede kao kuce, tj nagne se iznad tanjira i dohvati jezikom i zubima :besna:

Mantra: sve je to samo faza, sve je to samo faza, sve je to samo faza, sve je to samo jel ti cujes mene? faza .....

Poslednja izmena:
to radi i Ivan
sto je problem ako je nesto tecno u tanjiru, onda nakrene da pije...i uglavnom se zalije...

Aj joj, toga se nisam setila :sad2: Mada, on ne jede nista tecno sam. Supu i corbu mu ja dajem iz dubokog tanjira (on ima samo tri plitka, mozda treba da mu kupim i duboki :think:).

Kada pije vodu iz case, ostavi malo ma pljune :roll: To mu je novi fazon i dovodi me do ludila. Nikada ne znam da li je zedan ili zeli samo da se glupira.

Nego Jexy, kako stomak? Nekada provirim na trudnice, ali me uhvati neka seta pa ne smem :cmok:

Ili kao sto Junior ima fazu da jede kao kuce, tj nagne se iznad tanjira i dohvati jezikom i zubima :besna:

Mantra: sve je to samo faza, sve je to samo faza, sve je to samo faza, sve je to samo jel ti cujes mene? faza .....

Ja stvarno ne mogu da verujem ... ovi nashi ako nisu blizanci, ne znam shta su ... :pljus: ... a za mantru: :cepanje:

Armin danas jeo pasulj ... josh nisam videla nikakvu reakciju ... :super:... kako Junior stoji sa presvlachenjem ... ovaj moj kao da je najbolje palcen meneken, samo ga presvlachim, ponekad 2 puta u roku od pola sata (uchi da pije iz chashe sam) ovi shto proizvode Vanish ima spomenik da mu dignu :rtfm:

Aj joj, toga se nisam setila :sad2: Mada, on ne jede nista tecno sam. Supu i corbu mu ja dajem iz dubokog tanjira (on ima samo tri plitka, mozda treba da mu kupim i duboki :think:).

Kada pije vodu iz case, ostavi malo ma pljune :roll: To mu je novi fazon i dovodi me do ludila. Nikada ne znam da li je zedan ili zeli samo da se glupira.

Nego Jexy, kako stomak? Nekada provirim na trudnice, ali me uhvati neka seta pa ne smem :cmok:

Eno ti proviri, ima slika :)
ok sam, imam faze kad mi je muka, pa onda nije
pa sam gladna, pa nisam...pa me malo kao nesto boli, pa ne boli i tako...
u principu klasika

a Ivana kad pitam "sta ce da ti rodi mama" odgovori "batu...i seku"
i ne razdvaja, uvek su bata i seka

kaze mm "lepo ti kaze dete, sad batu a posle i seku"

Ja stvarno ne mogu da verujem ... ovi nashi ako nisu blizanci, ne znam shta su ... :pljus: ... a za mantru: :cepanje:

Armin danas jeo pasulj ... josh nisam videla nikakvu reakciju ... :super:... kako Junior stoji sa presvlachenjem ... ovaj moj kao da je najbolje palcen meneken, samo ga presvlachim, ponekad 2 puta u roku od pola sata (uchi da pije iz chashe sam) ovi shto proizvode Vanish ima spomenik da mu dignu :rtfm:

Sva sreca pa pije samo vodu :super: Sok mu ni ne nudim. Mleko pije iz flasice.

Eno ti proviri, ima slika :)
ok sam, imam faze kad mi je muka, pa onda nije
pa sam gladna, pa nisam...pa me malo kao nesto boli, pa ne boli i tako...
u principu klasika

a Ivana kad pitam "sta ce da ti rodi mama" odgovori "batu...i seku"
i ne razdvaja, uvek su bata i seka

kaze mm "lepo ti kaze dete, sad batu a posle i seku"

Srce malo :heart:

On je sada dobro? Jel ozdravio skroz?

paaa, poslednji put je bio nesto kenjkav pre mesec i po
tako da jeste, zdrav je sad kao astronaut :)
a tako se i ponasa
nema vise nepremostivih prepreka za njega

juce sam ga zatekla kako pokusava da izadje iz hranilice
lepo ustao covek i jednu nogu prebacio na vitrinu koja stoji pored

kad se nisam slogirala :pljus:

paaa, poslednji put je bio nesto kenjkav pre mesec i po
tako da jeste, zdrav je sad kao astronaut :)
a tako se i ponasa
nema vise nepremostivih prepreka za njega

juce sam ga zatekla kako pokusava da izadje iz hranilice
lepo ustao covek i jednu nogu prebacio na vitrinu koja stoji pored

kad se nisam slogirala :pljus:

On bar krece na nesto, Junior ustane i krene u nista :sad2: I to samo radi u hranilici. Drugi fazon mu je da se popne na naslon kreveta i ustane. A samo gledam kada stize ninu-ninu po mene. MOracu kupiti merac pritiska. Bar da znam na cemu sam.

