Deca 1-3 godine (toddlers)

I mi oboje kasljemo I slinimo vec mesec I po dana
ja koja nikad nisam patila od polenskih ili bilo kojih drugih alergija skripim katastrofa sledece nedelje idem kod pulmologa
evo bas juce sam pomislila da mora da je od lipa, kako smo izasli iz stana poceo je da rafalno kija I da mu curi voda iz nosa, a u parku je kasljao kao nenormalan
jbt ja bas volim kad cvetaju lipe, lepo mirise a nikad nismo ovakvi bili :(

Znaci kasalj je na redu :sad2:

Junior krenuo malo da kaslje od kako ide u vrtic. Nije ni cudo, kada ide jedna devojcica od 6-17h i koja kaslje kao malo magarence :sad2: Nije ni njoj lako ceo dan da je u vrticu. Nadam se da joj bar vikendom posvete dovoljno paznje. 'bes zivot, kada vidis nesto slicno ovom :besna:

Meni krenuo nos da curi, onako vodenasto. Krenulo pre dva dana i svemena na vreme curne, pa nista. Pojma nemam od cega bi moglo da bude? Grlo me boli vec oko nedelju dana, ali sam verovatno samo ohladila Coca-colom iz frizidera, em gazirano, 'em hladno. Bas sam postala kilava.

Danas me zvali za drugi posao. Prijavila sam se sredinom aprila, i odpisala. Rekla sam da sam vec prihvatila drugi, pa se sada jedem, sto nisam otisla bar na razgovor da vidim mozda je ovo bolje :besna:

:cmok: kasljivcima

Nakon 4 dana po dva sata u zabavistu, sinoc je imao T=39 (beskontaktnim i 38.3 digtalcem ispod miske). Oko pola jedan nocu okupali ga, dobio Efferalgan u mleku, nosali se pa zaspao. Ustao u 6, doruckovao i otisao sa MM oko pola devet u setnju :think: Kada su se vratili sat vremena kasnije T=40'C beskontaktnim i 39 digitalcem ispod miske. Opet kupanje, Efferalgan, igrao se pa u 12 zaspao. Ksalje kao mali magarac, inhalirali ga Berodualom u 11h. Bem ti zivot kada nakon 4 dana vrtica zaradi ovo :sad2: Mada, bolje sada nego za nedelju dana pred put. Valjda ce mu proci brzo. Ako T ostane i u ponedeljak vodim ga lekaru, samo ne znam kom :dash:?

Ja sam kao samlevena, nemam T ali me grebe grlo, boli glava i nervozna sam za tri medalje. Kada ce li kraj?

nama juce neka dr dala hemomicin,vadili joj krv, ja rekla prvo sta sve ima i kao da da amoksicilin...ja reko nemojte dzabe ce ga piti,to nikad ne pomaze za ove mutante iz vrtica...onda ona kao pa onda bris da radite :eek: u ponedeljak tek...a gde rezultat tek...onda nekako ajde kaze krv izvadite....i posle da hemomicin...dzabe dado 400 kinti za krv al nema veze,bolje da budemo sigurni
i evo,koliko je bolje posle prve doze
odmah joj je spala T sinoc,sat dva posle leka

Armin slini 3-4 dan ... ponekad samo malo i providno, pa malo grune neshto zeleno ... pa nishta pa u krug ... izvi'te na opisu ... ja vishe nemam pojma shta da radim, T nema, mada nisam mogla normalno da izmerim, u poslednje vreme dobija takve napade histerije i za najmanju sitnicu, da mi se chini da ce mu pozliti ... mene pola dana grebe grlo, pa nishta pa ujutru opet pa prodje, pa mi malo curi nos, pa prestane ... majke mi , moracu da da pochnem Bensedin da pijem, popeezdecu skroz na skroz :dash::dash::dash:

Danas sam mu dala 1 dl kravljeg mleka ujutro sa doruchkom ... onaj Bello organic .... dosad nishta , sutra cu ponovo .... jeo je i pasulj, nishta mu nije bilo, manje je prduckao, nego od karfiola, samo mu se uopshte nije svideo :roll:

Armin slini 3-4 dan ... ponekad samo malo i providno, pa malo grune neshto zeleno ... pa nishta pa u krug ... izvi'te na opisu ... ja vishe nemam pojma shta da radim, T nema, mada nisam mogla normalno da izmerim, u poslednje vreme dobija takve napade histerije i za najmanju sitnicu, da mi se chini da ce mu pozliti ... mene pola dana grebe grlo, pa nishta pa ujutru opet pa prodje, pa mi malo curi nos, pa prestane ... majke mi , moracu da da pochnem Bensedin da pijem, popeezdecu skroz na skroz :dash::dash::dash:

Danas sam mu dala 1 dl kravljeg mleka ujutro sa doruchkom ... onaj Bello organic .... dosad nishta , sutra cu ponovo .... jeo je i pasulj, nishta mu nije bilo, manje je prduckao, nego od karfiola, samo mu se uopshte nije svideo :roll:

:super: za mleko

Junior je malo bolje, videcemo kako ce nam proci dan.

:super: za mleko

Junior je malo bolje, videcemo kako ce nam proci dan.