Moguce.
Ali kuka od kako je ta cetvorka natekla.
Preko dana ne, ali nocu da.
I onda jos predje u nas krevet pa se udara, pa redovno visim na ivici kreveta.
Pa siznem i predjem u drugu sobu... pa mi bude zao pa se vratim... pa me opet gura, pritiska, udara...
Pa ustanem da jedem,.pijem, wc... pa ga pokrivam pa vucem nazad da nepadne...
I onda ustanem ujutru! Sveza ko rosa u podne :mrgreen:

- - - - - - - - - -

a mene ponekad dovede do ludila.Nista me ne slusa, reko njoj reko zidu!

јој чичак, верујем ти
неиспаваност је била моје друго име док су ми деца била тако мала
ал проћи ће и то брзо ће доће време кад ћеш моћи на миру да спаваш

..moja velika-mala beba, koja ce za mesec i neshto manje imati dve godine,
prvi put u zivotu popila mleko pred spavanje sam u krevetu, zvao da uzmem flashicu i da mu dam cuclu i da ga pokrijem opet.. :)
..hocu da kazem - ja ga prvi put pustila da to uradi..pitala jel hoce, on rekao da hoce.. :sad2:

..fck.. :(

..leti vreme, rastu deca.. :heart:

..mogao je ranije, ali jaksha brave-heart :aha: je do iza drugog rodjendana voleo da se ushushka pored mene u krilu za to poslednje mleko za laku noc..
..chekao uredno i strpljivo i tiho da aleksej zaspi, kad je imao par meseci, kupanje, podoj, virenje kroz vrata bez rechi..
..pa shto ne bi toliko dobila i ova goozica kmekava i nevaljala.. :)

..inache mi doope pomera svaki dan, julska deca su teshka k'o crna zemlja, priznajem i potpisujem :pop2: ..
..a shto obojica kupe kao sundjer samo ono shto ne treba jedan od drugog - qq.. :roll:

..prilazi mi kraj porodiljskog krajem meseca, sastavicu do odmora malo bolovanja..
..taaaaako mi se zuri ka letovanju :zaljubljena: ali kad pomislim da je od povratka u bg do prvog radnog dana svega dve nedelje - dodje mi da plachem.. :sad2:

E, Novka rastu deca :heart: :sad2:

mi josh uvek imamo isti ritual: kupanje, oblachenje pidzhame dok on pokushava da bezhi (jedino kad je sasvim grogi, ovo izostane) , on gasi veliko svetlo, pali se muzika i u mom krilu(ili u krilu mm, kad je kuci) popije mleko iz flashice, stavi sebi dudu i spustim ga u krevetac ... ne bih smela josh da ga ostavljam samog sa flashicom, posle bi ishlo presvlachenje kreveta :zcepanje::roll:

novka, pa ti pocinjes da radis:sad2:
gde cete na letovanje? mi sitno brojimo, 20. jula idemo u tursku. uplatila sam u februaru, i tada mi se cinilo da nikada nece doci jul.
moje malo dete vise ne pije mleko, otkako je bio bolestan pre skoro 2 meseca. samo ponese flasicu s vodom kada ide da spava.
cicak, verovatno je spoj zuba i dnevnih dozviljaja, isto tako je i nama bilo. ja jedino imam srece sto mi dete lepo spava, ne vrti se mnogo i ne okrece, svi se lepo odmorimo.

u nasem slucaju, relativno normalno spavanje (jos se budi najmanje dva puta da pije vodu, ali to sve kroz san pruzam flasicu I ne konstatujem) je poceo sa ok18, 19 meseci.

Poslednja izmena:
Kvinsi, jel vodite decu?
Gde idete? Kakav aranzman? Koliko kosta?
Mene turska bas zanima ali nikako da se odlucimo, tj. mm nije zainteresovan :aha:

Kod mede nema pravila. Nocas je npr.spavao u krevetcu, u pola 6 se probudio, onda sam ga prebacila kod nas i zabavljala do 7, tj.on spava pa pogleda, pa opet spava i tako...

Kvinsi, jel vodite decu?
Gde idete? Kakav aranzman? Koliko kosta?
Mene turska bas zanima ali nikako da se odlucimo, tj. mm nije zainteresovan :aha:

Kod mede nema pravila. Nocas je npr.spavao u krevetcu, u pola 6 se probudio, onda sam ga prebacila kod nas i zabavljala do 7, tj.on spava pa pogleda, pa opet spava i tako...

cicak, nama je odmor (u prevodu more) centralni porodicni godisnji dozivljaj, gde decu da ne vodimo :D
15 dana uzivanja i i velikih i malih, bez stresa, kuvanja i ostalih kucnih poslova. veliki sin je prvi put isao na more sa 18 meseci, a mali prosle godine sa 10 meseci.
u tursku idemo 3. put i ovaj put smo odabrali belek, jer je najbolja prodicna varijanta. bili smo u bodrumu (kad sam bila prvi put trudna), tamo je more poprilicno hladno i nema mnogo pescanih plaza, i pre 5 godina smo isli u antaliju gde je divna pescana plaza, ali nema mnogo prirodne hladovine. videcemo kako ce belek da nam se svidi.
aranzman je ultra all inclusive, da ne moram da mislim ni o cemu. ja sam poprilican snob kad je letnji odmor u pitanju i to otvoreno priznajem :lol:
volim da mi je sve na tacni, da ne moram da razmisljam o obrocima, o ciscenju, menjanju posteljine, nosenju peskira za plazu, itd. izbor hrane je uvek sjajan i raznovrsan, i to mi je bas bitno zbog dece. nisam tip koji je avanturista kad ode na more, voli da istrazuje, posebno ne sa dvogodisnjakom koji ne podnosi voznju, a jos voznju na vrucini, to ne smem ni da zamislim:sad2:

joj kvinsi i ja sam htela u tursku baš u belek ili kemer...i to AI ali kad se preračunam baš su skupi mamu im njihovu. kad i ja tražim fensi varijante :)
mm kao hoće na Bodensee u nemačku, ali ništa ne preuzima, pa ću morati ja da se angažujem, opet, kao i svake god, a to mi već ide na živce. ja kad odaberem, njemu ništa ne valja ahahhahhahahahah te skupo, te ovo te ono te ono. prošle god baš zbog toga nismo ni išli. on je tražio gde ćemo ahahhahahhaha

jeste skupo, i jeste fensi varijanta i ja od januara skupljam pare. uplatila sam avans kad je bio onaj popust za rani buking, pa plus sajamski popust. nismo isli nigde zajedno od proslog letovanja, pa smo odlucili da se castimo sa 15 dana mora :D I zapravo idemo u kemer, sve sam pomesala , davno je bio februar :lol:
inace, sve to ja organizujem (mm ima jedino zahtev da hotel bude na plazi), dogovorimo se za destinaciju i okvirni budzet (koji uvek probijem :mrgreen:) i ostalo je sve na meni. ja uzivam u tom istrazivanju :D

p.s. moram I ovde da se hvalim. zavrsena skola, jutros bila mini matura :D
2013-06-11 09.15.14.jpg

Poslednja izmena:
jeste skupo, i jeste fensi varijanta i ja od januara skupljam pare. uplatila sam avans kad je bio onaj popust za rani buking, pa plus sajamski popust. nismo isli nigde zajedno od proslog letovanja, pa smo odlucili da se castimo sa 15 dana mora :D I zapravo idemo u kemer, sve sam pomesala , davno je bio februar :lol:
inace, sve to ja organizujem (mm ima jedino zahtev da hotel bude na plazi), dogovorimo se za destinaciju i okvirni budzet (koji uvek probijem :mrgreen:) i ostalo je sve na meni. ja uzivam u tom istrazivanju :D

p.s. moram I ovde da se hvalim. zavrsena skola, jutros bila mini matura :D
Pogledajte prilog 290196

:heart:

Veliki decak.

- - - - - - - - - -

Mi ove godine ne idemo na letovanje. Da smo ostali u NS isli bi u Porec, kao i poslednja dva leta (pre toga Krk, pre toga isto Istra ali ne secam se gde :think:). Ovako, bicu srecna ako nadjemo odgovarajuca kola i nadjem posao do jeseni.

ahahahahaha ija, pa vi ste već na letovanju, zar ne?

ma da kvinsi i ja stalno kažem mm, ebote jednom godišnje valjda mogu sebe da častim....već mi dojadio paradjz turizam, grčka, pa kuvaj, pa peri deri. i sad mi žao što nisam početkom god počela to da plaćam, nešto na rate, pa ne bi ni primetili. elem. počeću sutra da tražim, ako još ima negde mesta...

Back