:zag: ... :cmok2: ... jeo danas griz sa Bello mlekom , svideo mu se ... pa naravno da je bolje nego na vodi, 'bem mu misha :roll::lol: ...

juche uveche sam zakljuchila da stvarno ne razumem one koji trazhe nako sredstvo da budu "haj" ... ja sam se osecala nekako neverovatno sretno i lepo i smejala sam se i bila lagana i sve tako : a samo sam gledala moje dete jedno pola sata kako se smeje i trchi , skache , pleshe uz muziku ... :lol::heart:

:zag: ... :cmok2: ... jeo danas griz sa Bello mlekom , svideo mu se ... pa naravno da je bolje nego na vodi, 'bem mu misha :roll::lol: ...

juche uveche sam zakljuchila da stvarno ne razumem one koji trazhe nako sredstvo da budu "haj" ... ja sam se osecala nekako neverovatno sretno i lepo i smejala sam se i bila lagana i sve tako : a samo sam gledala moje dete jedno pola sata kako se smeje i trchi , skache , pleshe uz muziku ... :lol::heart:

Mozda nemaju Armina za dete :heart: i :cmok:

:heart:

5b4olw.jpg

zenske, kada su vam bebci krenuli u vrtic/jaslice?

kakva su vasa iskustva sa bebaba koja krenu sa godinu dana u vrtic, tj jaslice?

mene brine to sto radim od kuce vec 5 meseci i ok, nekako se snalazim ali sto je stariji meni je sve teze
problem je sto i kada ga neko drugi cuva u drugoj sobi (ili mm ili moja mama) ja svejedno ne mogu da se skoncentrisem da radim, jednostavno osluskujem sta se desava, ako zaplace skacem itd, stalno imam utisak da mu falim
i to se oseca u poslu, a nemam mogucnosti da ne radim
sada sam u dilemi jer cu nastaviti da radim od kuce i kada napuni godinu dana ali cu morati da radim vise i kvalitetnije i ne znam hocu li uspeti da se naviknem da radim tako, dok je on tu
sa jedne strane mi kazu da je vrtic tada ok, socijalizacija itd, sa druge da ga izbegnem bar do dve godine : S

ne moze ved da ga cuva baba, jer ni jedna baka nije u beogradu, ni blizu cak, tako da sto se toga tice nemamo na koga da se oslonimo
ne znam da li u drzavnim vrticima postoji neki skraceni boravak?

to mi je do nedavno bilo bas daleko, i bila sam u fazonu da ce ici u vrtic ali sada kako vreme prolazi stalno imam utisak da je jos mali i da ce i za 4-5 meseci biti mali za vrtic a opet ne vidim drugo resenje
ok, mozda ja za to vreme naucim kako da se organizujem sa njim i da radim od kuce ali za sada mi se to cini neverovatno, mislim da cu davati svoj maksimum a nije mi poenta ni da on bude kod kuce pa da ne odradim ni posao kako treba a ni njemu da se ne posvetim kvalietetno
pojma nemam, bas sam ovih dana u tim premisljanjima...

ma ajde bre, treba ti koncetracija
a da je mali---jeste al šta sad da radiš----pa zbog njega radiš, da njemu kupiš jel tako?
sem toga od nedavno primaju u vrtić i bebe od 6 meseci, pa ti vidi
a mislim da ima skraćeni boravak, uostalom neće da ti brane da dete uzmeš ranije iz vrtćia

sa druge strane deca se u vrtiću u početku često razboljevaju
razmislite, konsultujte se...

ne moze ved da ga cuva baba, jer ni jedna baka nije u beogradu, ni blizu cak, tako da sto se toga tice nemamo na koga da se oslonimo

to mi je do nedavno bilo bas daleko, i bila sam u fazonu da ce ici u vrtic ali sada kako vreme prolazi stalno imam utisak da je jos mali i da ce i za 4-5 meseci biti mali za vrtic a opet ne vidim drugo resenje
ok, mozda ja za to vreme naucim kako da se organizujem sa njim i da radim od kuce ali za sada mi se to cini neverovatno, mislim da cu davati svoj maksimum a nije mi poenta ni da on bude kod kuce pa da ne odradim ni posao kako treba a ni njemu da se ne posvetim kvalietetno

I ja sam bila u istoj dilemi.. na kraju sam se odlučila za dete i napustila posao. Psiholozi savetuju da je najbolje vreme za upis u vrtić kada napuni godinu ili tek sa tri godine. Ja se odlučih za ovu drugu varijantu jer mi je nekako mnogo mali sa godinu dana.

Sigurno mozes da ga uzmes pre spavanja u podne, ili odmah posle spavanja.

ma ajde bre, treba ti koncetracija
a da je mali---jeste al šta sad da radiš----pa zbog njega radiš, da njemu kupiš jel tako?
sem toga od nedavno primaju u vrtić i bebe od 6 meseci, pa ti vidi
a mislim da ima skraćeni boravak, uostalom neće da ti brane da dete uzmeš ranije iz vrtćia

sa druge strane deca se u vrtiću u početku često razboljevaju
razmislite, konsultujte se...

Jeste postoji skraćeni boravak ali se moraš raspitati i ne znam odakle si Tara, ali se u Bgu moraš dosta ranije prijaviti za mesto u vrtiću, ako pričamo o državnom vrtiću. Ja ću u sledećem roku prijaviti dete za 2015 godinu. I da, razmisli koliko ti se isplati palaćanje državnog ili privatnog vrtića kao i to što reče Ved zbog virusa i bacila od ostale dece.. Kod mene je to presudilo ;)

Back